Köklü Değişiklikler İçin Öneriler !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 955
A

Anonymous

Misafir
Sitemizin Daha elit bir yetiştirici kitlesine ulaşması için can sıkıcı mesajlar okuyup hakikatten gereksiz hiç bir şeye faydası olmayan üyelri mutlu etmemek için sitemizde sadece üye olduğu halde faydasından çok zararı olan insanların önüne geçmek ve bu tip durumlarla karşılaşmamak adına ve en önemlisi daha refah daha şeffaf bir sitemiz için fikirlerimi huzrularınıza sınuyorum''ömere anlattıklarım da dahil''.

1.Sitemizin amacında köklü ve ciddi değişimler yapmak kısacası kısmen bir devrim gerçekleştirmek hem güvercin dünyasına daha faydallı olcak hemde sitemize giren amacımız kısmını okuduğun da aklına şu soru gelmeyecek ''siz demekki sadece üye topluyorsunuz ama verdiğiniz himet nedir demicek ilk bıraktığımız intiba budur''!!!bu amacı değiştirmek bakış amacın bakış açısını değiştirmek acilen gereklidir.bunlar nasıl olur alta maddeliyorum.

a)sitemiz bir kimliği yoktur bunu şöyle açıklayım kuscular org tur ama bu kuscular org ne hizmet verir üyeye ne sağlar!!!?ve siteye üye olan biri bu adamların amacı nedir kısmını öğrendiğinde bu sitemizde çoluk çocuktan başkası durmamaktadır çoğunluğa göre bu düşüncemi belirtiyorum!!!iyi ayırt ediniz.

b)sitemizin 10.000 veya daha fazla üyesi olması demek burda en az güvendiğimiz 50 tane tam yetkli verebileceiğimiz adam demek bu mümkün değil!!!bizim üye sayımız biraz daha artarsa inanın site çökecektir çünkü biz çökeceğiz ben şahsen çok fazla aktiv olmama rağmen doğru düzgün konu talip edemiyorum çünmkü kendi konularuımda var hangi birinşle uğraşayım yetişemiyorum ve acilen üye alımını durdurmayı ön görüyorum ve buna bir süreç vveriyom 6 ay üye alımı yapılmasın bunun faydası ve zararları nerlerdir hemen belirtiyorum.Bu olayın hiç bir zararı yoktur yani bizim mevcut üyemiz zaten konu fazlalığından ve üye fazlalığından ve açılan boş muhabbetlerde bıkmıiş durumda örnek vereyim bakınız Ali haka abi bir sürü fikirler sundu ve sunduğu yerde kaldı neden?bunlara biz yetişemiyoruz yetişemeyizde neden bit konu bitmeden bir sitede 20 konu açılıyorsa ben sitemizin üye kalitesinden şüphe duyarım bir defa abilerim kardeşlerim üye kalitemiz %15 belki daha da az öncelikle hedefimizin üye4 kalitesini yükseltmek olduğunu bilmenizi isterim bunuda nasıl yaparız.hemen söylüyorum bu anlattıklarım hep birbirine bağlı konulardır dikkatlice okuyunuz.Ömer akrdeşimede bahsettiğim gibi belli bir süre gizli tutularak kimseye yönetim dışın dakimseye söylemeyerek taklacı ırkı besleyen üye olmak isteyen kişileri 6 ay üyelik vermeyeli bakalım adam taklacıyı işaretlemiş bilgilerinde onay alamasın!ve acilen üye alımlarının durdurulması gerekmektedir.İnanın tıkanmak üzereyiz bakınız bizler hem çalışan hemde çok zor bir upraş olan sitecilik yapmaya çalışıyoruz ve bu dünyanın en zor işlerinden biri!!!insanlar arttıkça sorunlarda arttacaktır önemli olan az insanla çok iş yapmaktır ben böyle düşünüyorum yine örnek vereyim bakınız kendimizi yırttığımız insanlar en ufak bir site adına yarar lı bir maddi katkıya yanaşmamaktadırlar kimsenin umrunda değiliz!!!!bunun farkına varalım.bizim hizmet ettiğimiz insanların %60 samimiyetimle söylüyorum ki cahil!!!biz bu insanlar için mi burda birbirimizi yiyoruz birbirimize giriyoruz gece gündüz çalışıyoruz buna kesinlikle bir dur demek gereklidir.amaç benim sitem 1 numara demek değil amaç benim sitem bu güvercin camiasına en iyi hizmet eden sitedir demek en önemli şeydir.amacımızda kesinlike köklü bir değişim yapmayı öneriyorum ve bu konuda ısrarcıyım haa tabiki bu topşlu karar alınarak yapılacak bir şeydir saygım sonsuzdur ama unutmayınız ki fazla üye ve amaç yanlışlığı yüzünden biz kafayı hem yeriz hemde kendi kendmizi bu sitemizde batırırız ARKADAŞLAR UĞRAŞTIĞIMIZ KİŞİLERİN ÇOĞU TİPİK KUŞÇULAR BUNUN FARKINA VARALIM.burda çk ciddi emekler harcıyoruz ben şahsen neden bu emeği harcadığımı kendime soruyprum ve mantık lı bir cevabı kendime veremiyorum ve emin olduğum tek şey var biz salak değiliz''çok özür dilerim''ama görüyorum ki geçen sabah yaşadığımız olayla hem salak yerine kondum hemde 2 kardeşimle kötü oldum böyle bişwey yok arkadaşlar lütfen silkelenme zamanında olduğumuzu belirteyim. site acilen kendine kapanmalı her gün 10larvca kişi siteye üye oolmamalıdır!!!bu inanın bir kaosa yol açacak bir kasırgadır hiö bir yönetim şekli abartı insan sayısı ile baş edemez beş etmeye uğraşmak hiç kusuruma bakmayın geri zekalılıktır çünkü akıllı insan insanla uğraşmaz!!!

