KISIR KUSLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nebi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

nebi

Üye
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar
bende bır konu acayım dedım malum yaz ayları geldı gecıyor elımızde ne var ne yok hangısı ıyı yavru verıyor hangısı vermıyor az cok gorduk kısır kuslarımız da cıktı sonucta ortaya bu kısır kuslarımızın değerlendırmesını nasıl yapıyorsunuz yada nasıl yapmalıyız.
benden sız arkadaslara bır tavsıye coğu kuscu bu kısır kusları satıyor hemde soylemeden hemde gercek değerlerınde yanı yumurtlayan kus fıyatlarıyla satıyor alıcıya hıcte acımadan o parayı nasıl kazandını nasıl ayırıpta kenara ıkı guzel kus almak ıcın sakladını bılmeden satıyor belkıde bılıyor ama oturlu ınsanların aklını hırs burumus ınsalıktan cıkmıs bu turlu ınsanlar artık dostluğu kus sevgısını ınsanlığı bır kenara atmıslar umursamıyorlar sız kus sever arkadaslar sızlere yapılmasını ıstemedınız bu tur seylerı sakın baskalarına yapmayın haa dıyeceksınız canınmı yandı... evet benımde basıma cok defa geldı en son bundan 4 ay once geldı hemde edırne kuscuları arasında usta sayılabılecek bır kısı yaptı bunu bana usta ne kadar basıt bır kelıme halıne geldı benım gozumde onun sayesınde saolsun kı bana usta olmanın bu kadar ucuz ve kolay bısey olmadığını hatırlattı bana herkes kus bakar ama herkes usta olamaz bırkez daha anladım yazık bu yas olarakta buyuk ınsanlar ıste bızlere boyle ornek oluyorlar cok yazık sonucta bu bızım gıbı kus severlerın ortak yarasını bır kez daha ele almak ıstedım saygılarımla

nebi' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
bende bır konu acayım dedım malum yaz ayları geldı gecıyor elımızde ne var ne yok hangısı ıyı yavru verıyor hangısı vermıyor az cok gorduk kısır kuslarımız da cıktı sonucta ortaya bu kısır kuslarımızın değerlendırmesını nasıl yapıyorsunuz yada nasıl yapmalıyız.
benden sız arkadaslara bır tavsıye coğu kuscu bu kısır kusları satıyor hemde soylemeden hemde gercek değerlerınde yanı yumurtlayan kus fıyatlarıyla satıyor alıcıya hıcte acımadan o parayı nasıl kazandını nasıl ayırıpta kenara ıkı guzel kus almak ıcın sakladını bılmeden satıyor belkıde bılıyor ama oturlu ınsanların aklını hırs burumus ınsalıktan cıkmıs bu turlu ınsanlar artık dostluğu kus sevgısını ınsanlığı bır kenara atmıslar umursamıyorlar sız kus sever arkadaslar sızlere yapılmasını ıstemedınız bu tur seylerı sakın baskalarına yapmayın haa dıyeceksınız canınmı yandı... evet benımde basıma cok defa geldı en son bundan 4 ay once geldı hemde edırne kuscuları arasında usta sayılabılecek bır kısı yaptı bunu bana usta ne kadar basıt bır kelıme halıne geldı benım gozumde onun sayesınde saolsun kı bana usta olmanın bu kadar ucuz ve kolay bısey olmadığını hatırlattı bana herkes kus bakar ama herkes usta olamaz bırkez daha anladım yazık bu yas olarakta buyuk ınsanlar ıste bızlere boyle ornek oluyorlar cok yazık sonucta bu bızım gıbı kus severlerın ortak yarasını bır kez daha ele almak ıstedım saygılarımla

selamlar kuş ne kadar zamandır yumurtlaıyor sende ?

Merhaba ,arkadaşım kuşun kısırsa önce salmonella bölümünden ilaç araştır,salmomix, beravit b12,sonra bir altı ay bekle hala yumurtlamıyor yada boş çıkarıyorsa altına yumurta çekme zamanı gelmiştir hem diğer kuşların dinlenir hemde o kuşlarıda boşta bırakmazsın,bakıcı arayanlara en iyi yavruya bakan kuş kısır kuştur,satan hiç kimse kuşum kısır demez,oyunsuz demez ,kuşuna para verilmemesi kimsenin hoşuna gitmez ben ticaretini yapmıyorum ama çoğaldığında satıyorum üç direk oynuyor desem kim inanır,buluttan atlıyor desem,bildiğinden al satılmaya gelen kuştan hayır bekleme yüzde biri benim gibi fazladan getirir :slm:

Kardeşim kısır kuşun satılması berbat birşey ama en iyi bakıcılarda kısır kuşlar oluyor.Ama alırken kısır oldunu bilirsen sorun yok.Yakın zamanda başımdan bir olay geçti.Çok ihtiyacım var beyaz bir posta aldım 45 ytl verdim.Aldıgım yerde en guzel kuş diye verildi.Veren kişi bulundugum ilçenin en eski kuşcusu bu işten senelerdir ekmek yiyor.Tam 6 ay bekledim dogurmadı.Sonra papaz olduk çamura yattı yan battı hesabı yerine saglam kuş aldım ama herkese rezil olduk bir anlık yaptıkları hata şamar gibi suratlarına vuruldu.Şimdi konuşmuyoruz her zaman saygıyla anıyorum arkadaşları allaha havale ediyorum.Ben bu tip insanlara kuşcu demiyorum yoksa camianın adı çıkıyor.Bunlara ne at takarsan tak çünki yaptıgı iş kişinin aynasıdır ne dersen bunlara uyuyor.

