Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Koli içinde sokağa atılmış güvercin buldum kafası sürekli dönüyor
Çöp atmaya çıkınca koli içinde güvercin buldum. Bu arada ırkını bilmiyorum.
Siyah renkli. Kafası sürekli dönüyor. Boynu geride ve boynundaki tüyler yeşile dönmüş. Irkı öylemidir bilmiyorum.
Yem ve su verdim yemiyor içmiyor ya da içemiyor. Yani su içiyor gibide içme sesini duyuyorum ama
ben bakarken kafasını 180 derece döndürüp bana bakııyor sadece.
Başka bişey yapmıyor. Ölmesini istemiyorum.
İnternette araştırdım farklı farklı şeyler söylüyorlar. Uçamıyorda evin içinde 10 15 saniye uçtu.
Sonra yere çakıldı. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Olmadı veterine götürücem
Resmini çekip en yakın zamanda atıcam. Şuan telefonum yanımda değil. Lütfen yardımcı olun.
Allah Belalarini versin. Kusun hastaligi ciddilik tasidigindan gecmesi cok zor. Hayvani bildiginiz olume terk etmisler. Sonra karsimiza cikip biz kuscuyuz demesinler. Ayip. Kus Sallabas olmus. Durumu cok kotu. Gecmis olsun. Kardesim boyun etrafindaki tuyleri siz yolun orda boyle siyahlik olcak deri ustunde. Oraya ufak cizik atin kanasinki pis kan disari aksin. Eger yem yemiyorsa siz yem yedirin. Agzina 2-3 damla limon damlatin. Muhtemelen halsizde dusmustur. Agzina gunde birkez sarimsagi diklemesine ortadan ikiye kesin agzina 1 hafta boyunca bu muameleyi uugulayin. Kendini toparlayacaktir. Allah senden razi olsun kardesim. Kuslara hasta olsa dahi bakalim
Çok teşekkür ederim kardeşim. dediklerini uygulayacağım. Böyle insanlarda var dünyada napıcaksın.
Ama o jiletle çizik atmayı beceremem gibi kuş dün halsizdi. Bugün yerinde duramıyor maşallah biraz su birazda yem vermiştim yediğini görmedim ben bakarken bana bakıyor sadece başka bişey yapmıyor. Bugün hareketli evin içinde 10 15 saniye uçtu. sonra perdeye çarptı yere indi.
Boynundaki derken boğaz kısmımı yoksa ense kısmımı acaba? Boğaz kısmını pek yapamam korkarım kuşu öldürürüm yanlışlıkla diye.
Kardeşim Allah razı olsun sendende. Buraya yeni veteriner açılmış yeni. Ona gösterdim kuş sağlıklı hiçbişeyi yok dedi. Sadece eski sahıbı eziyet ettiğindenmidir. Çok korkmuş dedi. Asprin kullanın dedi onu kullanıcam bi süre. Artık düzelene kadar elimde yedirip içircem. Çok sağol.
Sallabaş hastalığınıda araştırdım belirtileri tutuyor. Boğazındada kafası geride olduğu için şişkinlik gibi gözüküyomuş. Allah razı olsun tekrar.
Saol kardesim. Sallabas oldugu halde yemi tutturabiliyorsa ne mutlu sana. Ozaman kus icin bir yol vardir. Ama yemi tutturamiyorsa ozaman ciddi sorun var demektir. Boyun etrafindaki tuyleri hep yol cek onlari. Hayvanin cani acicak cirpincak ama kendini duzeltmesi icin iyi bir yoldur. Boyundaki tuyleri yoldukdan cektikden sonra istege bagli kusun kuyrugunu makaslayin. Eger cekerseniz kusun uzerine cok gitmis olup o an hayattan kendini kopartabilir. Ama keserseniz kendine guc toplar, kendine gelmesini saglayacaktir. Yani senin yerinde ben olsam şu yolu izlerdim. Kusun yanina birtane daha kus alirdim. Ona baksinki yem yemeye calissin. Sonra boyundaki tuyleri cekerdim( jiletlemek hayvanin canini yakar ama iyilesmesini etkiler. Jiletlemesekde olur.) tuyleri cektikden sonra kuyrugunu makaslardim( kuyrugunu makasla keselimki guc toplasin kendine gelsin ama cekersen yedigi her besini direk kuyruga yonlendirir kotu olur o zaman) sonra agzina sarimsak atardim. Baktim yem yemiyor su icmiyor cay bardaginin icine bugday + su koyar (fazla koyma suyu. Bugdaya daha cok olsun.su miktarini zaten ayarlarsin) o bardagin ustuneden balon yerlestiririm. Sonra onu delerim hayvanin gagayi odelige koyar kendi yerdi.( youtube de yavru guvercin nasil beslenir yazarsan videolarda yazdigim modeli gorursun) sonra hayvan orda yemyer kendine gelir. Ha birde hayvanin diskisina bak sulumu yesil mi detayli olarak yazki neyi var soyliyim. Hatta kusun ve diskinin fotografini atarsan cok sey diyebilirim. Gecmis olsun kardesim. İnsallah iyilesir fotograf atamazsan kus hakkinda detay ver rengi pacasi kanadi kuyrugu kafasi goz rengi gagasi hakkinda.
Ha birde hayvanin agzini ac icine bak kabarciklar sivilceler varmi diye.