konu hakkında daha çok ksıtlamalı fikirler sunacağım fakat kesinlikle buhnlarbenim uzun zamandan buya düşündüğüm şeylerdir ve hiç kimse bunları düşünmeden değerlendirip mesaj burayı yazmasın!rica ediyorum abilerim kardeşlerim iyi düşünelim yine maddeler le sorular soracağım.

1.çok insnla hiç bir yönetim üğraşamaz bu bir gerçek değilmidir.
2.çok üyenin siteye ne faydası vardır az insanla çok iş neden bizim amacımız olmuyor?
3.amacımız şu olsa daha iyi olmaz mı türkiyede ki güvercin hobistlerine en iyi şekilde paylaşımlar sunmak tarzında bir amac belirlemeliyiz.inanın en fazla üyeye oynamak çok zor ve bizi bataklığa sürükleyen bir zaman dilimi batıyoruz!battığımız halde hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gemileri genelde fareler terk erdemiş hepiniz sağlamsınız helal olsun.
4.üyelik aktivasyonunun durdurulması üyelik verirken üyeleri değerlendirerek üyelik vermenin zamanı gelmiş geçmektedir bizim kesinlikle üye sayısıyla bir işimizin olmamaıs lazım biz üyelri nasıl bu site için faydalı hale getiriz ve üyelere site içinde nbasıl hizmet ederiz bunu düşünelim.
5.hedefimiz var ama bu hedef bizi üzen bizi yok edebilecek güce sahip bir hedeftir ben zoru severim ama imkansızıda biliyorum uğraşamayız arkadaşlar insanla uğraşılmaz bi,zim en fazla 4 veya 5 bin kişiyle oda en fazla yol almamız lazım 10.000 kişi demek en az ama en az 7.000 kişinin sorunlu üye olarak karşımıza çıkçası demek istatislikleri bir kontrol edelim bakalım 6000 üyedfen kaç tanesinin bize faydası var:)bunalrdan yola çıkarlım rakkamsal hesaplar yağalım göreeğiz ki site akıntıya karşı kürek çekiyor bu küreğide üyeler değil bizler çeküyoruz gönüllü istekl,i azimli pırlanta gibi bir kaç kişiyiz ötesi var mı yok bu iş böle olmaz arkdaşlar.

ben hiç birşey umrunda olmayan adamlara hizmet etmek istemiyorum benim sitem budur hem org hem t.g d ikiside benim sitemdir ben böyle benimsedim burasınıda kendi sitemide ama gitgide org zrar görüyor batıyor ben böyle düşünüyorum yanıldığımı inanın hiç sanmıyorum org bir dev bu b,ir gerçek ama ''ben neyin devi olduğunun ismini koyamıyorum sorun budur beyler!!!
''

Re: Yasaklı Kullanıcılar.

Kendi kendine kapanmaktan kasıt kendi üyelerinle sabit olarak yetinmeldiri yumardaki yazıda bu yanlış anlaşılmasın sakın!sabit üye iie birlikteliği vurguluyorum orda başka yere çekmeyelim lütfen.

redhotchilipeppers' Alıntı:
Kendi kendine kapanmaktan kasıt kendi üyelerinle sabit olarak yetinmeldiri yumardaki yazıda bu yanlış anlaşılmasın sakın!sabit üye iie birlikteliği vurguluyorum orda başka yere çekmeyelim lütfen.
Öyle bir kaliteli olmalıyız ki insanlar bizim stiemize senede bir defa üye olmalıdırlar ve girdikleri zaman da sitenin kıymetini bilsinler adamı geçen sabah banlıyorum 5 dk geçmiyor üyelik alıyor yok böle bişi otur ağla yani başa çıkamayız dengesiz dolu memleket.üzgünüm ama böyle.

