HatcaK' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
bence bozulmamıştır.emriyo harekete gecmedigi sürece yumurta bozulmaz ama yumurtalar ıbuz dolabında muhafaza etmeyın bence nornal bır ortama koymanız bıle yeterlı olur. emriyo harekete gecme ısısına ulastıgı anda emrıyo canlılık kazanır ve bu andan sonra yumurtanın ısısı yanı emrıyo falıyet ısısının altına duserse emrıy ocanlılıgını yitirir ve ölür böylece yumurta bozulmuş olur.
kısır kusun altına yumurta atmadan 1 gün önce bir baska yumurta sürün belki yumurtaya bakmıya bilir yumurtaları bosa heba etmemiş olursunuz..
Gardaşım yumurtayı sahiplendi kuşlar dişi kuş hiç kalkmıyor nerdeyse 1 kez erkeği de gördüm yatarken. Eğer yumurtalar bozulmuş ise kaç gün sonra çıkmazsa yumurtayı alayım altından ?
bir güvercin yumurtadan 18 günde cıktıgını göz ününe alarak düşünürsek ve bazende 1-2 gün gec cıkabileceginide biliyoruz. gün sayıcaksın 16-17 günde yumurtadakı kuslar fazla yeme yemezler. nedeni maya yaptıkalrı icin ac kalırlar ama fazal yeme tuketmezler.ve yumurtanı nbosmu dolumu oldugunu görmek istiyorsan gece karanlık bir vakıtte eline yumurtayı al yumurtanın altından bir el feneri yaad telefonun flasını ac (telefon flası daha etkili) yumurtanın ııcndekı yavrunu nseklını semalını gorebılırsın.yumurtanın yavru tutup tutmadıgını gorursun.
eger kusalrı gece urkutmek istemiyorum diyorsan kusalr ıyemlerken yumurtaki kuslar yem yemek için dısar ıcıktıgında yumurtanın 16-17 gunluk oldugunda yumurtayı elıne alara kıncele cok hızl ıhareket etme yavas hareket et sonucda o yumurtanın ıcınde kucuk bir canlı var. ilk oalra kyumurtanı nsıcaklıgını kontrol ett yumurta sıcak ıse catlaklı kolup olmadıgına bak.cunku yumurta 17 gunde catlamaya baslıyor yavrunun yumurtadan cıkması 1 gununu alıyorr.ve yumurtalara hıc bakmam dersen eger zaten guvercın o yumurtanı nustunde 18 gun yatıyo ve gun sayıyo malum guvercın o yumurtada canlılık belirtisi algılıyamadıgından yumurtadan kendısı 20. gunun sonudna kalkar kendısı yumurtasının bos oldugunu anlar.guvercınler arsıra yumurtalarda nbırını altına alır digerini köseye ıter bundada bir sakınca yok.aslında yumurtadan cıkıcak olan yavruların cinsiyetlerini belirliyorlar. belli bir dereceye kadar dişi belli bir dereceden sonrasida erkek olur yumurtadakı yavrular. guvercınlerın alt bolgesınde bulunan uzun kemıgı nkenarlarındakı et olan bolgelerıyle yumurtanın ısı sını ölcere kyumurtaların fazla ısınarak ıcerıdekı yavrunun sıcakdan ölmemesini ve yumurta soguyarak yavrunun sogukdan ölmemesini önler devamlı yumurtasını kontrol eder. arasıra kuluckada yatan kusları izliyorsan kuşun altındaki yumurtalarla oynadıgını yanı yumurtaları döndürdügünü görürsünüzz buda yumurtaların her tarafının esit mıktarda ısınmasını sagladıgını anlarız..
saygılar... daha acemiyim ama bişiler ögrendim sizinle paylasmak istedim.