KULLANMADIĞIM İLAÇ KALMADI YİNEDE GENÇ KUŞLARIN HEPSİ ÖLDÜ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
SON GÜNLERİN MODASI SALGIN HALİNE GELEN GENÇ KUŞ HASTALIĞINA SIRASIYLA COLİMİX-4 İN 1 MİX-NEFURAMİCYN-VE EN SONDA KURT İLACI MİNTİVERM .VİTAMİNLERDENDE AVİT-K,BEROVİT 12-SÜPERVİT......KULLANDIM HİÇBİR GENÇ KUŞU KURTARAMADIM(8 ADET DOLAPÇI-5 ADET BASKA)BİR DAHA DA İLAÇ FİLAN KULLANMAM VERMEM...SARIMSAK,LİMON ,ELMA SİRKESİ VERİRİM ÖLEN ÖLÜR KALAN KALIR...BU STRES ÇEKİLMEZ HOBY Mİ YAPIYORUZ SİNİR SAVAŞIMI ANLAYAMADIM .İLAÇ SATICILARININ HEPSİ PROFESÖR DOKTOR ADETA HİÇBİRİNİN BİRŞEYDEN HABERİ YOK HERŞEY İLAÇ SATMAK .HOBY Mİ YAPIYORUZ SİNİR STRES SAVAŞIMI ANLAMADIM GİTTİ.TÜM YETİŞTİRİCİ DOST VE ARKADAŞLARIMA SAĞLIKLI BOL YAVRULU BİR YAZ SEZONU DİLİYORUM İNŞALLAH SELAMLAR,SAYGILAR,SEVGİLER.............

Re: KULLANMADIĞIM İLAÇ KALMADI YİNEDE GENÇ KUŞLARIN HEPSİ ÖL

mustafa üzüldüm..GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..

ÇOK TEŞEKKÜRLER TÜRKER BEY ALLAH RAZI OLSUN...İNŞALLAH BİR DAHA YAŞAMAYIZ BÖYLE HASTALIKLAR

ARIKEŞ' Alıntı:
ÇOK TEŞEKKÜRLER TÜRKER BEY ALLAH RAZI OLSUN...İNŞALLAH BİR DAHA YAŞAMAYIZ BÖYLE HASTALIKLAR

çok üzücü oluyor..HATAMIZI TESPİT ETMEYE ÇALIŞMALIYIZ..GELECEKTE YAŞANMAMASI DİLEĞİMLE..

s a mustafa kardesim geçmiş olsun gerçekden çok üzüldüm işte olan onca emege oluyor kullanmadıgın ilaç kalmadıgı halde onca kuslar heba oldu peki ne yapmalıyız biz kuscular ilaç önerenler su ilacı kullan diyenler bir açıklama yapabilirlerse ona göre davranır hareket ederiz ki kuslarımız heba olmasın tekrar geçmiş olsun
EVET TÜRKER HEPİMİZ OLARAK HATALARIMIZ ÇOK MALESEF
saygılar

COLIMIX VE KURT İLACI KULLANDIKTAN SONRA .. 15 GÜN GEÇİNCE TEKRAR KULLANILMALIDIR..NOT OLARAK BELİRTME GEREĞİ HİSSETTİM..FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNEREK..KURT İLACININ DOZAJI DA ÇOK ÖNEMLİDİR.. VE KUŞ BİR KEZ İÇMESİ ,FAZLA İÇMEMESİ GEREKİR..SİNDİRİM SİSTEMİ BARSAKLAR ZARAR GÖRDÜĞÜ KANAATINDAYIM..

ÇOK TEŞEKKÜRLER DUYARLILIĞINIZA.EN SON SUYUN İÇİNE LİMON, SARIMSAK , SİRKE, TUZ VE BİRAZ ŞEKER KOYUP 2 GÜN BEKLETİP SON ÇARE VERDİM YEMİN EDİYORUM KUŞLARDA İNANILMAZ BİR CANLANMA UÇMA İSTEĞ,İ İSHALDE DÜZELME YEM YEME İSTEĞİ ARTTI AMA İLAÇLARLA VAKİT KAYBETTİĞİMDEN DOLAYI ÇOK GEÇ OLMUŞTU MAALESEF TOPARLANAMADILAR.O YÜZDEN BİRDAHA İLAÇ VERMEYECEĞİM SARIMSAK, LİMON, SİRKE VERECEĞİM DEDİM....

ARIKEŞ' Alıntı:
ÇOK TEŞEKKÜRLER DUYARLILIĞINIZA.EN SON SUYUN İÇİNE LİMON, SARIMSAK , SİRKE, TUZ VE BİRAZ ŞEKER KOYUP 2 GÜN BEKLETİP SON ÇARE VERDİM YEMİN EDİYORUM KUŞLARDA İNANILMAZ BİR CANLANMA UÇMA İSTEĞ,İ İSHALDE DÜZELME YEM YEME İSTEĞİ ARTTI AMA İLAÇLARLA VAKİT KAYBETTİĞİMDEN DOLAYI ÇOK GEÇ OLMUŞTU MAALESEF TOPARLANAMADILAR.O YÜZDEN BİRDAHA İLAÇ VERMEYECEĞİM SARIMSAK, LİMON, SİRKE VERECEĞİM DEDİM....
SÖYLEME GEREĞİ HİSSETTİM ..TÜRKİYEDE SAHTE GÜVERCİN İLACI SATILDIĞINI İSPAT EDEBİLİRİM..