Her gün yeni bir isimle karşılaiıyorum sitede inmidir cinmidir itmidir kopukmudur nedir belli değil!adamla güvenip ne paylaşabilirim ki bir aile olmak için biribirimizi azda olsa tanımamız grekmiyor mu?adam daha dün girmiş site yazdığı cevaplara bir bakın allah aşkına sanki burası dingonun ahırı af edersiniz ulan be it sinirleniyorum yine adam şey yazmış tam hatırlamıyorum ve bu adamın birinci mesajı ''yavvv GARDAŞŞ SATIYOSAN KAÇ PARAYSA SÖLE ALAYIM HEMŞO OK Mİ''BU ADAM 5dk önce veya 1 gün nce üye oluyo ve siteyi bu şekilde bir giriş yapıyor be itin oğlu hiç insanlık nedir bilirmisin sen demeyimde ne diiyim?söylle ben şimdi bu adamlara hangi hizmeti sunayım bu adamların hangi kaçtığı konuya vakıf ve dahil olayım iananı son 1 haftadı konulara katılım yapıcam ama korkuyorum sanki elim konuya tıklamıyor ulan diyorum yine kim bilir nasıl saçmaladılar diyorum yani bu biraz size şöyle gelebilir burası herkese açık herkes dilediğince yazar çizer saygı duymak zorundasın diyebilirsiniz bana evet öyledir doğrudur da ama bakonız önce bir insan girdiği yeri şölee biiii keser süzer tartar bakar bi nabız yoklar ona göre içeri girer bi testur der yani arkadaşlar ben destusuz insanları kast ediyorum burda bunları ayırt edin.

adam bi konu açmış miski taklacım nasıl güzel mi umarım beğenirsiniz yav ben beğensem ne olur beğenmesem ne olur bakınız böyle konular oldukça bir adım deliğil bir ayak parmağı boyunda kaliteli ilerleyemeyiz.bizim hedefimiz kesinlikle elimizde ki mevcut üye sayısını durdurmak ve üstüne ilave geleek üyelri kontrol edip almak yani çok secici üye almak zorundayız inanın aksi taktirde sitemizin çivisi çıkmak üzere.yav ben konu takip edemiyorum tiksinç bi hale geliyor konular ve sürekli bri sürkülasyon var insanlar açtıkları konuyu takip edemediği gibi sağlık bir paylaşımda sitede yapılmıyor arkdaşlar bunlar hep gereksiz üye fazlalığından dır!bilmiyorum ama işimiz hakikatten zor.

Sevgili Hüseyin abi,yazmış olduğun önerileri okuyarak bir değerlendirme yaptım.Burada sana aynen katıldığım noktalarda var ,farklı düşündüğüm noktalarda.Sitemizin şu dakika itibariyle toplam 6715 üyesi bulunmaktadır.Bu gerçektende azımsanacak bir rakam değildir.
Seninde belirttiğin gibi bende konuların hepsine yetişemiyorum okuyamıyorum.Hatta geçen hafta iki gün kadar siteye girememiştim ,girdiğimde tam 332 yeni iletiyla karşı karşıya kaldım.Bu gerçekten üzerinde dikkatle durulması gereken bir konu.İletilerin tamamını okuyamadım.Konuların genel taramasına baktığımda ,ya kural ihlali yapmış üyelere yapılan uyarılar,yada geçmiş dönemlerde eklenen konulara,güzel,çirkin gibi eklnetiler yapılarak konu bolluğuna sebep olunmuş.
Üye bolluğunun sebeplerinden bir taneside,googleden yapılan aramalar sonucunda sitemiz,tabiki sayfanın başında çıktığından,ve üye olmadan sitemizin konularına ulaşılamamaından,üye olunarak işini hallettikten sonra gerekli bilgileri aldıktan sonra bir daha hiç siteye giriş yapmayan kullacıların varlığıdır.Eminim ki bu tarzda bir sürü kullanıcı bulunmaktadır.Dolayısıyla üye alımına ilişkin bir tasfiyede bulunacaksak,konulara erişimde üyelik şartını ortadan kaldırmamız gerekmektedir,bu benim tavsiyelerimden bir tanesidir.
sitemizde üye alımını durudurmak belki tepki almamıza neden olabilir.Bunun yerine mesela yukarıdaki teklifte bulunduğum konuyu faaliyete geçirebiliriz.Böylelikle haddinden fazla gereksiz üye bolluğundan kurtulabiliriz.
Sitemizde malesef seviyesiz ve çocuksu tarzda bir sürü üyemiz bulunmaktadır.Gerçi seviyesizlik ve terbiyesizlik yapanlara en kısa zamanda müdahele yapılmaktadır.
Taklacılar bölümü genellikle her sitede en fazla yoğunluğun yaşandığı bir bölümdür.Bugün bir çok oynar adı altında kurulmuş sitelerde bile taklacılara bazılarında bölümler açılmıştır.Bu şu demek oluyor ki,taklacı ırk besleyen sayısı ülkemizde çok daha fazladır.Bu gerçekten hareketlede taklacı bölümüne bir kıstlama getirmek çok doğru bir karar olmayacaktır.
Üye sayısının çok olması bir sitenin kaliteli olmasına yeterli bir etken değildir kanaatimce.Önemli olan siteye katkı sağlyan üyelerin belirlenip onlarla ortak bir sinerjiye gidilmesidir.Sitemizde ileti sayısı çok fazla olan bazı herşeyi ben iyi bilirim ben ustayım şeklinde kişiliğie sahip üyelerimizde bulunmaktadır,isim vermek istemiyorum.Ve bu kişiler en ufak kıvılcımdan hararetlenerek kişileri gererek konları anlamsız yerlere sürüklüyorlar.Yani demek istediğim bu tarzda sorun yaratan üyelere ödün vermeden gerekirse uzaklaştırmalarıda gerekir.
Benim düşüncelerim ve görüşlerim bu yöndedir,diğer arkadaşların yorumlarıda önemlidir.