arkadaslar ben kusları alalı 4 ay oldu ben kusları pazardan yada mezattan da almadım gıdıp kuscunun evınden aldım mezattan almıs olsam zaten sorun etmeyecem sen damızlık kus almıssın dunyanın parasını vermıssın adamda sımdı değitırmem dıyor kusları sorun bu ya bı malı satıyorsan arkasında duracaksın sorun bu evet fatıh arkadasım boyle kısıler kusculuğun bence kara lekesı bunlar var oldukca daha cok kusculara kotu gozle bakarlar cunku ıkı kus ıcın yalan atanlar olduktan sonra

selamlar peki usta birine gösterdin mi baktımı kuşa kesin kısırmı benim yumurtlayan kendi kuşum şuan 6 ayı geçmiş bulunuyor yumurtlamayalı bende yumurta sürmüştüm yattı şuan yavru büyüyor.eğer 6 ay önce satmış olsam kesin kısır kuşu kakaladın diyeceklerdi tabiki bende heralde cekti cekti yumurtayı geri vermek istiyor artık diyecektim :=) yani kesin olmadan yargılamamak lazım ama öyle eğer bilerek kısır kuş kakaladıysa bedelini yedirme derim alabilmek için elinden geleni yap bence biri hakkına tecavüz ediyorsa emeğine tecavüz karşılığı direk almalı elinden geleni yap derim.

nebi' Alıntı:
merhaba arkadaşlar

Merhabalar Nebi abi,
Bahsettiğin zat'ı pek yakınen olmasada bende tanıyorum. Her nekadar gidip salmalarını ve kuşları besleme koşullarını görmemiş olsamda benim şahsi fikrim özellikle kuşların yavruluk zamanlarında bilinçsiz ilaç kulanımından dolayı (özellikle antibiyotik) bunlar yaşanıyor.
Saygılarımla
Ertuğrul Yavuz YILDIRIM

tengelli' Alıntı:
selamlar peki usta birine gösterdin mi baktımı kuşa kesin kısırmı benim yumurtlayan kendi kuşum şuan 6 ayı geçmiş bulunuyor yumurtlamayalı bende yumurta sürmüştüm yattı şuan yavru büyüyor.eğer 6 ay önce satmış olsam kesin kısır kuşu kakaladın diyeceklerdi tabiki bende heralde cekti cekti yumurtayı geri vermek istiyor artık diyecektim :=) yani kesin olmadan yargılamamak lazım ama öyle eğer bilerek kısır kuş kakaladıysa bedelini yedirme derim alabilmek için elinden geleni yap bence biri hakkına tecavüz ediyorsa emeğine tecavüz karşılığı direk almalı elinden geleni yap derim.

evet arkadasım ustaya da gosterdım sonucta kusun ıcının bos oldunu beklemek gerektını soyledıler sorun kusun yumurtlamaması deıl pekı sen o kusları satmıs olsaydın ve sana getırmeye kalksalardı sen ne yaparsın malının arkasında durmazmıydın onemlı nokta bu kusun alınıp kısır cıkması deıl bılerek veye bılmeyerek boyle bı durum ortaya cıkmıssa bence yapılması gereken en guzel sey kusun veya takım alınmıssa kusaların değiştırılmesıdır boylece olay tatlıya bağlanmıs olur haksızmıyım arkadaşlar

evet yavuz sana katılıyorum bende ondan suphelenıyorum cunku alınan kuslar daha genctı ve yenı damızlık yapılacak turden dısılerdı yanı altından cok yumurta cekılecek konumda dısıler deıllerdı olsun edırnede kımın yaramaz kımın ıyı kuscu olduğu boylece ortaya cıkıyor ıste hersey deneyerek tecrubeyle oğrenılıyor benım bunu buraya tasımamın amacı boyle kısılerı ortaya cıkarıp yenı nesıl kuscularında bızler gıbı bu kısılere gıdıp kendılerının kandırılmalarını onlemek ve bu konulara dıkkatlerını cekmektı

kuş kısır değil insan şüpelenmez mi peki 4 ayda kaç yumurta cekilir acaba kuşu yumurta ceke ceke boşaltılarmı diye düşünür insan ben kısır kuşu sattığım hep demişimdir kısır sorun olmaz ama bende kuş yumurtluyor o kişide yumurtlamazsa sorun bende olmadığın geri alma olmaz olursada o kişi benden bir daha tüy alamaz. bilerek birine malın herhangi bir şey ne olursa olsun kusrunu söylemeden satmak bizim dinimizce haramdır ha o kişinin parasını calmışsın rızkına göz koymuş ha kusrunu söylemeden bir şey satmışsın her hangi bir şey fark etmez haramdır kusrunu söylersin kişi kabullenir alır sorun yok.

nebi' Alıntı:
merhaba arkadaşlar

Selamlar öncelikle gerçekten utanç verici bir durum her güvercin besleyici beslediği kuşun yavrusunu almak ister bu en güzel en muhteşem bişeydir bence beslediğin emek verdiğin şey sana hediyesini veriyor başımdan geçen bi olayı anlatayım mayıs ayında bi kara kuyruk aldım aldığım kişidi tanıdığımdı kuş kısır dedi yumurtlamadı bende dedi sorun değil dedim yurmuta baktırırım ama kuş eşe geldi ve yumurtladı geçen ayda arkadaşıma getirdiler bi tane kara kafa onada kısır denmişti ama oda yumurtladı, şu an elimde 3 tane kısır kuş var yumurta döneminde yavru almak istediğim kuşların yumurtasını altına sürüyorum gayette güzel bakıyor kuşları dinlendirmek açısından aslında güzel bi çözüm bence.

Geri