kisir taşı daha önce duydunuz mu???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yukarıda belirttiğim kisir adlı taşı daha önce duydunuz mu?
benim kümesin önü telle örtülü bende büyük çullarla örttüm telleri çullarıda rüzgar kaldırmasın diye bu kisir adlı taşı önüne koydum neyse ertesi gün kuşları açtım özellikle yavruya bakanlar deli gibi yemi bırakıp bu taşa saldırdılar sonra bütün kuşlar geldi yemeye başladılar yemi olduu gibi bıraktılar yavruya bakanlar geliyor yiyor yavruya kusuyor sonra yemi yiyor yavruya kusuyor :haha:
bu taş nası desem böyle unun sıkıştırılmış hali gibi cok kolay deliniyor bizim burada bu taşdan yuvalıklar yapan bile var ben bu taşı sert bir cisimle sıyırıyorum kuşlarda severek yiyor
eğer gerekirse resim koyabilirim

resmini çek bi bakalım nasıl bişeymiş,kuşların yediklerini eritmesi için gerekli zaten

diğer adı pomza taşı.kubilay bir şey soracağım:bu taşı sen böyle toz halinde mi veriyorsun kuşlara?yani mesela bu taşı duvara sürtüyorsun toz gibi ve kuşlar bunu mu yiyor?yoksa böyle arpa tanesi kadar parçalayıp mı veriyorsun?kuşlar taşı yedikleri yemleri öğütmek için yerler.özellikle yavruya kusan kuşlar çok gereksinim duyar.

kısır taşına , topuk taşı yada sünger taşı da denir.Aktarcılarda , temizik malzemesi satan yerlerde bulunur..

Ekli dosyalar

• big_11033953_k9n.webp
    big_11033953_k9n.webp
    82.1 KB · Görüntüleme: 1,874
diğer adı pomza taşı.kubilay bir şey soracağım:bu taşı sen böyle toz halinde mi veriyorsun kuşlara?yani mesela bu taşı duvara sürtüyorsun toz gibi ve kuşlar bunu mu yiyor?yoksa böyle arpa tanesi kadar parçalayıp mı veriyorsun?kuşlar taşı yedikleri yemleri öğütmek için yerler.özellikle yavruya kusan kuşlar çok gereksinim duyar.

kuşlar ilk başta kendileri gidip koparıp yiyorlardı bende gagaları felan zedelenir diye bir metal parçası ile toz gibi yapıyorum onu yiyorlar yani fark etmiyor

kısır taşına , topuk taşı yada sünger taşı da denir.Aktarcılarda , temizik malzemesi satan yerlerde bulunur..

yok mesut abi bu değil büyük ihtimalle benzemiyor ben yarın çekebilirsem bir fotograf cekeyim

bu işlenmiş paketlenmiş...senin bahsettiğin doğal hali olabilir.onun için sana farklı geldi sanırım

olabilir abi doğrudur

s.a arkdaşlar bu basetiyiniz yutonkdur binalarda kulanılır dış cepelerde sıcak tutar cimonto gibidir ve makineler bu kalıp olarak döker kuşlara pek yerarı olmaz zararından başka bende kozmetik işi yapıyorum bu malzemeler 40-25 ebatındadır. serit makinesinde kestirip satıyoruz ponza taşı diye büyük ihtimal güvercinler bu tozları kirec zanedip ondan yerler sana tavsiyen bunun yerine eski evlerde kerpiç olur kalıp halinde onların üzerine tuz eritip kuşlara verebilirsin bu daha çok yararlıdır.iyi günler

Verdiğin taşta büyük ihtimalle tuz vardır, genellikle büyük baş hayvanların (inek vs..) ahırlarına yalamaları için koyulur.

taşın içinde tuz olabilir ama bu taş büyükbaş hayvanlarda yalamaları için kullanılmıyor ayhan abinin dediği gibi bina yapımında kullanılıyor resim cektim yükleyeceğim kısa zamanda

992595108_resimI5GayQNQH843lGfjsQkojdH66tkdXA.jpg

Benim bahsettiğim yukarıdaki resimdeki gibi veya buna benzer olanlardır.

Sizin inşaat diyince aklıma gelenler ise aşağıdaki gibi :)

altintaskardesler4082.jpg

Ekli dosyalar

• 21x6x10 dekoratif beyaz.webp
    21x6x10 dekoratif beyaz.webp
    18 KB · Görüntüleme: 1,097
bendeki dediğim taş bu dediğiniz gibi belki doğal hali

Ekli dosyalar

• DSC01593.webp
    DSC01593.webp
    205.3 KB · Görüntüleme: 1,142
Sendeki kireçli taş sanıyorum. Biz genelde kireç taş deriz.

merhaba,benim tavsiyem çok fazla vermemen kirecin sallabaşı tetiklediği üremesini kolaylaştırdığı bilinir.bence tedbirli davranıp herşeyin fazlasının zararlı olacağını anlayıp arada vermen,hem senin için hemde kuşların için iyi olur.sağlıcakla kal :slm:

Geri