selam değerli dostlarım..konu özün de hüseyinin dediği gibi elit bir kesim düşüncesi var...şimdi merak ediyorum site içinde site olabilirmi acaba yani bir basamak farkı ..bakın yeni yetiştiriciler de giriyor sitemize yada çocuk grubu var..ama artık bu konuda kendini ispatlamış bir çok dostumuzda var..işte böyle kendini alanında yetiştirmiş ve artık çevresine faydası olacak üyelerimizi bir üst basamakta bir bölümde toplamak yada gerçek sitede toplamak..
yani bir acemi birliği birde usta birliği..anlatmaya çalıştığım bu ustalar acemi birliğine girer ama acemiler usta birliğine admin aktivasyonu olmadan giremez..ana sitemiz usta birliği dir..bunu geliştirmek te mümkündür ..aklıma böyle bir proce geldi

bölünen

ama aklıma şuda geliyor bu usta birliğinde ne olacak?ne yapılacak?sitede çoğunluk elindeki kuşları sergilemek adına yada adını duyurmak adına varlar..birşeyler öğrenmek adına burada olan yüzde çok düşük tür..
eğer bunu kafamızda çözersek bu iş iyi gibi ayrıca elit olarak düşündüğümüz ustabirliğinde bulunacak arkadaşlarımızın bir dernek gibi resimleri bilgileri falan tam teşekküllü olmalı..bir kurum arşivi gibi..bu elit arkadaşlardan çok ufakta olsa yıllık katılım payı alınmalı(mesela 5 ytl gibi)usta birliğine girmek isteyen kişier acemi birliğinde emsalleri arasında kendini her yönü ile ispatlamış olan kişi ler olmalı ve hakkında iyi bilgi alınıp etüt edilerek alınmalı..
ne dersiniz olurmu acaba böyle bişey..

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlarım..konu özün de hüseyinin dediği gibi elit bir kesim düşüncesi var...şimdi merak ediyorum site içinde site olabilirmi acaba yani bir basamak farkı ..bakın yeni yetiştiriciler de giriyor sitemize yada çocuk grubu var..ama artık bu konuda kendini ispatlamış bir çok dostumuzda var..işte böyle kendini alanında yetiştirmiş ve artık çevresine faydası olacak üyelerimizi bir üst basamakta bir bölümde toplamak yada gerçek sitede toplamak..
yani bir acemi birliği birde usta birliği..anlatmaya çalıştığım bu ustalar acemi birliğine girer ama acemiler usta birliğine admin aktivasyonu olmadan giremez..ana sitemiz usta birliği dir..bunu geliştirmek te mümkündür ..aklıma böyle bir proce geldi

Ayakta alkışlıyorum süper bir fikir gerçekten olabilir herkes görüşünü belrtsin ben olabilir diyorum ve mantıklı buluyorum.sitede herkes alt seviyeler de olanlar da hal ve hareketlerine dikakt ederek olum işler yaparlar ama şu var alt seviyelerdekilere bizler sürekli yardım etmemiz lazım bura bi karşıklık var bu nasıl olcak!

hüseyin abisi biz sitede acemi birliğinide görecez..ayrıca oranın yönetim kadrosu olacak ve denetçileride usta birliğinden olacak..olmaz mı

aslında bir akademi gibi düşünelim aykut beyin düşüncesi vardı o düşünce bu akademinin alt sınıflarında olur mesela burada ustalar yetişsin diye bizlerde besleriz o bölümleri..

ali hakan' Alıntı:
hüseyin abisi biz sitede acemi birliğinide görecez..ayrıca oranın yönetim kadrosu olacak ve denetçileride usta birliğinden olacak..olmaz mı

güzel fikirde yani düşündüm şimdi biaz daha daha çok daganıklık yaşanmasın?

Ali hakan abi,sunmuş olduğun fikirler benimde gayet hoşuma gitti.Site içinde site kavramı ve uygulmasına aklım pek yatmadı ama,bu usta ve çırak uygulmasının çok iyi olacağını düşünüyorum.Diğer arkadaşlarında görüşlerini bekliyoruz.

BAKIN SAYIN ABİLERİM ARKADAŞLARIM.
usta birliği sizin deyimiznizle benim deyimimle üst düzey yetkililer yada üst düzey kuşcular için şu an yazdığımız site yonetim alanı gibi bir alan yaratıp sadece onların oraya girmesini sağlayıp orada yararlı işler yapabiliriz buna katılıyorum.yani belirli seviyede insanlarla muhabbet edip birşeylere karar verip kusculuk adına güzel birşeyler yapmak güzel buna katılıyorum.
bence güzel fikir.hüseyin kardeşim için zor olmayacaksa bu konu yetkilerin ayarlanması falan bunu yapalım.

