Komşular güvercinlerimden rahatsızlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
evet arkadaşlar ben balkonda kuş beslıyorum apartmandan beledıyeye şikayet etmısler ve beledıyecıler dün geldiler napcaım bilmiyorum benım kuslarım degılde yabanı guvercınlar asagıya pıslıyor buda benım kuslara mal ediliyor arkadaşlar yabanı guvercınlerı balkonumdan nasıl uzaklastırabılırım ve beledıye ıcın ne gıbı onlem alabılırım acıl cevap yazarsanız sevınırım selamlar

Re: SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIM

Kardeş işin zor. Sen en iyisi seni şikayet edene bir çift kuş hediye et şikayetinden vazgeçsin.

kumesındekı kusları ucurmadıgını soyle ve sayısını 10 a dusur ve sayıyı yukseltme..kapalı 10 tane yasal olarak bakarsın ve beledıye bırsey dıyemez..ve sıkayet edenı bırsekılde ogren ve ıkna et...

Komşularınla aranı yapmaya bak ve yabani kuşlar için de devamlı kovala hiç yem yiyemesinler hatta kuşların içerdeyken yabani güverrcinleri bekle çok toplanınca ama yem verme sakın bir ses falan çıkart ama torpil gibi bişey olsun yani o zaman bidaha kolay kolay gelmezler.Ama dediğim gibi sakın yem yemesinler.Yem yerlerse işin çok zor...

kuşları salmadığın zamanlarda balkona siyah poşet asabilirsin kuş kovucu sistemlerde var ama hem maliyeti yüksek hemde senin kuşlarına zararı olur.

valla napıcam bilmiyorum yabanılere cozum bulsam sorun ortadan kalkacak bu sabah sıyah poset bagladım bugun gelmemıs kuslar ama bakalım ılerıde ne olacak ama suanda kuslarımı bırakmayı dusunmuyorum sonu ne olursa olsun selamlar

S.A Hasan Bey.

Balkonda veya baska bir yerde ( arazi,arsa,orman ) kus beslemek icin belediyeden izin almaniz gerekmektedir,eger sikayet varsa balkonda degil terasta dahi olsaniz sorun olabilir.Sizin yapmaniz gereken belediyeden izin cikartmaniz aksi taktirde komsulariniz ileride gene problem cikartacaklardir diye düsünüyorum.
Yabanilere gelince polat kardesimin dedigi gibi ya poset koy ürküp gelmesinler yada kapat komple orayi veya geldiklerinde hic yem verme alismasinlar.

Allah yardimciniz olsun,saygilarimla...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

~ Sizlerin artis oldugu yerde,yönetmen benim ~

* BOZOGLU *​

arkadaşım aynı sorunla bende uğraştım zamanında,ancak be kuşlara okadar dalıyordumki nekadar gürültü çıkardıklarını farketmiyordum,merdiven boşluğundayken takla seslerini duyunca anladım komşularımı tabi senin ne beslediğini bilmiyorum ben taklacı besliyordum ,uçuş saatlerini komşularının işe gidiş saatinden sonraya ayarla balkonda birşey olmaz bırak uçsunlar ,balkonun çıkıntılarına sunta ayarla 50 cmlik dışarı çıkan pislikleri aşağı balkona düşmediğini anlasınlar,en önemlisi kuş sayısını AZALT ,bakbilecek arkadaşların varsa dağıt GÜVERCİNİM GÜZEL YARİM uzaktanda sevilmiyorki ALLAH KOLAYLIK VERSİN :slm:

balkona 70 80 cm uzunlugunda tahta yaptım zaten yabanılerın pıslıklerını bana mal edıyorlar ona cok kızıyorum kuslarımı bırakmayoı dusunmuyorum allahta bıraktırmasın ne olursa olsun beslıcem selamlar

atalarımız boşuna dememiş.EV ALMA KOMŞU AL diye komşuluk ilişkileri zaten çok azaldı ülkemizde.sen herşeyi yapmışsın gerisi şikayet edeni bul,zabıtada, tutanakta ismi vardır.zıtlaştığın bir kuşcu çıkarsa hiç şaşırma :sinirli: :slm:

arkadaslar artık güvercin yetiştirme belgesi veriyor belediye yada devlet biz bursada gidip iki gün ders görüp belge aldık güvercin yetiştirebilmek için eger belge olmazsa biri şikayet ettiginde polis kuşları alıp götürebiliyor ama o belge oldugunda alamıyor sadece sikayeti söyleyip çekip gidiyor bursada teyyare kültür merkezinden alabilirsiniz belgeyi bURsalı kuşçuları bildiririm saygılarımla BoncUk.

