Kısır kus yumurtlarmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar bende bir dişi var erkeğiyle eş oldu dişi 1hafta felan yattı.Sonra yumurtlamadı kalktı.Aradan 1-2 hafta geçti Şimdi yine yatıyor 1 haftadır ama yumurta yok.Sanırım dişi kısır.Erkek kısır olamaz çünkü aynı erkekten daha once baska bir dişiyle yavru aldım.Sorum ise bu dişi kuş hala yumurtlamadı ilerleyen zamanlarda yumurtlarmı ?

Kardeşim kuş kısırda olabilir olmayabilirde.. Bende de bir dişi posta vardı ki hala duruyo.. ilk eşleşmesinde 20 gun kadar yattı yumurtlamadı kalktı. erkek çakmaya devam etti. bir hafta daha yattı bıgun cıktıgımda yumurtlamış . yani kısırda olabilir kısır olmayabilirde saygılarımla.

--- message by moderator ---
Uyarı!
İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz (orijinal olduğundan, üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olmadığınız ürünleri kullanmayınız!). Bunları ihlal eden mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

Sizin kuşunuz da belki kısırlığı geçici bir durum olabilir ama kesinlikle dişi kuşunuzun yumurtalıklarıyla ilgili ve kuşun üreme sistemini etkileyen bir sorun olduğu açık...Hastalıklar ya da sorunlar insanlara has değildir. Kısırlığın da çeşitli sebepleri vardır. Ciddi virüs kaynaklı hastalıklarla, doğuştan genetik olarak kısırlaşmış kuşların, enfeksiyon kökenli kısırlık...gibi kısırlıkların tıbbi olarak yapılabilecek bir çaresi olmadığı bilgisi bir çok kaynakta yazıyor. Sizin kuşunuzun iç organ gelişimiyle ilgili sorunları varsa,vücutta aşırı oksitlenme varsa, aşırı yağlanma ve organ bozuklukları varsa...vb bu tür kısırlıklara "SKY-E SEL, Metamix, Fertimix " gibi ürünler faydalı olabilir. Bazı kısırlıklar geçicidir ve bazı kısırlıklar da kalıcıdır. Sizin kuşunuzun hangi sınıfta yeraldığını ya veteriner hekim yardımıyla öğrenebilirsiniz ya da tıbbi mücadelenizin sonuçlarını bekleyerek görebilirsiniz.

Kuşunuz yumurta yapamıyor , yani kısır , ancak iki tür kısırlık vardır , biri kalıcı olan çaresi yok o kuş lardan çok iyi bakıcı olur çünki yavru arzuları oldukça fazla olur bu kuşların .. Diğer gurup ta tedavi edilebilen kısırlık daha çok yumurtalık bölgesi iltihapları sonucu kuşun yumurta verimi düşebilir bazende hiç yumurta veremez hale gelir .. Bu kuşların ilaç kullanımı ile yumurta yapları mümkün olabiliyor .. Aynı insanlarda kullanılan yumurtalık iltihabı ilaçları , idrar yolu enfeksiyonu için kullanılan kimi ilaçlar faydalı olabilkiyor .. Örnek olarak '' cipro'' hap şuan ilk aklıma gelen , bu hapa bir süre devam edin dozajı insana göre ayarlı olduğundan , kırarark ufak parçaları verin güNde bir, bir süre devam edin .. Muhtemelen bir ay içinde yumurta yapar ..
DAHA ayrıntılı olarak eski konuları araştırın Forumda , çok hada açıklayıcı bilgileri buralardan bula bilirsiniz.. selamlarŞEREF

Beyler her kümese 1 çift kısır kuş lazım neden dersenız arkadaşızdan yumurta aldınız ilk koyacağınız kuş kısır kuş olacaktır başka bir kuşun altına koyarsınız ama onun yumurtalarını atmak zorunda kalırsınız elinden çıkarıcağına ona kısır bir erkkek bulmaya çalışsana sen kardeş :)

erdalmagic' Alıntı:
Arkadaslar bende bir dişi var erkeğiyle eş oldu dişi 1hafta felan yattı.Sonra yumurtlamadı kalktı.Aradan 1-2 hafta geçti Şimdi yine yatıyor 1 haftadır ama yumurta yok.Sanırım dişi kısır.Erkek kısır olamaz çünkü aynı erkekten daha once baska bir dişiyle yavru aldım.Sorum ise bu dişi kuş hala yumurtlamadı ilerleyen zamanlarda yumurtlarmı ?
benim bildigim kısır kusun altına yumurta koydugunuzda(baska ciftlerinki yada plastik yumurta)üstüne yatıyor..eger yatarsa kısırdır..

Benimde bir tane kısır kuşum var. Kısır kuş avantajı çok bence.Çünkü sürekli yuva yapıyor ve yatıyor. Birgün başka bir kuşum yumurtladı ve ben yumurtanın birini kısır olan kuşun altına sürdüm. Kendisi yumurtlamış gibi sahiplendi..
Herşey burda normal gidiyordu.'''Taaki 1 hafta sonra kısır kuşun altına koydugum tek yumurtanın yanına kendisininde 1 tane yumurtlaması ilginç oldu.'' Benim tahminim kuş yattıgı yumurtayı çift etmek için kendi kendine tek yumurta oluşturdu..

yumurtlamıyor dediğiniz kuşun altına başka bir kuşun yumurtasını koyun
yavruyu çıkarsın ve baksın.
ondan sonra yumurtlamaz ise kısırdır.
vitaform isminde bir toz var veteriner ilaçları satılan eczaneden alabilirsiniz
sularına o tozdan katın faydası olacaktır yumurta yapımına.

benim bi adanalı var sürekli yatıyo yemyerken bile yatarak yiyo erkegi çok aktif ama dişi çok aşırı pasif ne yapmalıyım sizce şimdiden tşk

Selamlar ;
Öncelikle bilinmesi gereken şudur 2 çeşit kısırlık vardır.Birincisi yumurta kanallarının herhangi bir sebeple zarar görmesi dolayısıyla yumurtayı yapamama yani doğurğanlığı bitmiştir.İkincisi Döl tutmama yani kısırlıktır.Esasen ikiside kısırlıktır.Ancak 2. seçeneğin çaresi vardır.1.sinde ise Yüzde95 kısır kalacaktır.
Saygılarımla ;
By06CLASS

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri