Korkunç bir Hastalık!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar, eke bir dişimin sırtında içinden cerahat akan bir ur çıktı.. Ura müdahale edince kuşu kaybettik..
Asıl sorun bundan sonra çıktı, ölü kuşu incelemek istedim ki aman Allah'ım vücudunu tamamen ur sarmış!

Meme başı gibi siyah renkli urlar! 6 7 noktada oluşum vardı! 25 yıldır kuş besliyorum böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyorum!

Bununla ilgili, bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim...

Canım kardeşim geçmiş olsun olsun hiç resim çekemedinmi bende 55 senedir kuş besliyorum senin dediğin gibi olayı ilk defa duyuyorum eke kuş dediğine göre 4-5 yaşlarındadır herhalde yazın eşten ayırıp dişileri bir tarafa erkekleri bir tarafa toplayıp normal olarak tüye sokabiliyormuydun hiç yeşillik verip vitamin yüklemesi yapıyormuydun bunları merak ettim yazarsan memnun olurum Malatyaya selamlarımla.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim geçmiş olsun olsun hiç resim çekemedinmi bende 55 senedir kuş besliyorum senin dediğin gibi olayı ilk defa duyuyorum eke kuş dediğine göre 4-5 yaşlarındadır herhalde yazın eşten ayırıp dişileri bir tarafa erkekleri bir tarafa toplayıp normal olarak tüye sokabiliyormuydun hiç yeşillik verip vitamin yüklemesi yapıyormuydun bunları merak ettim yazarsan memnun olurum Malatyaya selamlarımla.

Teşekkürler Ahmet abi, ölen eke 3 yaşında idi. Yerim bahçe olduğu için kuşlarım toprak ve çimenlikler ile iç içe, ayrıca düzenli vitamin takviyesi ile birlikte kaliteli ve dengeli yem karışımları uygulamaktayım.

Ölen kuşa gelirsek, kuş halsiz veya hasta değildi. (Sırtındaki büyük uru alınca kanı durduramadım ve öldü) Kuşlarıma el sürmediğim içim, urları kanayana kadar fark etmedim.. Urları çıban benzeri siyaha yakın renkte ve 5 - 6 bölgede idi. iki bacağın arasında tıpkı meme gibi urları özellikle dikkatimi çekti!

Hayvandaki bu sıra dışı urlanmayı fark edince korktum açıkçası, ve kuşun ölüsünü derhal imha ettim.. (Resmini çekmek veya veterinerle iletişim kurmak maalesef sonradan aklıma geldi)

Bu kustan gelen yavrulari bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Genetik bir sorun olabilir. Ayrica urlari almaktansa yerinde tedavi etmeye calismak bana daha dogru olur gibi geliyor.
Gecmis olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri