kısırlık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemekshi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdemekshi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem ekşioğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
arkadaşlar bir kuş eş vurduktan sonra kısır olma konusunda ortalama ne kadar zaman sonra birşey diyebiliriz yani nekadar zaman kuş yumurtlamazsa bu ksırdır demeliyiz

Kışın Yumurtlamayan Kuşlarda Vardır 2-3 Haftaya Kadar Yumurtlaması Lazımdır.

merhaba,bir kuşa kısır demek o kadar basit değildir,kuş kendi yavrunmu ,kuştan kaç yavru aldın ,dinlendirdinmi yani arada eşten ayırdınmı,yoksa dışardan alınan bir kuşa kısır demek hepten yanlıştır. bir sene yumurtlamaz ,satarsın gittiği yerde yumurtlar.yuvana uyum sağlamaz ,eşine uyum sağlamaz .sorun dişidemi erkektemi,işin özü kısır kuş bence çok zor anlaşılır .genelde kısır kuşlara beravit b12 verdiğimde bir zaman sonra yumurta doldurduğunuda gördüm,kuş alırken yavru ekesi olmasına özen gösterirsek kısırlıkla pek karşılaşmayız sağlıcakla kal

BUNDAN YÜZDE YÜZ EMİNİM KISIR KUŞ YOKTUR KUŞ KISIR OLAMAZ YUMURTLAMAMA AMCIDA DİŞİDE VEYA ERKEKTE SORUN VARDIR AMA KENDİ ARZUSUYLA YUMURTLAR KAFANI TAKMA KISIR KUŞ YOKTUR BUNDAN EMİNİM,,

güvercinlere karıdık yem veriyom onunden mineral tasını eksik etmiiyom ve erkeğinde ve dişisinde gorünür bi saglık problemi yok ama bir ayı geçeçek hala yumurtlamadılar ve kümesime geldiği günden beri erkeği yumurtaya sürüyo yer begendiler yerlerini otla yaptılar falan dişi bazen boş boş yatıyo bile ama yumurta yok bir aydır ve siz kısır kuş olmaz lafını neye dayanarak soylüyorsunuz

13 yaşının cahil cesaretine ve sanal ortamda atıp tutmanın kolaylığına dayanarak söylüyor. Küçük kardeşlerimizi kırmaktan hoşlanmam ama sitede bilgisi olmadan amaçsız yazan kardeşlerimizin sayısı arttı. Lütfen biraz daha özen gösterelim arkadaşlar. Okumadan, araştırmadan kafamıza eseni yazmayalım.

Kalıtsal ve enfeksiyon kökenli kısırlıkların geri dönüşü şuan için güvercinler de zordur. Bu sebepler dışında FERTIMIX, SKY-E SEL gibi ürünlerle kısırlıkla mücadele edilebilir.

--- message by moderator ---
Uyarı!
İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz (orijinal olduğundan, üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olmadığınız ürünleri kullanmayınız!). Bunları ihlal eden mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

Benim'de miskilerde yumurtlama sorunu var kuşları eniştemden alalı bir ay oldu.Kuşları alırken eniştem bu kuşlar 3 aydır bende yumurtlamadılar diye uyarmıştı.Kuşları getirdikten 1 hafta sonra nerdeyse hergün çiftleşiyorlar,kümes kapalı iken dişi ile erkek birlikte yuvaya girerek sesler çıkartıyorlar dişi yuva kurup hiç yatmadı.Kuşları getirdikten bir hafta sonra dişinin altını kontrol ettiğimizde çatalları açık ve bugün kontrol ettiğimizde halen çatalları açık bir şekilde sizce beklemelimiyim.

kaç gündür çifleşiyolar yeni çifleştilerse 8.10 günde yumurtluyolar

mert06' Alıntı:
kaç gündür çifleşiyolar yeni çifleştilerse 8.10 günde yumurtluyolar

Getirdiğimden 1 hafta geçtikten sonra diğer yazdığımda sölemiştim nerdeyse hergün çiftleşme oluyor.Bu davranışları halen sürüyor.Kuşlar 1 ay 7 gün dür bende tık yok.Dişi ile erkek yuvaya girerek oturuyorlar ama ot filan olmadan.Erkek yavru büyütmek için çok hevesli adeta çıldırıyor diyebilirim.Bazen erkek ağzında bir iki ot götürüyor ama dişi yuva kuramaya hevesi yok.

önce dişinin yuva kızdırma hevesi olacak erkekte işini yapacak eğer dişi yuva kızdırmassa çok geç yumurtlaya biliyo benim mesela tam 8 ay yumurtlamamış dişim vardı çifleşiyorlardı ama yumurtlamıyodu ondan sonra baktım yuva yapmaya başlamış dişi sonra 1 hafta içinde yumurtladı ama ne fayda dişiyi ve eşini kedi kaptı ??? bekle sen dişi yuva kızdırsın sonra yumurtlar o merak etme

yumurtlayacak gibi yatıyorsa en fazla 1 hafta sonra yumutlarlar.eğer hep yatıyor da yumurtlamıyorsa bence yumurtlama sorunu vardır.

Dişi yumurtlarsa içinden yavru cıkmaz ise erkek kısır.dişi hiç yumurtlamaz ise dişi kısır diye biliyorum
Ama bole yorumlamak yanlış diye düşünüyorum.o kuşunda dönemleri var belkide hemen dolenmiyor tek bir şey de çözüm bulmak zordur diye düşünüyorum.

SAYGILARIMLA...

İlk önce cevaplar için teşekkürler.Dişi sürekli boş yumurtluyorsa erkekde problem vardır.Dişi sanki yumurta varmış gibi sürekli yatıyor ise dişide problem vardır diye bende böyle biliyorum.Benim kuşlar ise bazen erkek yuvaya girip dişiyi yanına çağırır beraber yuvada dururlar.Bazende dişi erkeği çağırır beraber dururlar.Dişi tek başına yuvada oturmuyor.Ama birşey dikkatimi çekiyor dişinin çatalları halen açık getireli 1 ay oldu 1 aydır açık bir şekilde :hmm: Madem o kadar bahsediyoruz kuşların fotolarından bir kare ekleyelim.

997116Fotograf-0429.jpg

kuşların güzelmişde acaba dişinin yumurtalıklarında intihaplanma olmuş olabilir çatal yumuşaksa yumurtlar aslındaya bilemiyom artık takip et kuşları

selamlar oğuz bence senin kuşta yumurtlama sorunu var bu benim düşüncem

Evet iltihaplanma'da olabilir.iltihaplanma için ilaç ve E vitamini alıp vericem düzelmezse mecburen elimden çıkaracağım üzgünüm :(

başka çare yok dene ilaçleri vitaminleri olmassa kuş kıtlımı bi çift daha alın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri