kışın kümesin ısınması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan max1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

max1

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
ShooterPredator
Meslek
Diğer
İlgi Alanı
Kediler
ben kışın kümesde gerek kuşlar gerekse yavruların üşümemesi için özellikle akşamları elektrikli ısıtıcıyı 1.5 yada 2 saat gibi takıyorum.acaba bu ve buna benzer gibi kümesine böyle bir şey yapan varmı diye merak ettim.sonunda onlarda can üşüdüklerini gördüm.en azından yaz da olsa veya mevsim de fark etmese bir kenara çekilip mat bir şekilde durduklarını gördüm.kapı ve pencereleri kapalı pencerede cam da olmasına rağmen kışın kümesin içersi soğuk oluyor acaba içeriyi ısıtmanın başka bir yolu daha varmıdır.lamba da denedim ama ısıtıcı kadar etkili olmadı.düşüncelerinizi paylaşır iseniz memnun olurum.saygılarımla

Merhaba.
İbrahim bey düşünceniz ve uyguladığınız sistem güzel ama kuşları bağışıklık sistemleri buna alışmasın. Yani diğer mevsimlerde de aynı sıcaklığı aramasınlar.

yorumların için sağol.şimdi ne yapmam lazım kışın ısıtıcıyı takıyımmı yoksa takmayımmı,bende tereddüdlü kaldım.bağışıklık yapma olasılığı çokmudur acaba yada 2 saat gibi bir zaman fark etmezmi.

bende çok gördüm yapanlarla kalorifer döşetenleride gördüm.
ama kalorifer sürekli ısıtıyor ısı sabit oluyor bu sizinki ısı değişimine yol açacağı için önermiyorum

Merhaba kuşkusuz her yetiştirici arkadaşın kış hazırlığı vardır salmalarında strafor yazlık pencerelerin kapatılması gibi ama elektrikli ısıtıcı olarak hiç uygulama görmedim ve de duymadım..,
Soğuk hava en çok sabaha karşı olacağı için bu saatte kullanmanız söz konusu değil ise 2 saat sıcak sonra soğuk daha tehlikeli olur diye düşünüyorum ...

Çözüm olarak kümes içinde hava döngüsü olsun ama ceryan yapmasın strafor yada izalsayonda kullanılan köpükten kümesin içine bir uygulama yaparsanız içerdeki ılık hava kuşların sağlıklı olmasını ve üşümemesini sağlayacağını düşünüyorum ...

Şimdiden kolay gelsin
Denizli den saygılar ve selamlar
Mehmet Ekinci

şimdi söylenenlere hak verdim.bencede strafor yada izalasyon gibi maddelerle ısıyı azda olsa sağlamak.ilginizden dolayı hepinize saygılar

Abi ben kuşları kışın balkona alıyorum uçuramıyorum balkon pencere ile çevrili bu nedenle kuşlar üşümüyor tüylerini kabartıp hareketsiz kalmıyor gül gibi geçinip gidiyorlar

uydurma be çatıya çıkarıp uçurmuton sanki

zararlı bir durum oluşturabilir kuşlara . merak etmeyin üşümez onlar. siz sadece kümesi dış ortamdan hava almasını engelleyin.

çok sağolun artık bende öyle yapacağım.

Geri