hüseyin ayduğmus abimin dediklerine katılıyorum.
ama çözümlerine yine söylüyim katılmıyorum.
bakın biz sadece uye arttırmıyoruz.
bunlar görülmesede bu zamana kadar kuşculuk için güzel şeyler yaptık asıl amacımız da o.
demekki güzel şeyler becermişiz bunca zamandır o yüzdende üyelerimiz fazla.
ewet fazla uye ile uğraşmak yönetmek zor hemde çok zor.
ama imkansız değil.başarırsak daha da güzel olacaktır.
ali abi beni anlar askerliği düşünün.
bir alay düşünün binlerce deli dolu 20 yaşlarında herbiri ayrı manyak inanın bizim sitelerdekilerden daha manyak kişilerden oluşan topluluğu öyle bir yönetiyorlarki hepinizde taktir edersinizki en disiplinli,en başarılı,en temiz kurum.
yönetim farkı.
bakın daha elit daha iyi insanlardan bir ekip kurmak için daha fazla kişinin aramıza katılması lazım.
çok saygıdeğer bir kuşcu dostumuz aramıza katılmak istiyor atıyorum ama tanışmıyoruz hiçbirimiz onla ama biz uye kabul etmiyoruz noldu kaybettik bir tane yol arkadaşını bir kişide olsa sağlam adam ise onemli benim için.
bakın gelsin yıne günde 50 uye bize zararı olmaz sadece iş yukümüz artar.bunuda sağlam bir kaç dost daha bize bu yolda yardım ederse üstesinden geliriz.
günde gelen 50 kişiden 1 tanesi bile işimize yarayacak yani bizim yolumuza baş koymuş kişi ise bu bize yeter.
uye zorunluluğunu kaldırmamız bize zarar verir.
dingonun ahırı gibi her önüne gelen yazar gider.
kim yazdı sarı çizmeli mehmet ağa.
kim sorumlu biz :D
zaten uye olmadan forumu okuyabiliyorlar bildiğim kadarıyla
mesaj yazmak için uye olunuyor.
buda kendi güvenliğimiz için zorunlu.
peki bu kadar üye ile nasıl başa çıkacağız.
bakın disiplini arttıracağız.
kuralları katılaştıracağız ve uygulayacağız.
mesela kullanıcı bilgilerini tam ve eksiksiz girmeyenlere gerekeni yapıcaz artık cezayı ne olarak kararlaştırırsak caydırıcı cezalar.gerekirse hepsini banlayacağız.
mesela üye olup direk konuya atlayanlar ceza.
yetiştiricilerimiz tanışıyor bölümünde her yeni üye önce kendini tanıtmak zorunda.
bunlar olması gereken bizim taviz verdiğimiz şeyler.
kuralları uygulayalım sıkı çalışalım,sıkı çalışacak bir kaç kişi daha alalımve bakın nasıl çicek gibi oluyor site.
saçma konuların açılmaması konusunda herkesi uyaralım.buna rağmen açılan tun saçma konuları kaldıralım.
ole 2 resim koyup benim kuşlarım diye konu açmaya izin vermeyelim.
bunlar aslında zaten yasak olan şeyler biz göz yumduğumuz için ust uste geldiler ve şimdi gözümüzü korkutuyorlar.
dediklerimi yaparsak bakın göreceksiniz.kimse bi süre sonra yırtık dondan çıkar gibi olaylara giremeyecek.
sadece olayları izlemekle yetinecekler ve olayları izledikce onlarda belirli bir süre sonra bilinçlenip nasıl hareket edeceklerini öğrenecekler.

kolum yaralı napıcaz o kolu keselim bence bu yanlış
kolu iyileştirmeye çalışalım.hem kolumuz yerinde olsun hemde kanamasın.
zor olan bu ama güzel olan da bu.

Selamlar,

Hüseyin beyin projesindeki ana temaya dikkat ederseniz üyelerin gereksiz konu başlıkları ile eş anlamlı bir çok başlık açılması sonucu çöplük dediğimiz mesajların yoğunlaşması ve sitemizin bu çöplükden dolayı kitlenme seviyesine gelmesidir. Üyelerin bir çoğunun bir sıkıntısına cevap aramak adına üye olup bu sıkıntısına cevap bulduktan sonra bir daha yeni bir konu başlığı ile sitemize aktiv olmaması, hatta siteye gezmek, gözlemlemek amaçlı bile girmemesidir. İstatistikler üzerinde çok üyeliği gözüken sitemizin aslında içi boş olan bir üye adedine sahip olduğunun ne yazık ki gerçek yüzünü gözler önüne sermesidir.

