KIŞIN YUMURTA ALABİLİR MİYİM BU KÜMESTE!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
HAVALAR SOGUMAYA BAŞLADI VE BENİMDE SORUNLARIM BAŞLADI ARKADAŞLAR KÜMESİM KIŞIN SOGUK OLACAK BİRAZ BUNA SİZİNDE KARAR VERMENİZ İÇİN FOTOLARINI EKLİYORUM KIŞIN YUMURTA ALAMAMAKTAN KORKUYORUM KIŞIN YUMURTA ALMANIN KOLAYLIKLARINI SÖYLERMİSİN ARKADŞLAR YARDIMLARNIZI BEKLİYORUM!!!
SAYGILAR...

Ekli dosyalar

• AHİN2011.webp
    AHİN2011.webp
    59.7 KB · Görüntüleme: 2,235
  • AHİN2012.webp
    AHİN2012.webp
    58.2 KB · Görüntüleme: 2,248
  • AHİN2017.webp
    AHİN2017.webp
    46.3 KB · Görüntüleme: 2,313
Kardeşim boş ver kışın yavru almayı hatta eşleri yanındaki kümese ayırabiliyorsan ayır aksi halde yavru alıcam derken anne babayı da kaybedebilirsin.İlerleyen zamanlarda da ailende onaylar ve yardım ederse kümesinin çatısını kaldırıpta biraz daha büyütebilirsen daha iyi olur bence,anlıyorum heveslisin ama acale etme emeklemeden koşulmaz hem böylece aileninde kuşlara karşı anitipatisini de toplamamış olursun zira kuş beslemene de karşı çıkmaya başlayabilirler temiz bi şekilde şimdilik elindeki kuşları beslemeye çalış baharda daha sağlıklı yavrular alabilirsin benim önerilerim SELAMETLE KAL....

Selamlar Hamithan ,

Bu kümesin tabanına su giriyor mu, terasın akarı umarım kümesin tabına doğru değildir. Birde tuğların dışından sıva yapsan iyi olur, yağmurlarda nemlenir ve bu nemde kümesin içine yansır, nemli ortamlarda yumurta almayı bırak bir kenara hastalıklarla baş edemezsin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kusbaz123 kardeş dalga geçilecek bir durum bence bu kuşlar 4 aydır bende ve 4 ayda 8 çiften 21 yavru aldım kışı soruyorum sana yumurtlar mı demiyorum lütfen admin abi ilgilenin arkadaşla !!!

s.a
yumurta alman münkün olur ama 40 tl ile en fazla tanesi 5 tl ye sert köpekler var her yeri içden yada dışdan su şişesinin kapagını köpekleri tahtaya betona çak kapansın heryer havalandırmayı unutma o köpükler zaten dış çephede kullanıldıgı için ısıyı dışarı vermez soguyu içeri vermez hayırlı yawrular

bence kışın yavru çıkartmaya bu kadar hevesli olma. kuşlar yazın zaten yavru yumurta ile yoruluyor,kışın dinlenmeleri yeni sezona enerji depolamaları gerek. kuşları dinlendirirsen yazın daha çok ve sağlıklı yavru alırsın.

seLamLar ,
KuşLarın o kümeste soğuktan kaynaklanan bir problme yaşıyacağını sanmıyorum . ben baLkonda yavru büyüttüm şuan ve önü açık bide kümesin kuşlar soğuktan kendini korumasını bilir sen sadece kuşların sağlığını koru vitamin minarel eksikliği yaşamasınlar kışında çifte çift yavru alırsın tabi neden olmasın ama tabi ihtiyaç fazlası yavruyada gerek yok diye düşünüyorum uçurcağın kadar yavru al sonra denildiği gibi anaçları dinlendirirsen daha faydalı olur ..

saygıLrımLa ..

kuşların genetiğinde vardır kimi kuşlar soğuğu hissettiği anda yumurtayı keserler kimi kuş yumurtlar yumurtaya yatmaz soğuk olduğundan anlayacağınız kuşlarımızda denge denen bişi kalmamış her memleketten kuşlar ihrac oluyor bu ne denle dengesixzleşiyor ama en güzeli kuş soğuğu alıcak ceyran olmadıkça kuşa hiçbişi olmaz

slm arkadaşlar benim de kümesim var çatıda önü ful tel 10 çiftim var ve yazkış yavruya boguyorlar kümesi bol bol yavru alın :tamam:

kardeş ben üniversteyi uşakta okudum ve buna dayanarak diyorum ki sana uşak ın kışında kümesinde ısıtma sistemi yoksa hayatta yavru alamazsın.

kümese su girmezse birde kuşlar cereyana maruz kalmazsa yavru alırsın tavana içten duvarlara da dıştan köpük döşe bir kolisi 10 tl falan 10 metrekare yer kaplar gazoz kapaklarını delip çivilere tak onlarla çak fırın gibi olur kümesim.

teşekkürler arkadaşlar ...

Geri