kısın yeni cıkan yavrular için neler yapılmalı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elemim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

elemim

Üye
Katılım
9 Ağu 2008
Mesajlar
350
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
barış yoleri
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
kışın yeni çıkan yavrular için neler yapılmalı
 

Ekli dosyalar

  • guvercin006.webp
    guvercin006.webp
    89.3 KB · Görüntüleme: 1,523
mümkünse kışın yavru çıkartmamalarını sağlayın çok sıcak bir memlekette oturmuyorsanız kış yavruları pek sağlıklı olmuyorlar.
 
Ben böyle bir şey varsa neden bilmiyorum acaba kış yavruları yaz yavrularından daha sağlıklı olur ve daha dirençli anaclar üstünde tüylenene kadar yatarsa sorun hiç olmaz ben kümeste su buzlandıgı için kırdığımda kümesimde yavru dolu oldugunu cok iyi hatırlıyorum
yaz gibi hastalıklar cabuk yayılmaz birde iyi yem veriyorsan ayriyetten benim yaptıgım gibi hava karardıktan 2 saat sonra kümesin ışığını acıp bir yemleme daha yapıp yavruya günde bir kez daha kusmasını saglarsanız hiç sorun olmaz tabi üşenmezseniz kuşcular genelde sadece ucurmayı ve kuşuyla övünmeyi sever emek vermeye gelince biraz fos olurlar kış yavrusu en iyi yavrudur bence çünki ben her kış yazdan daha fazla yavru alıyorum.
 
Kenan bey merhaba,kış yavrularının daha sağlıklı olmalarında rol oynayan bazı önemli etkenler vardır.Bu etkenlerden birisi,kümesin yuvalıklarının rüzgara karşı kurulmamasıdır.Ceryana direkt olarak maruz kalmış yuvalıklarda doğan yavruların şiddetli kış mevsimlerinde çok fazla yaşamlaarı az bir ihtimaldir.Bu yüzden kümes yuvalıkları bilinçli olarak monte edilmiş kümeslerde doğan yavruların,yaşamaması ve büyümemesi gibi bir şey mevcut değildir.
Ancak bir çok yetiştiricimiz,yuvalıkların yanlış yönde monte edilmesinden dolayı,haliyle kış mevsimlerinde yeterli randumanı alamadıklarından dolayı,kış mevsimi verimsiz ve sağlıklsız bir mevsimmiş gibi algılanabilmektedir.
Benimde çok iyi yavru aldığım bir çok kış mevsimi olmuştur.
 
Bilinçli bakıcıların en gürbüz en performanslı ve en dayanıklı yavruları bence ocak, şubat, mart ayında çıkan yavrulardır. Sonrasında yavru çıkmasada yeterlidir. Ancak soy takibi, kan taşıyan bireyleri elde çoğaltmak amacıyla diğer aylarda yavru alınabilir. Yıl 12 ay devamlı yavru almak kümeste aşırı birikim, yorgun, yıprak kuşlar ve hastalığın çabuk gelmesine başrol oynar. İstihap haddince yavru yaşam alanının ikliminin elverdiği aylarda eşe salıma başlanır ve yeterli yavru alındıktan sonra damızlıklar dinlenmeye ayrılır. Performans beklentisi için birarada bakılan uçurulan güvercinlerin altına sahte yumurta koymak suretiyle özendirme ve motivasyon sağlanıp performansın gelişimine olanak verilir. Tüccar satıcı konumundaki bakıcılar uygun kümes ortamlarını hazırlayıp devamlı yavru üretip satabilirler.
 
Merhabalar çok güzel bir konu fikir bildiren herkese teşekkürederim.Ek olarak bir bilgi konuya ilave etmek isterim,betonarme kümeslerde hazır beton dan oluşmuş veya benzer çimento ile sıvalı duarların direkt olarak yuvalığın arkai veya yan cephesini görmesi anaç kuşların da üşümesini beraberimde bu çeyrek beyonarme yuvalıklarda üşümektedir!!!Beton kışın dış havanın sertliğinden içeride buzdolabı etkisi yaratmaktadır!Bu yüzden kış aylarında kümesinizin özellikle yuvalık bölümleri ince stroforla direk beton kısımlarını kapatınız yavru ve anaç kuşlar betonla yan yana veya yüz yüze gelmesin göreceksiniz ki kış aylarında da yavru alınabiliyor kümesiniz ağaç yapımıysa olumusuz hava akımını engelemeniz faydalı olacaktır.Kış aylarında normalin daha altında ki küçük yuvalıklarda yavrunun yaşama şansı da daha yüksektir.
 
