kısın yavru alımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugur_bnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ugur_bnd

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur aşırt
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
kışında yavru alabilmek için neler yapmalıyız*****

kusların bulundugu ortamı sıcak tutmak lazım vede benım ıcın onemlı sıslerı bılemem kusların altına toprak atmak

Kümesin etrafını sacak tutsun diye tavana ve etrafa küpük strafor döşerim.Hem temiz hemsıcak tutuyor.Toprak tavsiye etmem ıslandıgı zaman daha çok miktop barındırır rutubet yapar.En güzeli yere taban ızgara yapmak imkan varsa en saglıklısı ve en temizi saygılar.

Kışın ben kuşların çoğu tüyde olduğu için yavru baktırmam yumurtalarını alırım.Ama siz baktırcam diyosanız kümese 2 tane ampul takın.Geceleri açın farkı göreceksiniz.birde gece yavrulu kuşlara yem verin ışığı açıp yavrulara kusarlar topaç gibi olur yavrular.

kışın kümesten yavru alımı almayı planlıyorsanız gereklı şartları yerıne getırmen lazım baslangıc olarak fatıh arkadasın dedıgı gıbı straforla kaplaya bılırsın soguk gelen kısımları strafor cok ii bı yalıtım malzemesıdır onun dışında kuru tutmaya calış kümesi kümeste olan bı cok hastalıgın ve problemın sebebı nemdır bunu dısında kışın havaalndırma başlı başına problemdır yeterlı hava sürkülasyonunun olmasını sagla gelen havayı yerden alt ızgaralardan al yukarıdan bacadan ver bu basıt gıbı gürünnen bı kaç sey degıstırdın mı bak ne güzel yavru alıyorsun...

pek tavsıye etmem kısın yavru almayı kısın ana babayı normalınden ıkı kat daha fazla yorarsınız..o yuzden kısın ayırmanı tavsıye ederım. zaten kıs yavrularıda zayıf kalır kumesınde darsa kanat tutuklugu cok olur..

bencede kısın fazla yavru almaya bakma zaten hayvanlar tüm sezon yorul muslar 2-3 cift yavru büyütmüşler kısın dinlendir derim ama ben yavru alıcam diyosan al tabii arkadaslarımızın dedigini yapmalısın zaten tüm bu staforları kıs oldugu zaman zaten kaplamalısın :tamam:

benim kuşlarım çalınmadan önce kışında yazında yavru alıyodum ama yuva yaptıkları yer toprak olmalı sıcak ve kuru olmalı ve kuşlar otlarla yuva yapıyorlar yuvanın altına mukavva koy mukavvanın altına toprak yerlerede kalın topraklar ve samanlar ekle kışın yavrularım daha ii büyüyorlardı verimliydi yani

Geri