Kısır Erkek kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan karatavuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

karatavuk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nafiz çamlıbel
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar

Erkek kuştan kaç defa yumurta aldık ama hepsi tohumsuz, tüy azalttık ama işe yaramadı bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

kusun kısır felan deıl kardes yumurtayı elıne cok alıyosan yada yumurtaya anac kus fazla yatmıyosa yada soguk bı bolumdeyse yumurta dollenmıyodur.erkek kısır olsa bıkere dısı yumurtlayamaz...

playbeck' Alıntı:
kusun kısır felan deıl kardes yumurtayı elıne cok alıyosan yada yumurtaya anac kus fazla yatmıyosa yada soguk bı bolumdeyse yumurta dollenmıyodur.erkek kısır olsa bıkere dısı yumurtlayamaz...
nasıl yani erkek kısır olsa dişi yumurtlayamaz.dişi kısır değilse neden yumurtlamasın?yanlışınız var.

blaybeck yeni kuş beslemiyorum lütfen bunu gözününe alarak cevap yaz. kuş yumurtasıyla misket oynamıyorum yerleride sağlam. ayrıca kuş döllenmeden yumurtluyor dişi bunu yapabilir elbette yapamaz diye bir şey yok. hatta yanlız dişiler çok kızdımı bile yumurtlayabilirler mesele tohumda. bu konuda bilgisi olan birinden yardım bekliyorum. saygılar

bir arkadaş tohumlayamayan bi erkeğinden hem dişinin hem erkeğin kuyruklarını yolup kıçının etraflarındaki tüyleri yolduğunu ve bu sayede erkeğin tohumlayabildiğini söylemişti.
erkeğin dişisi eşletiyor mu kendini bazı dişiler tam erkek karacakken yürürler altından erkekte dölleyemez.dişisini değiştirip denediniz mi erkeği?

HER ŞEY DENENDİ İSE.SIKINTI ERKEKTE OLDUĞU % Sİ YÜKSEKSE.

RONIDOZOL ;5 GÜN
FLOKSASİN ;10 GÜN
AMOKSİSİLİN;10 GÜN

1 AY SONRA TEKRAR VERİLİR. 2 AY SONRAKİ YUMURTALAR DÖLLÜ OLACAKTIR..KANAATİNDEYİM.BU YA DA ÖNCEKİ DİŞİSİNİN SALMONELLA TAŞIYICISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM..EĞER KUŞ GERÇEKTEN KISIR DEĞİLSE..ÇÖZÜMÜMÜZ DÖLSÜZ ERKEK KUŞ İLE İLGİLİDİR..

BİR DE BU ERKEK KUŞUN KAKASINDA KİREÇLİ BEYAZLIKLAR BOLCA MI BAKARSANIZ..SİZE FAYDALI OLACAKTIR..
TAŞIYICI OLMASINI HİÇ ARZU ETMEM..GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..ŞÜPHELERİNİZ VARSA AYRI YERDE BESLEMENİZİ ÖNERECEĞİM.. :slm:

Türker abi cevabın için çok teşekkür ederim. kümesteki kuşların çoğunda halsizlik, topallayanlar beyaz yoğunlukta dışkılama mevcut, anlayacağın bi hastalık bulaştı ama ilaçlarla düzeltiyorum bir dönem sonra tekrar bu halleri geri dönüyor. bu düzeldikleri zamanlarda yavru verme sorunları yok. bahsettiğim erkek defalarca farklı dişilere vurulmuş 2 yıldır yavru alamadığımız bir erkek. bize gelmeden öncede yavru alınamamış. :hayir: abi yukarıda yazdığın ilaçları nasıl kullanacağımı da yazarsan onları uygulayayım abi. sevgiler saygılar

SALMONELLA YAPIŞMIŞ KÜMESİNE. BİR ERKEK BİR SAĞLAM DİŞİ BİR KÜMESE.

BAŞKA BİR KÜMESE DE AYNI ŞEKİLDE KONMALI.