benim kümes beton sayılır çünkü kümesin 100 de 70 kadar kısmı betonla kaplı ama önemli olan şu kışın kesinlikle yuvalıkları ben temizlemiyorum isterse bir karış gübre olsun ve yuvalıkların 100 de 70 betona yaslı ama neticede ben bu soğuk havanın değilde soğuk hava akımının hayvanı hasta edddiğini çok iyi biliyorum onun için yemi daha iyi sindirip enerşiye cevirmesini sağlamak için genel taş veriyorum yem tüketimi artıyor ama yavruların maşallahı oluyor. önemli olanda iyi yavru büyümesi eger az cılız büyürse ilk hastalıkta tüye girerken karın arısında ölür.ölmezsede bize bi ton ilaça mal olur ve daha palıya gelir genelde insanlar oo süper kusmuş tek buğdayla bile büyüyor diyerek başka yem vermiyor sonra baş celenk atana kadar bi ton ilaç parası ömdüyor
:=)
 
bide gökhan arkadaşa selamlar arife günü bursadaydık eger tanışmış olsak görüşürdük. bursa pazarını begendik arkadaşlarla ama bize hitap edecek kuş hiç göremedik :=(
 
BENDE YAZ KIŞ AYVRU ALIYORUM AMA KIŞ YAVRULARI TABİKİ Bİ,RA NARİN OLUYOR.
YAŞAMALRI BİRAZ SIKSINTI YARATIYOR.
 
ewt dogru bir çözüm ben hepsinin altına saman koydum sıcaçıkk
 
kışın yavrulara 10 günlükten itibaren yeme düşene kadar yavru hayı verirseniz büyütmek ve hastalıklardan korumak için çok faydasını görürsünüz, bu seneye kadar hiç kullanmazdım ama kışın da pek yavru alamazdım, yani %20 lik bir yavru alımım vardı, bu sene kullanamya başlayalı yavrularda %95 i kendini kurtarıp sağlıklı bir şekilde büyüyor, 16 tane yavru yeme düşmüştü şu son iki ayda bir tekini öldü, kalanları hepsi çok şükür sağlıkılı ,kesinlikle tavsiye ederim, tabi bu arada kümesin ısısı, giren temiz hava, yem kalitesi , suda verilecek vitanin,enzim ve katkılar da dikkat edilmesi gereken önemli etkenlerdir...saygılarımla
 
ben de kışın yavru alma taraftarıyım.kış aylarında hava yağmurlu ve soğuk olduğu için kuşlarımızı uçuramamaktayız.yaz aylarında ise her gün kuşlarımızı uçurabiliriz.onun içindir ki havanın güzel olduğu yaz aylarında güvercinlerimize yavru baktırmak bencillik olur.bırakın kuşlarınız yazın tadını çıkarsınlar kışın istediğiniz kadar yavru alın
 
merhaba arkadaşlar.ben bu konuda işi sağlama aldım.kasımdan şubatın sonuna kadar erkek ve dişileri ayırdım.1 martta saldım hepsi eski eşini buldu.bugün 14.04.2009 tüm çiftlerde yavru var,çok istekli bakıyorlar.herkese tavsiye ederim.
 
bence arkadslar kışın da çok rahat yavru alınabilir birazcık özenle bu iş olur yuvanın iç sıcaklıgını iyi ayarlamak gerkir ve yavru ve yumurtaların altlarını sıcak tutacak saman kuru ot vb seylerle ısınmalarını sağlayabiliriz ama herseyden önce soguk havanın etkisiyle hastalıklar dahada artabilir onun için kümesi temiz tutmak gerekir bnce 15 günde bir kümes temizliğinin yapılması gerekir saygılarımla Burdur dan selamlar...........
 
Herkese merhaba yavru almanın yazı kışı olmaz.Kümesler korunaklıysa herzaman düzenli yavru alınabilir.Gerekli olan şartların oluşturulması yeterli olur.Ben şahsen kışın daha çok yavru alıyorum.Yazın aldıgım yavrulardan daha sert oluyorlar.
 
ben dairede bakıyorum 1,5 ay kadar oldu 2 çift hünkari aldım ikisinin altındada iki tane yavru var benim kümesim yani dairenin bir odası kış için uygun bir ortammdır ?
 
Geri
Üst