Hüseyin bey, adminlerim ve diğer yönetim katındaki saygıdeğer üyeler. Öncelikle sitemiz için iyi, güzel ve kalıcı birşeyler yapmak adına projelerinizi şartsız, koşulsuz ve egosuz bir şekilde bizlerle paylaştığınız ve çığlığıma yanıtsız kalmamanızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürler. Yukarıda Hüseyin beyin sitemız adına yapmış olduğu projeye paralel bir mantalitesi olduğunu düşündüğüm "yönetim katında" Güvercin kütüphanesi adı altına görüşlerinize açığım ana teması çöplüklerden kurtulmak olan, bir şeyler öğrenmek amaçlı üye olup üyelik adından başka bir izi bulunmayan üye kirliliğine,trajedesine bir nebzede dur diyebileceğini düşündüğüm projem konusunda görüşlerinizi bildirmenizi rica edeceğim. Bu proje uzun vadeli bir proje, inanın çok çalışmamız, özveride bulunmamız gereken bir yapılanmadır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Dip Not: Hüseyin beyin projesi ile ilgili fikir alışverişimi yarın buradan bilgilerinize sunacağım.

belirli süre aralıklarıyla sitemizde aktivasyon göstermeyen üyeleri zaten sistemden siliyoruz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
BAKIN SAYIN ABİLERİM ARKADAŞLARIM.
usta birliği sizin deyimiznizle benim deyimimle üst düzey yetkililer yada üst düzey kuşcular için şu an yazdığımız site yonetim alanı gibi bir alan yaratıp sadece onların oraya girmesini sağlayıp orada yararlı işler yapabiliriz buna katılıyorum.yani belirli seviyede insanlarla muhabbet edip birşeylere karar verip kusculuk adına güzel birşeyler yapmak güzel buna katılıyorum.
bence güzel fikir.hüseyin kardeşim için zor olmayacaksa bu konu yetkilerin ayarlanması falan bunu yapalım.

hüseyin ayduğmus abimin dediklerine katılıyorum.
ama çözümlerine yine söylüyim katılmıyorum.
bakın biz sadece uye arttırmıyoruz.
bunlar görülmesede bu zamana kadar kuşculuk için güzel şeyler yaptık asıl amacımız da o.
demekki güzel şeyler becermişiz bunca zamandır o yüzdende üyelerimiz fazla.
ewet fazla uye ile uğraşmak yönetmek zor hemde çok zor.
ama imkansız değil.başarırsak daha da güzel olacaktır.
ali abi beni anlar askerliği düşünün.
bir alay düşünün binlerce deli dolu 20 yaşlarında herbiri ayrı manyak inanın bizim sitelerdekilerden daha manyak kişilerden oluşan topluluğu öyle bir yönetiyorlarki hepinizde taktir edersinizki en disiplinli,en başarılı,en temiz kurum.
yönetim farkı.
bakın daha elit daha iyi insanlardan bir ekip kurmak için daha fazla kişinin aramıza katılması lazım.
çok saygıdeğer bir kuşcu dostumuz aramıza katılmak istiyor atıyorum ama tanışmıyoruz hiçbirimiz onla ama biz uye kabul etmiyoruz noldu kaybettik bir tane yol arkadaşını bir kişide olsa sağlam adam ise onemli benim için.
bakın gelsin yıne günde 50 uye bize zararı olmaz sadece iş yukümüz artar.bunuda sağlam bir kaç dost daha bize bu yolda yardım ederse üstesinden geliriz.
günde gelen 50 kişiden 1 tanesi bile işimize yarayacak yani bizim yolumuza baş koymuş kişi ise bu bize yeter.
uye zorunluluğunu kaldırmamız bize zarar verir.
dingonun ahırı gibi her önüne gelen yazar gider.
kim yazdı sarı çizmeli mehmet ağa.
kim sorumlu biz :D
zaten uye olmadan forumu okuyabiliyorlar bildiğim kadarıyla
mesaj yazmak için uye olunuyor.
buda kendi güvenliğimiz için zorunlu.
peki bu kadar üye ile nasıl başa çıkacağız.
bakın disiplini arttıracağız.
kuralları katılaştıracağız ve uygulayacağız.
mesela kullanıcı bilgilerini tam ve eksiksiz girmeyenlere gerekeni yapıcaz artık cezayı ne olarak kararlaştırırsak caydırıcı cezalar.gerekirse hepsini banlayacağız.
mesela üye olup direk konuya atlayanlar ceza.
yetiştiricilerimiz tanışıyor bölümünde her yeni üye önce kendini tanıtmak zorunda.
bunlar olması gereken bizim taviz verdiğimiz şeyler.
kuralları uygulayalım sıkı çalışalım,sıkı çalışacak bir kaç kişi daha alalımve bakın nasıl çicek gibi oluyor site.
saçma konuların açılmaması konusunda herkesi uyaralım.buna rağmen açılan tun saçma konuları kaldıralım.
ole 2 resim koyup benim kuşlarım diye konu açmaya izin vermeyelim.
bunlar aslında zaten yasak olan şeyler biz göz yumduğumuz için ust uste geldiler ve şimdi gözümüzü korkutuyorlar.
dediklerimi yaparsak bakın göreceksiniz.kimse bi süre sonra yırtık dondan çıkar gibi olaylara giremeyecek.
sadece olayları izlemekle yetinecekler ve olayları izledikce onlarda belirli bir süre sonra bilinçlenip nasıl hareket edeceklerini öğrenecekler.

kolum yaralı napıcaz o kolu keselim bence bu yanlış
kolu iyileştirmeye çalışalım.hem kolumuz yerinde olsun hemde kanamasın.
zor olan bu ama güzel olan da bu.

