KISIR KUŞ YUMURTAYA BÜYÜTÜR MÜ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
arkadaslar elimde bir çift mavi çakal var dişisi kısır altına boş yumurta koydugumda kuşları takip ettim 1 hafta düzenli olarak yumurtaya yattılar dişi ve erkek olarak acaba dolu yumurta koysam büyütürler mi bilgisi olan var mı?

hemde yumurtlayan kustan daha duskun olur yumurtalarına

evet dikkatimi çekti cok düşkün yumurtaya hiç kalkmıyo üstünden falan baya bi ii baqıyo o zaman ben hemen altına süreyim yumurtaları

belli olmaz valla nasıl olacagı buyutebilirde büyütmeyebilirdi haberin olsun sonradan üzülme yani. 1 hafta yatırmıssın zaten sen okusları bos yumurtanın ustunde onlar gun sayıyo 15 gun sonra kalkabılırler yumurtanın ustunden haberın olsun

krmpl' Alıntı:
belli olmaz valla nasıl olacagı buyutebilirde büyütmeyebilirdi haberin olsun sonradan üzülme yani. 1 hafta yatırmıssın zaten sen okusları bos yumurtanın ustunde onlar gun sayıyo 15 gun sonra kalkabılırler yumurtanın ustunden haberın olsun
genelde yumurlayan kuslar gun saydıgı ıcın kısır olan ozellıkle eke olan kuslar yumurayayı surup 5 gun sonra yumuratayı altın dan alıp yavru bıle bıraksanız buyuk bır ıhtımalle yavruyada bakmaya devam edr onun ıcın dır kı bakıcı olarak en fazla kısır kuslar tercıh edılır
tabıkı bu saydıklarım yavruya ve yumurtaya ozlem duyan kuslarda olur genc olanlar sertlık yapabılır

ben daha önce denemiştin saymış olsada unuttu yani baqalım bugun itibariyle koycam yumurtaları altına inş baqarlar yumurtaya

arkadaşlar bide şey dicem şimdi 2 çift kuşumun altında yumurta var bi takımım genc baqmakta zorluk çekiyolar onun yumurtasının birini alsam kısır olan kuşun altına koysam baqarlar mı yumurta teke düştü diye bırakırmı yumurtaya yatmayı bide kısır kuş tek yumurtanın üstüne yatar mı ? cvplarınızı beqlıyorum

serkan boncuk' Alıntı:
arkadaşlar bide şey dicem şimdi 2 çift kuşumun altında yumurta var bi takımım genc baqmakta zorluk çekiyolar onun yumurtasının birini alsam kısır olan kuşun altına koysam baqarlar mı yumurta teke düştü diye bırakırmı yumurtaya yatmayı bide kısır kuş tek yumurtanın üstüne yatar mı ? cvplarınızı beqlıyorum
Bişey Olmaz Yatarlar.Benim Kuşların Çgunun Altında1 Tane Yumurta war Bence Böyle Daha Sağlıklı Oluyoe 2 Tane Oldumu Fazla İi Bakamıyorlar.Benim Bilgiğim Kısır Kuşun altına ufak Yavruda Koydunmu Bakar.

eyw taner kardeş baqalım denicem inş baqarlar üzülüyo hayvanlar altında yumurta yok diye hissedebiliyom böle yumurtaya yatan kuşlara baqıp duruyo bi tuhaf hareket edıyo ama altına yumurta koydugumda neşesi yerine gelmişti hareket gelmişti kuşa denicem bunu baqalım inş hayırlısı olur

Selamlar, kısır kuş bakıcı olarak kullanılmak için en ideal olanıdır genelde .Herzaman yumurtaya oturmaya hazır olurlar yani hazırda yumurta var ise altına çekmek için beklemezsiniz . Gün sayma olayına gelince yumurtaların çatlaması yakısa belki mama yapamaya bilirler .Ancak yeni yumurta yada bir hafta yı geçmemiş ise hiç endişe etmeden altına çekebilirsiniz..Yavruya da çok istekli bakarlar .. sağlıklı ve bakımlı yavrular büyütürler. Böyle kuşları bir yuva denemek ve daha sonrada bakıcı olarak kullanmak mantıklı olur, çoğu kuşçu bakıcı olarak kullanmak için kısır kuş arar ve tercih eder. .. bol şanslar..selamlar.ŞEREF