YA DA ÇİFT ÇİFT ÇİFTHANELERDE UZUN SÜRELİ GÖZLEMLİ BESLEMEK.BU METODLAR NESLİ TÜKENMEK ÜZERE VE NADİR OLAN KUŞLAR İÇİN GEÇERLİDİR.AVRUPA BU POZİSYONDA HEPSİNİ İTLAFA GİDİYOR.KÜMESİ BOZUP YENİDEN BAŞTAN BAŞLIYOR..BOYUT BUDUR.. TERCİHİNİZE SAYGI DUYARIM.. İYİ DİLEKLERİMLE.

abi ilaçları erkeğe hangi dozajda vereyim dozlarını yazarsan baya makbule geçer çok sağol abi yardımın için.

Arkadaşım kümesin küçük kuşların çoksa kuşlar rahat eşleşemiyorsa kümeste erkek fazlaysa bu tür sorunlarla karşılaşa bilirsin hemen ilaca gerek yok dişi ve erkeğin kuyruklarını kesip deneye bilirsin bundanda sonuç alamazsan erkeği başka bi dişiye eşleyip öyle deneye bilirsin bu arada kuşların türü neydi acaba

SABAH-AKŞAM RONİDOZOL; 5 GÜN
2 GÜN SADE SU İLAÇ YOK

SABAH-AKŞAM FLOKSASİN ;10 GÜN
2 GÜN SADE İLAÇ YOK

SABAH-AKŞAM AMOKSİSİLİN; 10 GÜN
2 GÜN İLAÇ YOK

TEKRAR RONIDOZOL,FLOKSASİN,AMOKSİSİLİN NETİCEYİ DE BURAYA YAZMANI RİCA EDERİM.

BEN ECZANEDEN ALIP KULLANIYORUM.

kuşun cinsi taklacı. Türker abi çok sağol deneyelim bakalım.

Dişi Kuş Her Zaman Görevini Yapar Yumurtlar Yazıyı Dikatli Oku Diyiyor Döllenmiyor

HER ŞEY DENENDİ İSE.SIKINTI ERKEKTE OLDUĞU % Sİ YÜKSEKSE.

RONIDOZOL ;5 GÜN
FLOKSASİN ;10 GÜN
AMOKSİSİLİN;10 GÜN

1 AY SONRA TEKRAR VERİLİR. 2 AY SONRAKİ YUMURTALAR DÖLLÜ OLACAKTIR..KANAATİNDEYİM.BU YA DA ÖNCEKİ DİŞİSİNİN SALMONELLA TAŞIYICISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM..EĞER KUŞ GERÇEKTEN KISIR DEĞİLSE..ÇÖZÜMÜMÜZ DÖLSÜZ ERKEK KUŞ İLE İLGİLİDİR..

BİR DE BU ERKEK KUŞUN KAKASINDA KİREÇLİ BEYAZLIKLAR BOLCA MI BAKARSANIZ..SİZE FAYDALI OLACAKTIR..
TAŞIYICI OLMASINI HİÇ ARZU ETMEM..GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..ŞÜPHELERİNİZ VARSA AYRI YERDE BESLEMENİZİ ÖNERECEĞİM.. :slm:
--- Mesaj güncellendi ---
Ağbi benim 1 çift kuşum var dediğiniz gibi kireç rengi oluyor ne yapmalıyım talıyıcı nasıl oluyor

merhabalar

Erkek kuştan kaç defa yumurta aldık ama hepsi tohumsuz, tüy azalttık ama işe yaramadı bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Kardesim 97 yilinda banada bir beyaz erkek denk gelmisti 6 tane ayri ayri disiye vurdum hep yumurtlatti ama hic tutmadi yani yavru almak nasip olmadi erkegi baska bi disiye vur ondada olursa erkek sorunlu kuscularin cogu erkekte sorun olsa disi yumurtlamaz der ama disi kusla disi bi kus es tutsun ciftlessin yine yumurtluyor

Geri