Bende Burada Goruslerimi Sizlere Sunmak Istiyorum, Arkadaslar Site Icerisinde Site Soyleminde bulunmussunuz bunun gerceklesirken diger Ust Seviyedeki siteye giris icin aranicak kriterler neler olucak, ve o ust sevideki sitede ne gibi paylasimlar olucak, Bizim zaten Kuscular.org isimli bir sitemiz var, Neden Bu Cok Iyi grubu burda kurmuyoruz, Yeni Uye Olan Insanlarin Tanisma Bolumunde Kendilerini tanitmadan diger konulara adapte olmamasini saglamak vs gibi dusunceler var bunlar cok guzel ve gercekten yapilmasi gerekiyor, Mademki uyelerden Senelik Ucret talep edilecek, benim onerimse, Kuscular.Org adi altinda bu sembolik ucretin YONETIM'den talep edilmesidir..
Bilgilerinize...

Selamlar. Hepsinizin düşüncelerini okudum.
Fakat işe her zaman teknik yönden yaklaşmam gerekiyor.
Üye alımını kapatırız sorun değil hatta aktivasyonla alkırız, veya kople kayıt olmayı kapatırız. Forumu misafir kullanıcılara açarız. Cevap yazmak isteyen üye girişi yapar öyle cevap yazar. Bunlar teknik açıdan basit işler. Ama şöyle mantıklı düşünelim; ziyaretçi geliyor bakıyor üyelik kapalı, gidiyor geliyor üyelik kapalı, gidiyor geliyor üyelik kapalı siz bu ziyaretçinin yerinde olsanız ne yapardınız?
Şahsen ben asla girmezdim o siteye bir daha kuscular.org aklımda hodulların sitesi olarak kalırdı. Kendi kendilerine uğraşsınlar derdim. Buraya günde minimum 30 ile 50 arasında üye geliyor. Bu kadar üye gelmesinin sebebi yine teknik anlamdaki sitenin kalitesi, sitenin arama motorlarında yüzbinlerce linki (indexi) var. Dikkat edin bin değil, onbin değil.. Yüzbinlerce. Dünya'da ziyaretçi çeken güvercin siteleri sıralamasında 6. sıradayız. Türkiye'de açık ara birinciyiz. Bizden öndeki diğer 5 site ise hollanda, almanya, belçika siteleri. Genelde posta güvercini siteleri. Bu sitelerin 7000 değil 70000 üzerinde üyeleri var. Neden üyeliği kapatmıyorlar. Neden konuları silmiyorlar, mesajları silmiyorlar, neden üyeleri banlamıyorlar. Çünkü kaliteli paylaşım yapıyorlar. Ülkelerindeki güvercin yetiştiriciliği bizim ülkemize göre çok daha üst safhada. Bu çöp forum sorununu üyelerde değil kendimizde aramalıyız. Dünyadan bashsettiğim diğer büyük sitelerde yönetici sayısı fazla. Yöneticiler iki çeşit,Örneğin a bölümünde bir tane teknik destek le ilgili yönetici var. Bir tanede o bölümdeki konulardan anlayan o alanda uzmanlaşmış sorulara doğru ve çabuk cevap verebilecek yöneticisi var. Her bölümünde ayrı ayrı minumum ikişer tane yöneticisi var. Bizimde böyle yapmamız lağzım.
Ali hakan abinin önerdiği üst forum alt forum meselesi ise inanın tamamen kendimizi asmamıza neden olacaktır. Bugün dünyanın en çok ziyaret edilen en büyük ve en geniş türkçe forumu www.frmtr.com sitesidir. Geçen yıl 3 ay kadar yöneticilik yapmıştım. Aynı olayı yapmışlardı. Alt forum yani nasıl dersiniz üst seviye kullanıcılar alt seviye kullanıcılar meselesini yaptırlar ama öyle bir karışıklığa sebebiyet verdiki, İnanın işin içinden çıkmak imkansız hal aldı, ve açtıkları başlattıkları bu uygulamayı hemen kaldırıp dünya kadar üyeyi silmek ve uzakalştırmak zorunda kaldırılar. Bizim insanımıza birşey anlatamazsın. Adam beni arıyor telefonda benim rütbemi değiştirirmisin diyor. Güzel birşey yap diyor. Yani demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.

Benim sizlere önerilerim ise.
1: Bahsettiğim bu büyük güvercin sitelerindeki gibi her bölüm için ayrı ikişer tane yönetici bulmak gerekiyor. Birinci yönetici o bölümdeki kilitlenmesi, silinmesi, taşınması, düzeltilmesi gereken konu ve mesajları, İkinci yönetici ise o bölümde sorulan sorulara cevap vermeyi, soran kişi arasındaki bağlantıyı diyoloğu, aynı sorudan iki tane sorulmuşsa kullanıcıyı çözümlenmiş olan soruya yönlendirmeyi yapmalıdır.

2: Katı kural listesi oluşturulmalıdır. Forumdaki her bölüm için ayrı ayrı kural listeleri oluşturulmalıdır. Örneğin kelebek bölümüne girince en üstte o bölüm ile ilgili kurallar çıkmalıdır. Taklacıya girince o bölüm ile ilgili kurallar çıkmalıdır. O bölüme atanmış olan yöneticininde, o bölümdeki kurallara göre hareket etmesi gerekmektedir.

