KRAL BASKALAR (2012)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baskaciemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ünal Özdemir
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Diğer

Sol taraftaki kırmızı ve sarı baskalarımın, sağ taraftaki ise pal baskalarımın kümesleridir.

SARI ve KIRMIZI BASKALAR

PAL BASKALAR

Ünal ÖZDEMİR

Emre ÖZDEMİR
ESENLER-Karabayır / İST.

Maşallah Kuşlarınızın Kesmeleri Mükemmel.. Sağlıklı Bol Yavrulu Sezonlar.

Maaşallah güle güle besleyin. Yavrularına bakmakta sıkıntı var mı? Ayrıca bu baskalar hünkari yavrularına bakabilirler mi? Malum hünkarilerin birçoğu yavrularına kendileri bakamıyor.

Kuşların yavrularına bakmasında sıkıntı yok. Ancak bakıcı olarak kullanmak yerine üretilecek kalitede olduklarını düşünüyorum, herkezin kuşu kendine güzeldir ona sözüm yok ama ticaretini yapmasamda maddi değerleri yüksek. Daha seri yavru alabilmek için bakıcı kümesi yapmayı düşünüyorum.

Ünal abi, üretim kuşu bunlar. Ticaretini yapacaksın. Hayvan ticaretine karşıyım ammavelakin bu tip kuşlarıda üretmek zor. Zamanında büyük paralar verip almışsındır muhakkak damızlıklarını. Yemi var ilacı var. Zevk meselesi fakat dediğim gibi masrafları ağır, masrafların karşılanması açısından satılabilir..

İzmirde Levent semtinde köfteci mevlüt diye bir ağabeyimiz var. KaraBaska dediğin tip bango yetiştiricisi. Fevkalede bango yetiştiriyor. Siyah renk kuşların geneli ama ne siyah.. Parıl parıl parlayan siyah. Çiftini 300 liraya sattığını bilirim. Kuşlar fazlasını hak ediyor..

Mevlüt abimizde sattığı kuşlar ile yem ihtiyacını gideriyor. 50 çift bangosu vardır muhakkak. Ayda 1 Kg Buğday yerler. 1 Kg buğday şuan 40 TL. e sadece bu hayvanlar buğdayda yemiyorlar.

Kısacası abim, Ticaret yapacaksın. Ama ticaret derken, evinin geçindir kuşların üzerinden demiyorum.

Saygılar.

Çok haklısın Soner kardeş. Kuşlara buğdaysız karışık yem veriyorum buda baya bi masraflı oluyor. Ama onları izleyerek attığın strese deyiyor. Gülü seven dikenine katlanıyo anlıycağın. Tek soy oldukları için dışarı çıkarmak yada kümese yabancı kuş sokmakta istemiyorum.Kendi yağımızda kavruluyoruz...

MAAŞALLAH ÇOK GÜZEL BASKALAR YETİŞTİRMİŞSİNİZ ALLAH BOL YAVRULAR NASİP ETSİN :tamam:

maaşallah çok güzeller ,emekleriniz de saygıya değer.

Maşallah baskalara,çok güzeller.Sağlıklı kümesler dilerim.Saygılar.

baskaciemre' Alıntı:
Çok haklısın Soner kardeş. Kuşlara buğdaysız karışık yem veriyorum buda baya bi masraflı oluyor. Ama onları izleyerek attığın strese deyiyor. Gülü seven dikenine katlanıyo anlıycağın. Tek soy oldukları için dışarı çıkarmak yada kümese yabancı kuş sokmakta istemiyorum.Kendi yağımızda kavruluyoruz...

Abi kuşların harika. 41 kere maşallah. Allah tüyleri kadar yavru nasip etsin. Emeklerinin karşılığını al. Döneklerle en uyumlu kuş ırkı bunlar. Alçak uçuşları ile hocalık yaparlar döneklere.

Maasallah kuslar cok güzel kümes ve follukla ruyumlu.

benim dikkatimi bi sey cekti.

ayda 50 kus 1 kilo bugday.
benmi yanlis yapiyorum yada sizmi az veriyorsunuz.
40 küsür kus 4 günde 1 kiloyu rahatlikla bitiiyor.

arti kilosu 1 euro yani 2 tl
40 tl bugday varda bizdekiler neden ucuz kafam karisti sabah sabah
bu fiyata ben 20 kilo karisik kus yemi aliyorum

ve en son 25 kilo karisik yemi 14 euro ya aldim!

Vallahi abi İzmirde 50 kg buğday çuval halinde 40 TL.

0,80 kuruşa Kilosu geliyor.

Bende toplam 36 adet güvercin var. Hiç aç bırakmam sabah akşam yemleri suları önünde. Uçuramıyorum tutakçılardan ötürü. Daha geçen hafta aldım 1 çuval buğday. Bakalım ne kadar gidecek .

