kızmalar kaç aylıkken eşe vrulmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eflan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

eflan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
.........
Meslek
...........
İlgi Alanı
.

Ergenlik dönemine giren kuş kendisi zaten eş seçer ve çiftleşme hareketlerinde bulunur. Bunun için sizin zaman tayin eteminize bence gerek yok.

bence de buna onlar karar verir zaten kızdıklarını anlarsınız ondan önce istesenizde eşe atamazsınız eşlenmeleri zor.
bencede 1,5 ay kısa bir süre.çok uzun süre kızmayan kuşlarda olabiliyor.

benim de iki aylık bi kızmam var ve daha yeni yeni eşe geliyor. bence de kızmalar es için zorlanmamalı zamanı gelince zaten kendisi buluyor...

eflan' Alıntı:
merhaba benim kuşlarım genelde 3.5-4 aylıkken eşe gelir 4.5-5 aylıkken yumurtlarlar. ancak benim sormak istediğim sağlıklı yavru almak için bunun bir zamanı varmıdır. mesela bazılarından 1 yaşına girmemiş kuşların yavrularının daha cılız olduğunu tam büyümediğini performansının da düşük olduğunu duymuştum. sizler de ne zaman eşe gelrise o zaman yavru almayımı seçiyorsunuz. yada bekliyormusunuz.

Selamlar...

Bence de kuşların kendi zamanlamaları daha doğrudur. Ama tabi bunda yedikleri yem faktörü etkili olabiliyor. Ayrıca 1 yaşına girmemiş kuşların yavruları hakkında yazdıklarınızı ilk defa duydum. Bu konuda sadece eke erkek ile yeni kızma dişileri eş etmemeye özen gösteririz çünkü dişi çok eziliyor bu durumda...

:slm: ARKADAŞLAR KUŞ KENDİ EŞİNİ BULDUKTAN SONRA 1 SEZON UÇURULUR KUŞLAR İYİCE OLGUNLAŞIR
EGER İKİSİDE YAVRU EKESİ İSE DOGRU EŞ LER Mİ BAKILIR OYUNLARI BİRBİRİNİ TUTUYOSA 2. SEZON YAVRUYA YATIRILIR.BENİM DÜŞÜNCEM VE BEND ÖYLE YAPIYORUM..

kuş yavru verebilecek çağa5 ila 6 ayda gelir ama yavru alımında acele etmemek gerekir. kuşun yavru tüyünü atıp erişkin tüyünü düzmesi beklenmeli kuşların sağlık parametreleri iyi gözlemlenmeli zayıf yada çabuk hastalanan kuşlardan yavru alınmamalıdır. aşıları yapılıp bir sezon atlatan kuş oyun ve renk açısındanda tatmin ediciyse mart döneminde eşe vurularak yavru alınmalıdır. damızlık seçimine nekadar dikkat ederseniz okadar sağlıklı ve problemsiz bir kümesiniz olur. kızan her kuştan yavru alırsanız genetik olarak sağlıksız kuşlarda elde edeceğiniz için hastalıktan kurtulamazsınız.

evet kuş kendi eşini seçer ve onla hep eş olmaya çalışır mesela hep onun yanında durur benim 2 tane miskim var kardeşler biri dişi biri erkek ikisi eş oldu

Sağlıklı yavrular alabilmek kaç aylık, kaç yaşında v.s ile ölçülmez. Yurdumuzun hangi bölgesinde yaşıyor iseniz ilkbaharın gelmesiyle, tabiatın uyanmasıya, göçmen kuşların gelmesiyle eşleşme dönemine geçebilirsiniz. Sizin eşlemeniz değil eşlerin kendilerini eşleşmeye hazır hissedip kur yapmasıyla anlaşılır. Bakım ve gelişimlerine göre, dünyaya geldikleri aylara göre bu süreler değişkenlik gösterir.
Gerçekten bilinçli bir bakıcı, üretici iseniz, eşler kış boyu ayrı beslenir. Göçmen kuşların görünmesiyle uygun olanlara kolaylık sağlanıp eş almalarına destek sağlanır. Normal olarak 3 ağız yavru alınır ve ebeveynler tekrar dişi erkek kümeslerinde dinlenmeye alınıp sağlıklı tüy değiştirmeleri ve kışı geçirmeleri için bekletilir.
Bu damızlık kuşlar için geçerlidir. Performans beklentili olanlarda performans kaybı yaşamamak için eşler ayrılmaz fakat yumurtlayan kuşun altına sahte yumurta sürülüp kendi kalkana kadar yatırılır ki kısırlama söz konusu olmasın.

Geri