kümesindeki kuş sasıyı az ise ve kümesin temiz ise sağlık il müdürlüğünden gelecekler ve kuş sayını ve kümesinin sağlıklı temiz ve düzenli dezenfekte edildiği raporunu tutacaklar birde belediyeden gelen kişilere hangi yetki ile ile geldiklerini sor belediye meslisinden onaylanmış böyle bir karar olup olmadığını sor bazı belediyeler site ve apartmanlarda güvercin beslenemez diye meclis kararı çıkartıyorlar ve birde caydırıcı ceza kesiyorlar durum böyle ise kuşları geçici olarak başka bir yere taşı 10-15 gün sonra tekrar getir o kişide şikayetten bıkacaktır aynı olay bir arkadaşın başından geçti ondan biliyorum o arkadaş hala sitenin 10.katında güvercin besliyor ve uçuruyor ama sağlık müd.temiz raporu var elinde saygılarımla
hasan_22' Alıntı:
evet arkadaşlar ben balkonda kuş beslıyorum apartmandan beledıyeye şikayet etmısler ve beledıyecıler dün geldiler napcaım bilmiyorum benım kuslarım degılde yabanı guvercınlar asagıya pıslıyor buda benım kuslara mal ediliyor arkadaşlar yabanı guvercınlerı balkonumdan nasıl uzaklastırabılırım ve beledıye ıcın ne gıbı onlem alabılırım acıl cevap yazarsanız sevınırım selamlar

bykadiroz' Alıntı:
Kardeş işin zor. Sen en iyisi seni şikayet edene bir çift kuş hediye et şikayetinden vazgeçsin.
usta yonetmin guzel teşeşkur ettim:=)

Hasan bey durumunuza gercekten uzuldum tam olarak ne yapılabılır bılmıyorum ama tutku bole bırsey ıste sızın cok deger verdıgınız kuslarınıza baskaları saygı gostermeyı bırak saçma buluyorlar malesef .

dostum benimde kümesimi sikayet ettiler 150 den fazla kusum vardı belediye geldi kaldır bunları dedi kaldırdım gittim pazarda hepini sattım 2000tlde para kazandım bi anda hayatımın akısı degıstı kus beslemek kusura bakmayın ama psıkolojık bı rahatsızlıkmıs insanı bir kusluk adam yapar bu namert hayvan

kardeş kusura bakma ama sen kazandığın o 2000 tl ile bir piskolağa git ve tedavi ol sen hayvanları sevememişsin insanları nasıl seviceksin o senin ayıbın sonuçta kuş besleyen kişiler bir kuşlukta olsa adam olmuşlar en azından bunu kabul ediyorsun sen o kadar bile adam olamamışsın

turbotayfun' Alıntı:
dostum benimde kümesimi sikayet ettiler 150 den fazla kusum vardı belediye geldi kaldır bunları dedi kaldırdım gittim pazarda hepini sattım 2000tlde para kazandım bi anda hayatımın akısı degıstı kus beslemek kusura bakmayın ama psıkolojık bı rahatsızlıkmıs insanı bir kusluk adam yapar bu namert hayvan

arkadasım bana verdıgın cevap ıcın tsk ederım yanlız psikolojik rahatsızlık dıye dusunuyosan neden kus besledın beledıye sanada kaldır kusları demeseydı kaldırmıcaktın bı anda 2000 ytl para kaldıgı ıcın oyle dusunuyor olabılırmısın ?

Hasan o ayrı bir şey herkezin başına gelebilecek bir olay yaşamışsın yanlız o arkadaş kuş besleyen arkadaşlara hakaret ediyor ve piskolojik sorunlu kişiler sınıfına sokuyor ama 2000 tl yi görünce hoşuna gidiyor
hasan_22' Alıntı:
arkadasım bana verdıgın cevap ıcın tsk ederım yanlız psikolojik rahatsızlık dıye dusunuyosan neden kus besledın beledıye sanada kaldır kusları demeseydı kaldırmıcaktın bı anda 2000 ytl para kaldıgı ıcın oyle dusunuyor olabılırmısın ?

valla herkesin kendı düşüncesi yanlız benım kafama takılan bu kişiyi belediye kaldır demeseydi ne olacaktı acaba onu merak ediyorum

işte bazı deerler 2000 liraya satılabilior.2000 lira bir insanın hayatının akışını deiştiriyorsa 10000 liraya neler yapmazki kusura bakmasında bu 2000 liralık arkadaş kendi önce bi pisikolojik tedavi alsın.sonrada gelsin buradaki kuşcu arkadaşlarımızdan kısada olsa örenemediği maneviyat ile ilgili dersler alsın.saygılarımla

turbotayfun' Alıntı:

Kuş beslemiyorsan bu sitede ne işin var???

ya arkadasım benimde gozumu korkuttun valla ,bende dun marangoza kumes yaptırmak için talimat verdim,bende apartmanda besliycem,ama benim en ust kat ve buyuk bi terasım var,komsularla aram iyi ama hepsi bir cıkmıyo ki,allah mahafaza,senin durumuna duşmem inş,allah kolaylık versin kardes,sikayet eden kişiyle iyi iletisim kur belki ikna olabilir umarım,ya arklar bi sorum olucak belki yeri burası deil ama kısaca (su kumesin altına mazgal koyuyorsunuz ya,ve hep bu tavsiye ediliyo,ne işe yarıyo bu ltf biraz acıklarmısınız ve bu mazgal plastikten olabilirmi,bilgilendirirseniz cok sevinirim)herkese sevgiler saygılar

kus beslerken her yerde bır kıl ınsan karsınıza cıkabılıyor sen kuslarını yemledıkce ybanılerde o yemı yemek ıcın gelıyor kus sayısını azalt fazla göze batmadan kuslarını ucur yada yemlemeye calıs .. sıkayet eden arkadasada ınsan gıbı anlat durumu ...

kardeşim çaren belli
iplere cd bağla yabancı kuşlar asla gelmez
ama kendi kuşlarını salma cd bağladığın zaman
yabancı kuşlar gelmiyor cd bağlayınca korkuyorlar haberin olsun:)

oyle yaparızda cd yle ne alakası var neyınden korkuyorlar cdnın

Geri