Bu arada sen buğdayın kilosunu 2 liradan alıyorsan, bir çuvalda 50 kg olur standart 100 liraya gelmiş oluyor sana çuvalı. 2 liraya buğday mı olur abi yahu? başka yerden al 2 lira pahalı..

Sadece buğdayda yemiyor hayvanlar. Çiğdem, Fiğ, Akdarı, vs.

Yok ben sade bugday vermiyorum sadece benimki karsik yem 10 cesitten fazla var misirdan bugdaya kadar.

daha tahil gilleri ögrenemedim icinde misir ve bugdayi sectim baska aklima gelmiyor konu acacm biazdan resim yapiyim ayri ayri yada sitesinde var onlarin isimlerini Túrkcesini ceviriyim.

birde yazida 1 Kg buğday şuan 40 TL demissin ve bunun 50 kilosu 2000 tl yapar :hungur:
sanirim 1 torba demek istemissin ve 1 torba yem 1 ayda biter.burda dogru yoldayiz.demekki :heyo:

Yok abim yanlış yazmış olmalıyım. 50 kg buğday 40 TL. Kilo bazında 0,80 kuruş .

Şimdi anlaşıldık umarım :haha: :tamam:

olay budur başlığa yakışır kuşlar heyt be helal temiz kuşlar kırmızıları cok begendım ıı gunlerde besleyın saygılar

Maşallah pal baskalarınız gerçekten beslemeye değer kuşlar. Baska kuşu küme halinde uçmayı sevdiğinden dağınık uçan kuşları havada toplama ve bir araya getirme vazifesini en iyi şekilde icra eden güvercin türüdür. Ben de sizinkiler gibi bir çift pal baska sahibi olmak isterdim. Özelden iletişime geçmemiz mümkün mü? Saygılar, sevgiler.

slm o pal baskalardan bendede var kesme bir çift sattınmı hiç onları pazarda yavruyken almıştım tam kesme pal baska markasız

hatta ne yalan söyliyim resimden gördügüme göre yazıyorum bendekiler tam ip gibi çizgi kesme yani hiç yamukluk yok beyaz ile pal arasında ilgilenirmisin bilmem ama bende uçuruyorum kuşlar..sakın yanlış anlama seninkilerde çok güzel ama sende bilirsin en makbulu tam kesme olacak ip gibi kafadaki çizgi...iyi günler nedenmi yazdım sen bu işe gönül vermişsin bendeki baskalar eş bile degil biri kelebekle biride adanayla eş:)))

Kümesleriniz ve kuşlarınız çok güzel görünüyor. Kafa kesmeleri de çok düzgün maşallah..

Maşallah çok güzeller, güle güle besleyiniz ve uçurunuz tüyü kadar yaşasınlar,

Paylaşımınız için tesekkürler.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Ticaret yapmak amacı ile değil kuşlarımın resimlerini sizinle paylaşmak için açtım konuyu.
Ersan kardeş pazarda kuş sattınmı die sormuşsun evet yaklaşık 7-8 ay önce pazarda 7 tane yavru kızması pal satmıştım.
Malum 18 yaşındayım ve öğrenciyim acil sıcak para lazım olduğunda pazara kuş getirmiştim.1-1.5 saate getirdiğim bütün kuşları satmıştım.Peder beyle kısa süreli kırgınlığımız bile olmuştu bu yüzden :)
Bir kaç arkadaşıma hediye ettiğimde olmuştu.Kuşlar bu yollarla eline geçmiş olabilir.Resim koyarsan tanırım kuşları.Pal baskalarım tek soydan üredikleri için birbirine çok benziyolar ayrıca.

SLM YANİ İSTANBULDA BU PAL BASKALARDAN SADECE BENDEMİ VAR DİYORSUN...EGER ÖYLEYSE PAZARDA SATMA BU KUŞLARI YAZIKTIR.BİRDE SENİNKİLER MARKALI BENDEKİ YAVRUYKEN ALDIGIMDA MARKASIZDI HALA ÖYLEE...SANA SAMİMİ BİR ŞEY SORACAGIM BENDEDE POSTALAR VAR AMA AŞI FALAN YAPTIRMIYORUM YAPMIYORUM..BABAN YADA SEN YAPTINIZMI HİÇ HASTALIKLARA KARŞI AŞI FALAN YOKSA..YOO NORMAL BAKIYORUZ TOPLU ÖLÜMLER OLMUYOR MU DİYORSUN BENDE KENDİ KUŞLARIMDAN KORKUYORUMDA ONDAN SORDUM GÖRÜRÜŞÜZ..EMRE

Tek kelimeyle mukemmel Hayırlı uçurmalar...Maşşallah

Geri