Kışın Yavru ALımı (kümes ortamı)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
Selam Arkadaşlar bende bi damızlık kümesi var ve orası evin altında gömme yere ızgara yapmayı düşünüyorum ve ne zaman da bir temizleyip ilaç sıkacagım sıkacaksam ne ilacı sıkacagım bi yardımcı olursanız sevinirim

follukları yapabilirsen kümesi komple temizle pisliği at
...bir fürmüz temin et kümesi ateşle yanmayacak sekilde gezdir özellikle kuytu yerlere gelecek şekilde (ben kümesi temizlediğimde bişi kalmadı diye düşünüyordum sonra tavsiye üzerine evdede hazır varken üşenmeyip fürmüzle yaktım her taraftan böcek fışkırdı bilmem anlatabildimmi ne demek istedğimi)
...bir dezenfektan ile kümesi dezenfekte et (buda çok önemli )
dezenfektan olarak ben zefiran aldım eczaneden suda seyreltip spreyle ıslatıyorsun
fürmüz işlemini ayda bir uyguluyorum zefiranı 3 ayda bir uyguluyorum yazın atsineğine karşı sinek ilacı kullanıyorum at sineği önemli çünkü çoğu mikrobu taşıyan at sineğidir

slm arkadaşlar benim kümes tahtadan altına ızgara koyacağım ama buralarda bulunmuyor ızgaranın yerine ne koymalıyım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

şimdi bir kaç alternatifi var bu işin mesela çıta alırsın marangozdan 5 e 5 direk al 1 metelik, çıtaları bu 5e5 lere düzgün aralıklarla çak al sana ızgara.Veya hurdacıdan bu dolap arkasındaki tellerden çıkma ızgara gibi teller oluyor bunları yere çıta koyarsın 5e5 çıtalardan bu ızgarayıda üstüne ser al sana ızgara

zahirbaba' Alıntı:
şimdi bir kaç alternatifi var bu işin mesela çıta alırsın marangozdan 5 e 5 direk al 1 metelik, çıtaları bu 5e5 lere düzgün aralıklarla çak al sana ızgara.Veya hurdacıdan bu dolap arkasındaki tellerden çıkma ızgara gibi teller oluyor bunları yere çıta koyarsın 5e5 çıtalardan bu ızgarayıda üstüne ser al sana ızgara
çok tşk ederim fikirinle bin yaşa ...saol

Geri