komşuların şikayeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maygun37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

maygun37

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yusuf aygün
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba arkadaşlar ;
Size şu an içinde bulunduğum sorunu anlatmak istiyorum. Güvercin beslediğim yer çatı arası olduğundan kuşlar uçtuktan sonra karşı çatıya konmaktadır. Karşı komşu kuşların orda 5 dakka durmasından rahatsız oluyomuş neymiş efendim güvercin pislikleri çatı oluklarını dolduruyomuş falan filan dedi ve beni şikayet edeceğini söyledi. Sizce şikayet doğrultusunda ne yapmam gerekir. Kuşlarımı gelip zaten kimse benden alamaz ama bana nasıl bir yaptırım uygulatırlar. Başına böyle bir olay gelen dostlardan fikir almak isterim.

Saygılarımla.

belediyeye giderse belediyeden sana kınama cezası gelir kuş uçurman yasaklanır falan eğer bu ihtihara uymaz isen kuşların elinden alınır zorlaa...

Türkiye güvercin federasyonuna üye olunca iş resmiyet kazandığından dolayı gelip bu şekilde bir ceza uygulayanmıyomuş.
üye olunca güvercin beslemek bir sportif faaliyet olup federasyon senin adına bu hakları koruyomuş diye biliyorum doğrumudur bu şekilde bilen varmı?

arkadaşlar önemli konu bence de bilğisi olanlar yazsın lütfen konunun ayrıntıları öğrenilene kadar gündemde kalsa iyi olur diye düşünüyorum.

şu an kuşları kendi çatıma uçtuktan sonra indirmek için uğraşıyorum tabi bu sırada yine oraya konmaya ara sıra devam ediyolar bakalım hakkımızda hayırlısı ev alma komşu al boşuna dememişler...

kuşları aç uçur. aç kuşu çatına toplaman kolay birde uçurma esnasında indirdiğinde önlerinde su bulunmasın indiklerinde suya yöneleceklerdir haliyle aç karına çok su içecekler ve 2. defa uçurduğunda karşıya konacaktır içtikleri suda onlar ahafifden tokluk hissi verecek ve geri gelmeleri daha geç olacaktır.

dediklerinizi uygulıcam... aramızda federasyona üye arkadaşlar dostlardan bilgi almak istiyorum bu konuda...

slm yusuf bu konuda çok tecrübeliyim sitede benimde basıma gelen olaylar var soyleyecegım seyler senı uzebılır acı ama gercek bırıncısı karsındakı ınsanla bı sekılde anlasma yoluna git yapabılıyosan bıtane kuşların girdiği yere çıkma tahta yap kuslar direk oraya konup ıceri girsinler ancak bu sekılde baş edebılırsın eger karsındakı kısı senı beledıyeye sıkayet eder ıse zabıtalar gelıp senı uyarıyo kaldırmadıgın takdırde kuslarına el koyuyo sonra gıdıp gerı alabılıyosun ben bu konuda cok ugrastım gıttım veterınerle gorustum bana soyledıgı sey aynı bu sekılde 10 gun ucurma unutsunlar daha sonra devam et ve kumesı ufalt demıstı sende o sekılde yap gerekırse fazla kusların var ıse gonder ucmayanları ayır ılk konanı hemen sat ama dedıgım gıbı cıkma tahta yapar ısen bu ısten kurtulursun gerekırse kuslar ucarken çıkma tahtanın ustune alıskın kuslarından bitane at o sekılde onu gorup dırek oraya ınsınler bu sekılde alıstırırsan sorun kalıcagını sanmıyorum selamlar

o zabıtalar zorla benim çatıma çıkacak ve kuşlarımı alıcak işte o olduğu zaman büyük problem çıkar herkes için...

YUSUF YAŞIN 23 ise git federasyona üye ol istbulun neresinde oturuyorsun ikincisi kuşlarını almayı bırak senin iznin olmadan senin binana kimse giremez savcılık izni hariç fakat şu bir gerçek kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok rahatsız oluyorsa kuşlarını aç ucur ve hiç yemledikten sonra salma aç kuş yem yediği yerden başka yere kolay kolay inmez... birde ist neresindensin.

İstanbul K. Çekmecede oturuyorum.

Ben tabikide kimseyle ne tartışmak nede rahatsız etmek isterim .Kuşlarım karşı çatıda 1 2 saat kalsa tabikide haklılar ama sadece iniş için oraya konuyolar aç uçurduğum için konduktan sonra gelmeleri 5 saniyeyi bulmuyo hemen çatı arasına giriyolar. Hani camlarını falan pislese zaten uçurmam ama öyle birşey kesinlikle yok .İnsanlarda hayvan sevgisi vede anlayış olmayınca laf anlatmak zor. En son ihtimalle kümesi baştan aşağıya yenilicem yeni yavruları direk kendi çatıma alıştırcam.

Ama hala şu federasyon olayı kafama takılıyo üye olmak istiyorum benim haklarımı kuş sevgimi yasal olarak koruyacakasa.

Küçükçekmece Cumhuriyet Mah. Tepe Üstü Taklacı Güv.Sev.Der.

sen bu dernege git federasyona üye ordan tam bir bilgi al ve ne yapabileceğini öğren daha doğru olur federasyon herkes katılır ve avrupadaki kaliteye cıkar ve genişlerse senin hakkını korur ama inan şuan kuşçuyum diyen çok kişiden kuşların hakkınıda koruduğundan kuşçu sayısıda azalır :=))

Geri