3: Tüm rütbe resimlerini kaldırmamız gerekiyor. Kullanıcı rütbe resiminin değişmesi için mesaj yazmayacak. Yaptığı kaliteli paylaşımlara göre oy birliği ile özel rütbesi verilecek.

4: Kendimiz uzaman olduğumuz ırklar hakkında makaleler yazmamız ve bir arşiv düzenlememiz gerekiyor. Arşiv için yabancı kaynaklarda yazılmış olan makalaleri izin alarak kullanmamız gerekiyor. Bu arşivler için ayrı bir bölüm oluşturup üye olmadanda gezilebilmesini sağlamamız gerekiyor.

5: Guvercin ilanlari.com sitesi şu anda pek hemen bitecek bir site değil. Onun için ilanlara buradan devam etmemiz gerekecek. İlanlar bölümünde katı kural uygulamasını hemen başlatalım. Eski ilanların hepsini eski ilanlar adı altında, sadece yöneticilerin görebileceği bir forum oluşturup o foruma taşıyalım. İlanlar bölümündeki örnek ilan ise şu şekilde olsun. Kullanıcı Fiyatını, sağlık durumunu, iletişim adreslerini, satılık kuşların en az iki adet resmini versin biz konuyu kilitleyelim yani kesinlikle yorum yapılmasın altına. Almak isteyen veya pazarlık etmek isteyen kullanıcı iletişim bilgilerinden ilan sahibine ulaşsın.

6: Ali hakan beyin önceleri yazmış olduğu bölge temsilcileri uygulamasını hemen başlatalım. Bölge temsilcilerinin bölgelerde hangi aralıklarda neler yapacağını kesinleştirelim.

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Ama şunu söyleyebilirimki üye alımını kapatmak inanın elimizdekindende olmamıza sebeb olacaktır. Şahsen ben birkaç defa deneyipte üye olunmadığını gördüğüm siteye bir daha uğramam heleki nette herşeyle ilgili bir sürü site varken. Kesinlikle katı yönetime geçmemiz lağzım. Düşünün bahsettiğim siteler ellerindeki üç beş yönetici ile 50000 üzerinde forumları üst seviyelere taşıyabiliyorlar. Biz neden daha iyisini yapamayalım. Biz neden elimizdekinin kıymetini bilemeyelim. Sağlam işler yaptıktan sonra, sağlam çevre kazandıktan sonra bu alemde tek oluruz. İpin başını biz çekeriz.

Başoğlan kardeşim üsteki yazdığın her şeye katılıyorum.Lafı artık uzatmayacağım gürüyorum ki ben ne desem de sen bildiğini yapcaksın bu yüzden ben sadece sitemiz için yapabileceklerini alta yazıyorum ve herkese ayrı ve yapabileceği görevlr verilsin bunların dışında kimse yapamayacağı işi almasın!ve acil olarak ymneticler alalım merak eidyorum açık üyelikle ne kadar dayanacağız ama yaşayıp görelim.Ben sadece yapabileceklerimi alta yazıyorum.buna görede sitemize yönetici alalım.

1-Ben makaracı bölümünün her şeyinen sorumluyum diğer hiç bir bölüm beni bağlamaz sadece görürsem müdahale edicem durumlar olursa müdahale ederim bunun dıişında genel yetkili posizsyonumda olmama rağmen sadece maakracılar bölümünü gelitirmeyi hedef alıyorum ve bu bölüm haricinde ki her şey beni şuan aşar.bu bölümde yapacaklarımı söylüyorum.

1-huzur ve kaliteli üye.
2-elit ve tecrubeli isimler bulmak ve seviyeli sohbetler üretmek.
3-bilgiler aktarmak makhaller yazmak röportajlar yayımlamak.Bu bölümde alabadem ırkını tanıtmak ve hediyeler vermek.
4.makaracılar bölümünde bende sitediklerinizi lütfen belirtiniz bilgimce elimden geldiğince yaparım.
İsteklerim bu bölüme 3 adet yönetici istiyorumbu bölümde kendi yönetim ekibimi oluşturacağım bu şu demek moluyor herkes kendine bölüm seçsin ve seçtiği yeri iyi hale getirmek için yöneticiler alsın ve bunları yönlendirsin.bölüm lideri olsun ve alt yöneticilerini çalıştırsın bunları yaprkende az çönceki 3 maddeyi kendi yapsın buntarz şeyle yani benim yaoabileceklerim bunlar.
birde genel yetkiliyim diğer bölümlerde ahlaksız başlıklar ve kural dışı üyelr gördümmü banlarım oda görebilirsem!benim yapabileceklerim bunlar.

Herkez aklını ve içini döktükçe güzel fikirler ortaya çıkıyor.Her yöneticinin belli başlı bir görevinin olması en güzel ve en demokratik olanı bana göre.Bu görev göçerimi yapıldığında en azından kimin ne yapacağı hangi işle uğraşacğı belli olur ve herkez hakkıyla vazifesini yapar.

Geri