küçük bir bilgi(Kekik Yağı)...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ekran20009
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ekran20009

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre kadir
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
tüm form üye ve misafirlerine saygı ve sevgilerimle.. arkadaşlar 22.11.2012 tgrt akşam haberlerinde bir haber dikkatimi çekti.. haberde kekik yağının büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarında e coli - salmonella vb. tüm bakterileri öldürdüğü ve hayvanlara hiçbir yan etkisinin olmadığında bahsediyordu.. tedaviden ziyade koruma amaçlı olduğu ancak tedavidede etkili olduğu yorumu yapıldı. ben en azından koruma amaçlı güvercinlerimde kekik yağı kullanmayı düşünüyorum ki bu kekik yağı insanlar için dahi çok iyi bir doğal antibiyotikmiş... ölçü olarak nasıl kullanılır onu araştırmaktayım.. varsa daha önce kullanan nasıl kullanıdığı hakkında bilgi verirse tüm yetiştiriciler için faydalı olacağı kanaatindeyim.. tekrar saygılarımla,

Re: küçük bir bilgi...

ekran20009' Alıntı:
tüm form üye ve misafirlerine saygı ve sevgilerimle.. arkadaşlar 22.11.2012 tgrt akşam haberlerinde bir haber dikkatimi çekti.. haberde kekik yağının büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarında e coli - salmonella vb. tüm bakterileri öldürdüğü ve hayvanlara hiçbir yan etkisinin olmadığında bahsediyordu.. tedaviden ziyade koruma amaçlı olduğu ancak tedavidede etkili olduğu yorumu yapıldı. ben en azından koruma amaçlı güvercinlerimde kekik yağı kullanmayı düşünüyorum ki bu kekik yağı insanlar için dahi çok iyi bir doğal antibiyotikmiş... ölçü olarak nasıl kullanılır onu araştırmaktayım.. varsa daha önce kullanan nasıl kullanıdığı hakkında bilgi verirse tüm yetiştiriciler için faydalı olacağı kanaatindeyim.. tekrar saygılarımla,

bilgi ve paylasımın için tesekkürler emre eline saglık

saygılar

bilgi için teşekkürler, yazını okuduktan sonra komşu aktardan 1 şişe aldım, aktar a güvercinlerin suyuna karıştırıcam ne kadar ekliyeyim dedim, 1 litre suyun içerisine 1 çay kaşığı ekle dedi, ben de bunun yanı sıra suyun içine sirke, limon, sarımsak vs. eklemem de mahsur varmı dedim. Eklemezsen iyi olur bunu hafta da veya 10 günde bir gün 1 litre duru suyun içine 1 çay kaşığı ilave edip o gün içinde içir, sonra normal suyuna devam et, kuşun içinde oluşacak olan hastalıkların önüne geçmiş olursun, tedbir amaçlı kullanılabilecek antibiyotiktir dedi..

mesut kardeş inşallah asparagas bir haber değildir... daha önce formda kullananlar varsa onların tecrübeleri önemli diye düşünüyorum.. bir sıkıntı yaşamanı istemem... kullanan bir kaç kişi yorum yaparsa süper olacak...

ben 2 çift kuşta deniyeyim, sağlam kuşta pusma kabarma saçma bir durum görürsem yazarım, olmazsa zaten işe yarıyor, kuşa dokunmuyor demektir.. yani birimizin denemesi lazım ki, anca öyle emin olabiliriz.

eyvallah. senin kuşlar biraz kobay olcak ama aktarda olumlu konuşmuş. inşallah bir sıkıntı çıkmaz.. haberini bekliyorum :)

bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler..ben kesinlikle faydası olacağına inanıyorum geçen bir üyemizin yazdığı çörekotu nun da çok faydalı olduğunu kullanan arkadaşlarımdan öğrendim onuda kullanabilirsiniz ....herkese sağlıklı bol yavrulu kümesler inşallah.....

arkadaşlar kekik yağı da, damıtılmış kekik de, kekik çayı da bizler için şifalı olduğu gibi kuşlarımız için niçin şifalı olmasın. yeterki bunları verirken dikkatli vermekte fayda var. ben şahsen her ay ın 3-5 gününde kekiği suda 5 dakika kaynatır soğuduktan sonra 1 litre içme sularına 1 su bardağı koyarım. sadece kekik suyunumu derseniz, kekik in yanında bazen mercan köşk, bazen çörek otunu, bazen naneyi, elimde olan diğer şifalı bitkilerden çaylar yapıp sularına koyarım. şimdi derseniz hasta oldukları zamanmı yapıyorsunuz. hayır sağlıklı oldukları zaman veriririm.Allah a çok şükür şu ana kadar kuşlarımda bir sorun yaşamadım. hiçmi derseniz bu sene kuş beslemeye başladığımda Manisa dan gelen 2 kuşum ve Balıkesir İvrindi den gelen 1 kuşum toplam 3 kuşum ölünce bu kuşların bakımları hakkında araştırmalar yaparken bu site yi tanıdım. Bu site de yaptığım araştırmalar sayesinde kuşlarımın sağlıklı kalmaları için neler yapılmasını öğrendim. Biz kendimize, çocuklarımıza uyguladığımız tedaviyi kuşlarımız içinde kullanabiliriz fakat bir insanın kilosu ile kuşun kilosu göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Mesela bir veteriner den ilaçaldığımızda veteriner derki bu ilaç 2000 tavuk için dediğine göre 1 tavuk kaçgüvercin ağırlığında olduğunu hesaplıyarak kuşlarımıza veriyorsak, kekik yağını da kekik suyunuda bu şekilde vermeliyiz. mesela ben yıllar önce kekik yağını ben kendimde kullanırken 1 kesme şekerine 1 damla kekik yağı damlatarak yemişimdir.
ŞİFALI BİTKİLERLE DENEYİMİ OLAN KARDEŞLERİMİZİN BİLGİLERİNİ BURADA BİZİMLE PAYLAŞMASI HEM BİZLER İÇİN, HEMDE KUŞLARIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI OLABİLECEĞİNE İNANIYORUM.
SİTE SAHİBİ KARDEŞİMİZİN DE ŞİFALI BİTKİLER İLE İLGİLİ BİR BAŞLIK AÇMASI VE BU BİLGİLERİN BU BAŞLIK İÇİNDE OLMASI HERKES İÇİN FAYDALI OLABİLECEKTİR.

Evet kekik yağının faydalı olacağına bende inanıyorum.
Aslında bütün doğal bitkilerin yararlı olacağına inanıyorum ama bu maddeler bazen dozaj aşımında yarardan çok zarar veriyor önemli olan nasıl kullanacağımızı,dozajını bilmek.

Herkes tecrübelerini yazarsa güzel bir paylaşım orataya çıkacaktır.

metkor1961' Alıntı:
ŞİFALI BİTKİLERLE DENEYİMİ OLAN KARDEŞLERİMİZİN BİLGİLERİNİ BURADA BİZİMLE PAYLAŞMASI HEM BİZLER İÇİN, HEMDE KUŞLARIMIZ İÇİN ÇOK FAYDALI OLABİLECEĞİNE İNANIYORUM.
SİTE SAHİBİ KARDEŞİMİZİN DE ŞİFALI BİTKİLER İLE İLGİLİ BİR BAŞLIK AÇMASI VE BU BİLGİLERİN BU BAŞLIK İÇİNDE OLMASI HERKES İÇİN FAYDALI OLABİLECEKTİR.

Bu forumdan bu paylaşımlarımızı yapıyoruz ilginiz için teşekkür ederiz.

Geri