Kısır Dediğim Kuş Yumurtladı!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RequeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

RequeNN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Kısır dediğim dişi güvercin (boş boş 1 hafta filan yatıyordu yaklaşık 8 aydır eş ve yumurtlamamıştı bende altına bi kaç kere yumurta koydum ona yattı ve büyüttü) ama bugün baktıgımda yumurtlamıştı sizce ters olan şey nedir?

Yer ile ilgisi olabilir benimde olmuştu 1 sene yumurta alamadığım.

Ama yumurtaya yatıyordu ve büyütüyordu.

RequeNN' Alıntı:
Ama yumurtaya yatıyordu ve büyütüyordu.

kuşu en iyi sen tanıyorsun, senin yorumlaman lazım.

RequeNN' Alıntı:
Kısır dediğim dişi güvercin (boş boş 1 hafta filan yatıyordu yaklaşık 8 aydır eş ve yumurtlamamıştı bende altına bi kaç kere yumurta koydum ona yattı ve büyüttü) ama bugün baktıgımda yumurtlamıştı sizce ters olan şey nedir?

soruya acıklık getıreyım ...kısır kuş altına baska bır yumurta surdugun zaman herzaman ıcın yatar... kusun catalına bak kırıklık,şişlik varmı yada catallar tamamen kapalı yada cok fazla acık duruyorsa sureklı kısırdır....

yer begenmez, kus dınlenmededır yada kırılgandır yada eşi iyi basamamıstır bunlar olsa bıle 8 ay gıbı surede kus yumurtlamıyorsa kesınlıkle kısırdır

saygılar.

kuş yer begenmemiştir,eşi iyi basamıyordur ,hastalık vardır,tuneye gırmıstır dinlemededir .Hakan abının dedıgı gıbı kusu senın ıyı tanıman şart :)

Hadi kısır değil benim anlamadıgım yumurtaya niye yatıyor başka bi kuş daha vardı eskiden oda böyleydi ama o yumurtaya yatmıyordu bi kaç zaman sonra yumurtlamıştı.

kısır olmayan kus altına yumurta yatırdıgında yatmaz haklısın ..böyle nadırde olsa oluyor demekkı :)

senın sorunu daha yenı usta bir abime sordum cevapladı...kus uzun sure yumurtlamaması kusta hastalık olmasından ve yaslılıktan olabılırmıs...ama yumurtayı altına surup yattıgında ıse kısır bilincine gırdıgı için yatarmış

gözün aydın kardeşim sevindim senin adına aynı sorun bendede var. yaklaşık 6 ay oldu benimde bir dişim yumurtayı kesti. daha önce 4 takım yavrusunu almıştım yaklaşık 2 yaşında şuan yaşlıda değil ama altına yumurta koyduğumda yatıyor ve sürekli follukta sanki yumurtaya yatar gibi boş boş yatıyor.ben daha yavru büyüttürmedim kuş kısır değil erkeğiyle çiftleşiyorda anlamadım gitti inşallah benim dişimde yumurtlar.yada buna bilinen bir ilaç varmı kuşun yumurtlamasına yardımcı olmak için bilen varsa bilgi verirse sevinirim. saygılarımla HAKAN

aklıma nereden geldiyse rahat bir 15 yıl oldu elimde o zaman bir dolapcı var ama kuşun aşireti çok güzel dönüyor kendisi de aynı şekilde ama yumurtlamıyor kuşu kime verdiysem geri getirdi bilader bu yumurtlamıyor iyi diyorum atıyorum dünege gene 1 ay falan dene yok arkadaş yumurta falan yok teyzemin oglu dedi ki bana kuş ver yok dedim böyle yazın kuş besleyeyim kışın aman benden uzak olsun diyene kuş yok dedim zorladı illaki istedi bu kısırlıgı ile meşhur olmuş kuşu verdim vermez olaydım kuş yumurtlamak ne kelime yavruları hafif büyüyor hemen bir yumurta daha kuş dönmek ne kelime bakanı şaşı yapıyor teyze ogludan kuşu istedim vermedi :)

:haha: :slm: :haha:
mahat' Alıntı:
aklıma nereden geldiyse rahat bir 15 yıl oldu elimde o zaman bir dolapcı var ama kuşun aşireti çok güzel dönüyor kendisi de aynı şekilde ama yumurtlamıyor kuşu kime verdiysem geri getirdi bilader bu yumurtlamıyor iyi diyorum atıyorum dünege gene 1 ay falan dene yok arkadaş yumurta falan yok teyzemin oglu dedi ki bana kuş ver yok dedim böyle yazın kuş besleyeyim kışın aman benden uzak olsun diyene kuş yok dedim zorladı illaki istedi bu kısırlıgı ile meşhur olmuş kuşu verdim vermez olaydım kuş yumurtlamak ne kelime yavruları hafif büyüyor hemen bir yumurta daha kuş dönmek ne kelime bakanı şaşı yapıyor teyze ogludan kuşu istedim vermedi :)

ortamcocugu41' Alıntı:
gözün aydın kardeşim sevindim senin adına aynı sorun bendede var. yaklaşık 6 ay oldu benimde bir dişim yumurtayı kesti. daha önce 4 takım yavrusunu almıştım yaklaşık 2 yaşında şuan yaşlıda değil ama altına yumurta koyduğumda yatıyor ve sürekli follukta sanki yumurtaya yatar gibi boş boş yatıyor.ben daha yavru büyüttürmedim kuş kısır değil erkeğiyle çiftleşiyorda anlamadım gitti inşallah benim dişimde yumurtlar.yada buna bilinen bir ilaç varmı kuşun yumurtlamasına yardımcı olmak için bilen varsa bilgi verirse sevinirim. saygılarımla HAKAN
İnşallah abi benim kuşta genç, çiftleşiyorduda ancak boş boş yatıyordu yumurta koyuyordum onada yatıyordu, yumurtlaması şaşırttı beni.

Geri