Kışş içinn

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Bu kış 100 yılın en soğuk kışı olacakmış. .Kuşlara ne yapmam lazm soğuklar için altlarına saman koyacağım bidee arpada vereceğm sizce bunlar yeterlimi kümesin her tarafı kapaalı bi kapısında havalandırması var korkuyorum kuşlara bişey olur diye :hayir:

kardeşim aynı sorun benim kümeste de var.yani havalandırma açma konusunda tereddütlerim var.soguk olabilir diye endişeleniyorum.ama açmazsam da havasız kalcaklar.benim de sadece kapıda delikler var.resmini koydum konularımdan bakarsan gorursun

Gördm abi .s bende 9 tane var kapttım 8 tanesini teki açık ondanda hava alsınlar ama kar felan diyorlar saman koyacağım altlarınaa

Selamlar,

Hayvanlar doğanın ekolojik dengelerine karşı kendilerini her zaman korumuşlar kışa hazırlıklarını dört dörtlük yapımışlardır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

rüzgar akışını engellerseniz başka birşey yapmanıza gerek yok..onlar kendilerini bizden cok düşünüyorlar ;)

Hayvanlara hiç bir şey olmaz ama dedikleri kadar soğuk bir ortam oluyorsa lütfen kümesine güvenmeyenler yavru almaya çalışmasın ölen hayvanların günahını çekmeyin..

strafordan kümesin içine ısı yalıtımı yapabilirsin eğer kümesinin içinin soğuk olacağını düşünüyorsan. Kışların ceyranda kalmadıkları sürece kolay kolay bişey olmaz.Eğer istersen soğuk havalarda vitamin takviyeside yapabilirsin kuşlarına saygılar.

strafordan kümesin içine ısı yalıtımı yapabilirsin eğer kümesinin içinin soğuk olacağını düşünüyorsan. Kuşların ceyranda kalmadıkları sürece kolay kolay bişey olmaz.Eğer istersen soğuk havalarda vitamin takviyeside yapabilirsin kuşlarına saygılar.

Hepinize teşşekür ederm

kuş cereyanda kalmadığı sürece bişey olmaz korkma

Hiç bir şey olmaz kardeş merak etme .bende en ust kat balkonda beslerdım kumesım yoktu karın ıcınde yemlerdım kuslarımı taş gıbı oldular aksıne hıcbırsey olmadı..Yalnız yaşlı ve zayıf kuslar böyle zamanları atlatamıyorlar onuda söylemış bulunım..

Havaların aniden soğuyuvermesi ile bir bölümümüz ister istemez olumsuz etkilendik , .. Kışa yönelik kümes hazırlıklarımıza, eksikliklerimizi gidermemize zaman kalmadı ..
Bir an önce fırsat bulup izelasyon, havalandırma , yağmurra ve nema karşı alınacak önlemlergibi , alt yapı sorunlarımızı tamamalamamız gerekiyor .. Bu ani ısı farkına bağlı olarak kuşlarımızın, özellikle henüz yeme vurmamış, anne babası tarafından bakılan civcivlerimizin olumsuz etkilenmiş olabileceği yada etkileneceği kesin ..
Ekelerin de tüydönemini tamamlamamış olanları, halen tüynü değiştirenleri kümeslerimizde bolca mevcut .. Bu kırılgan dönemde kuşlarımız daha hassasken , olumsuz hava koşuların dan da zazar görmelerini önlemeliyiz.
Genel olarak kış hazırlıklarımızı hızlandırmalıyız ..
Kuşlarımız kademeli olarak bir süre sonra belli öçülerde soğuğa karşı direnç kazanacaklardır .. Nem kirli hava , cereyen , ve aşırı soğuk ( demir kümesler gibi ) olmadığı sürece kışın soğuktan fazla zarar görmeyeceklerine inanıyorum ..
Aksine daha dirençli daha sağlıklı olarak bahara çıkacaklardır .
Bu dönemde imkanı olanların yavru alımını bırakıp damızlıklarını ayrı kümeslerde hemcinsleri ile birlikte dinlendirmeleri de iyi olur .. Kışı bekar geçiren, dinlenen , kuşlar önümüzdeki bahar la beraber eşe verilince yeni sezonda daha sağlıklı daha verimli bir üretim imkanı sağlar ..
Daha ılıman bazı yörelerde ise ( Adana - Mersin -Antalya ) gibi, Kış aylarında Yaz aylarına oranala yavru verimi daha iyi olabiliyor ..
Buna mukabil daha profesyonel üretim amaçlı kümesler de istisna ..
Sıradan ve ortalama kümeslerde , yavru üretimine artık imkanı olanların ara vermesi ihtiyacına inanıyorum ..

Kümeslerde soba , ufo , vs gibi ısıtıcı kullanımı ile kışı daha rahat geçirmeyi pilanlayan dostlarımızda olabilir . Bu Dostlarımızı kullanacakları ısıtıcı nın vereceği kalori ( ısı yüksekliği ) konusunda bilinçli davranmalarını öneririm .. Aşırı sıcaklık kuşlarınızı mutlaka olumsuz etkileyecektir . ilk bakışta sıcaktan kuşlarınız keyif alsada , uzun vadede bana göre zararlı .. Bilinçsiz ısıtıcı kullanımı konusuna da dikkat etmemz gerekiyor . Soba kullanımı konusunda dakatli olmayanları ise, en geç baharla birlikte pekçok hastalığın ( gerek bakteriyel - gerekse viral) beklediğini de hatırlatmalıyım .
En mühimlerinden biride, ''''Sonbahar aşıları''nı pilanlamaya başlamamız için artık vakit geldi ..
Aşı konusu Kuşculuıkta artık oturması gereken bir konu .. Aşısız kümesler aşısız kuşlar , bu yoğun kuş trafiğinde , Bu kadar çok hastalık türemişken, tamamımız için önemli bir tehlike ..
Daha bilinçli bir kuşcu olarak , yolumuza devam edebilmemiz için , eski hatalarımızı tekrarlamadan ...
Bu hatalardan dersler çıkararak yolumuza devam etmemiz şart .
Daha zevkli kışlar , daha verimli sezonlar geçirmeniz dileği ile .. selamlarŞEREF

benim kümesimde ayrıca bir havalandırma yok sadce 65 cm e 45 cm ufak bir kapıları var kapı doğu ya bakıyo acaba bu kapıyı sadece kuşların yeterli hava alcakları kadr yer bırakıp kapatayım mı ? yoksa dursun mu ?

Geri