şeref bey öyle diyosunuz peki yumurtayı kısır kuşun altına koydugumda hemen yatmıyo 1 saat sonra falan bu bi saatlik zaman zarfında yumurtanın bozulma olasıgı varmı bundan korkup yumurtayı koymadım

evet büyütür

Bende arkadaşlara katılıyorum.Kısır kuşlar yavruya daha düşkün oluyor.Gün sayma derdide yok.

SELAMLAR,

KISIR KUŞLARIN DİĞER KUŞLARA ORANLA DAHA SAĞLIKLI YAVRU YETİŞTİRDİKLERİNİ KENDİ KÜMESİMDE BİR ÇOK KERE GÖRDÜM VE İNANIN ŞU AN KÜMESİMDE BU TİP ÖZELLİKLERE SAHİP 10 ÇİFTTE YAKIN BAKICIM VAR VE HER KONUDA BU KUŞLARA YAVRU BÜYÜTE KONUSUNDA GÜVENİYORUM VE SANADA TEREDDÜTSÜZ BU KUŞLARA ŞANS VERMENİ ÖNERİYORUM.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

ama ümit abi benim dedigim şey suydu yumurtayı altına koydugumda hgemen yatmıyo yumurtaya 1 saat falan sonra yatıyo galiba o bi saatlik sürede yumurta bozulurmu

abi şimdi denedim yatmıyo 1 saat durdu yatmadı kuş gecenlerde yatmıştı şimdi neden yatmadı acaba

serkan boncuk' Alıntı:
abi şimdi denedim yatmıyo 1 saat durdu yatmadı kuş gecenlerde yatmıştı şimdi neden yatmadı acaba

selamlar kısır kuşun altınada kuş koymanın usulü ve zamanı vardır yer ısıtmıyorsa kuş kısırda olsa yumurtaya o anlık yatsa bile kalkma ihtimali vardır fakat eğer yer ısıtıyorsa hiç korkma sür. birde şöyle bir gerçekte vardır kuş kısır diye yavru bakıcak diye bir şey yok bakmaya bilir. eğer bakıyorsa sorun yok her zaman yumurta sürebilirsin her zaman derken yumurtlamış kuşun yumurtasını hiç yatmadan calarsın ve yemin içine gömersin bozulmasın diye baktın yer ısıtıyor hemen sürersin altına hiç korkmadan sorun olmaz he bakar bakmaz o kuşla ilgili bir olaydır.

arkadaşım ben öyle yapmadım ama kuşun altından alıp koydum kuşun altına bununla alakası olabilir mi

pardon kenan abi seni diger arkadaslar karıştırdım arkadasım falan dedim de yanlış anlama sakın (:

selamlar önemi yok önemli olan gönüller bir olsun :=)

serkan boncuk' Alıntı:
arkadaşım ben öyle yapmadım ama kuşun altından alıp koydum kuşun altına bununla alakası olabilir mi

kuşun altından alıp koydugunda aldıgın yumurtanın günü önemlidir. bu önem kuş kısırda olsa yavru için maya hazırlamasına zaman tanıyacak kadar yatılmış olmalı yani en fazla 4 günlük bunun sebebi kuş baksa dahi maya kusamadıgından yavrunun ölme ihtimali yüksektir. bu kuş bakamadıgından değil sindirimi tam gerçekleşmemiş yemi kustugundandır. yavru büyüse bile ilk hastalıkta ölme tüyde ölme ihtimali çok yüksektir. ölmese bile bu şanstan kaynaklanır ve bu şansı iyi bir yumurta koydugunuzda denemek iyi bir tecrübe olmaz.

sagol kenan abi yumurtalar on günü geçti ben koymayım o zaman yumurta falan altına ölmesini istemiyom zaten satcam full kümesi sarıya çevircem şişi bide baqıcı kuş alcam kelebek kuşu kendi kendini çogaltamıyo yani çok güsel baqamıyo yavruya

Geri