kısın yavru almakla ilgili bi sorum olucak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre1332
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre1332

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Kaplan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle hayırlı günler abilerim ve kardesimlerim ;
ben kışın yavru alamıyorum kümesim catının içinde geceleri bizim buranın ayazı sert oluyor yumurtadan cıkan yavrularım soguklar nedeniyle ölüyor kümesin içini sıcak tutmak için neler yapabilirim catının kapısını kapattıgım halde yinede soguk oluyor bana bu konuda fikirler verirseniz cok sevinirim :slm:

Kümesin olduğu yere köpük koyabilirsin her tarafını kapatırsan kolay kolay soğuk girmez. Bide çatının içindeymiş böyle yaparsan sorun olmayacağını düşünüyorum
saygılar..

tşkler saolasın onur :)

SICAK OLSUN İSTERKEN HAVALANDIRMAYI KAPATMAYIN.. OKSİJEN ÖNEMLİ.. :slm:

Yuvaya tadılat yapma sansın olursa içine camur sıva yap benım oyle cok sıcak tutuyor..ımkanın varsa etrafını sera laylonu ıle soguk zamanlar sar kapat oksıjen alması ıcın havalandırma yerlerını ruzgarın esmedıgı yere ac... maddıyattan kacmam dersen yuvanın ıcını yukarda arkadasımızın dedıgı gıbı yalıtım ıcın kullandıkları köpuklerden yapıstır

Bencede Köpük İİ Fikir Bende Köpük Kullanıyom ama çatı içi ztn sıcak

abi en ideali strafor olur binalardada kullanılıyor kışın sıcak yazın ise serin oluyor :)

çatı da besliyorum diyorsan, komple binanın çatısının içini strafor ile kaplaman pek mümkün olmaz, bu durumda şayet folluk olarak limon kasası kullanıyorsan limon kasalarının her tarafına strafor döşe ve kuşların girip çıkacakları alanı tek kuş girecek kadar kapat, içerideki hava sirkülasyonu azalacağından kuşların kendi sıcaklıkları ile içerisi stabil sıcaklıkta kalacaktır, hal böyle olunca da yumurtalar pek bozulmaz.. follukların içine de plastik yumurtalık değil, süpürge çalı çırpı otlardan yuva yaptır, o da sıcak tutmaya yardımcı olur.

sağolun abilerim kardeslerim strafor aldım dün kümesinin dısına kaplama yaptım ful. havalandırma yerini az kapattım aksamları sadece dısarı cıkardıgım için kümesin için eskisiye oranla biraz daha ılık oldu straforun üstünede bi battaniye cektim baya bi iyi oldu :)tarasın kapısını gündüzleri acıyorum içeriye ısık grsin diye bi o zaman soguk giriyor. kapıyı kapattıgım an soguk yüzde 60 falan girmiyor :)kasalarada süpürge falan koydum cokca .sizlerin yardımlarınızla yaptım böyle :) cok sağolun abilerim kardeşlerim saygılar :) :)

Geri