Kontor Ve Fatura Dolandırıcılığına DİKKATT !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 997
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Terör örgütü PKK'nın parmağı olduğu iddia edilen kontör dolandırıcılığında son numara ise 'hediye çekilişinde para çıktı' sözü.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Seriha T. (44)'nin cep telefonuna 'firmamızın yaptığı çekilişte para ödülü kazandınız, bilgi için numarayı arayın' şeklinde bir mesaj geldi. Mesajı okuyan Seriha T., hemen belirtilen numarayı aradı. Telefona çıkan kimliği belirsiz bir kişi, Seriha T.'ye hediye çıkan paranın alınabilmesi için kontör göndermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Seriha T., 500 kontör alarak şifresini konuştuğu şahsın numarasına gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Seriha T. polise başvurdu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polise ifade veren Seriha T., "Telefona çıkan şahıs firmanın hediye kampanyası düzenlediğini, benim numarama da para ödülü çıktığını söyledi. Parayı alabilmem için kayıt olmamı ve bunun için de kontör şifresi göndermem gerektiğini kaydetti. Ben de kontör gönderdim, ancak şahıs dolandırıcı çıktı." dedi.

Arkadaşlar dun aynı olay babamın basına geldı, pepsı seda sayan dan 20.000 tl para kazandıgını bunu alabılmek ıcın garantı bankasına babamın kendı hesabna 500 tl yatırması gerektıgı, katılımı kabul edıyorsa # tusuna basıp bankaya gıdene kadar telefonn acık kalması gerektıgını soylemıs telefondakı sahıs. Dıkkat edelım bole dolandırıcıklar cok olmaya basladı, kımse kımseye jhayrına bırsey vermez unutmayın...

çok iyi niyetli milletiz karşımızdakini de kendimiz gibi sandığımız için bu olaylar sık sık olmasına rağmen ders almıyoruz.dikkatli olalım lütfen

selamlar
özel bir bankada güvenlik görevlisiyim arkadaşlar günde en az 3 kişi dolandırılmış şekilde bankaya geliyo insanlar artık o kadar kolay yoldan para kazanma ihtiyacı duyuyorki bize dahi inanmadıkları oluyo böyle bişey olmadığını bunların dolandırıcı olduğunu söylememize rağmen adamların hesabına 5000 tl yatıranlar dahi var,bu olayları işleyen 500 kişilik bir çete yakalandı zaten inşaallah bundan sonrada insanlarımız bunlara inanmazlar.
saygılarımla

Terör örgütü pkk var onu kabul etmemek elde degil..Yalnız her yapılan şerefsizligi vs.... Bu örgüte yorarsak sanki bir nebze gerçek suçluların içimizde yaşamalarına göz yumuyoruz gibi geliyor ...Elbet bu dolandırıcıları birileri tanıyor yalnız terör örgütünün işidir denildiğinde bilenleride bir nebze susturmuş oluyoruz. Kanaatimce böyle düşünüyorum olasılık üzerinden yorum yapmamak en dogrusu sanırım..

Geri