ECZANEDEN İLAÇ ALIP KULLANMAMA KIZANLAR DA OLUYOR..FİZİK -KİMYA LABORATUVARI TEKNİSYENİYİM 15 YILIMI TÜKETTİM..BEN BİR ŞEKİLDE ÜSTESİNDEN GELİRİM..BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ, GÖNÜL BİRLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ ..GEREKİRSE BİRBİRİMİZE ANINDA TELEFON EDECEĞİZ ..DOSTUZ,KARDEŞİZ..İŞTE KUŞÇULAR.ORG FARKI BU..EL ELE VERİP ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ.. :slm:

Mustafa bey,bir kez bende yaşadım aynı sorunu.Aynen tarıf ettıgınız gibiydi.Resmen sinir harbi yaşanıyor.O sezon aldıgım yavrulardan keyıf alamadım malesef.Bildiğim kadarıyla salmonella geldi geçti gençlerı kıydı anaçlar çok sıkıntı olmadı cok şükür.Bende kümesi baştan temızledım,dezenfektan aldım her yere sıktım kullandım.Bazen dogal ilaç bazen vitamın destegı bazende antıbıyotık kullandım.Çok şükür su an ıyıyım maşallahta cok ıyı yavru alıyorum.Kuşlarım keyıflı ben keyıflı takılıyoruz :-)Her şeyın başı temızlık bence..

turkyilmazerol' Alıntı:
Mustafa bey,bir kez bende yaşadım aynı sorunu.Aynen tarıf ettıgınız gibiydi.Resmen sinir harbi yaşanıyor.O sezon aldıgım yavrulardan keyıf alamadım malesef.Bildiğim kadarıyla salmonella geldi geçti gençlerı kıydı anaçlar çok sıkıntı olmadı cok şükür.Bende kümesi baştan temızledım,dezenfektan aldım her yere sıktım kullandım.Bazen dogal ilaç bazen vitamın destegı bazende antıbıyotık kullandım.Çok şükür su an ıyıyım maşallahta cok ıyı yavru alıyorum.Kuşlarım keyıflı ben keyıflı takılıyoruz :-)Her şeyın başı temızlık bence..

:heyo: :tamam:

evet haklısınız ama temizlikle sorunum yok .tüy bile istemem kümeste o kadar titizimdir yanlız ne zaman temizlik yapsam akabinde sağlık sorunları yaşıyorum.yıllar önce yaşlı bir yetiştirici amcamın özellikle kışın fazla temizleme kümesini hastalık olur mikroplar gübrelerin altında kalsın ,nasihatını hep hatırlarım..

Arıkeş olarak yazan kardeşim tüm ilaçları kullandım ama yine kuşlarım ölüyor demesine çok üzüldüm ama size ve diğer
genç kardeşlerime önerilerimin başında colabamax bulabilirler ise veyahut belgovax bulurlar ise diken tüyleri çıkarken yani 18-20 günlükken insilün iğnesine çekip 20 cc olarak vurun ölümler sonlanacaktır.Selamlar.

ÇOK TEŞEKKÜRLER AHMET BEY ALLAH RAZI OLSUN..İSTANBULDA BULURUM BÜYÜK İHTİMALLE BU İLAÇLAR İNŞALLAH SELAMLAR SAYGILAR...

Öncelikle geçmiş olsun üstadım.
Allah kimseye vermesin baska birsey demiyorum insanın emeğinin mahvolması kadar kötüsü yok . Genç kuş hastalığı nedir tam bilmiyorum ama , bu sezonunu tüm yavrularını kaybettim bu öğlen sonuncusu da öldü . 14 yavrunun tamamı 2 haftadır inanın denemediğim sey kalmadı ne yaptıysak yaramadı aynen bahsettiğiniz şekilde intihar gbi öldü gitti hayvanlar . ateş yapmış dediler tüy atamamış dediler veba dediler herbirine ayrı ilac kombinasyonu denedik bizde . hiç bir yararınıda görmedik :\ 3 tane damızılıkta kafasını döndürdü . Bakalım daha ne olacak .

kuşlarda görülern belirtiler :
ilk günlerde bir kısmında kusma ve iştahsızlık oldu 1 gün sonra hayvanların kursaklarının suyla dolu olduğunu fark ettim . ateş dediler , kusanları ayrıp enrofiropsin verdim aynı aksam tek içimlik elektrolit verdim sonra önleririnden suyu aldım . sonra ki aksam pantirin le colimix i karıştırıp verdim . bir gün temiz su bir gün bu karısımın dan sonra berovit-b vitamin verdim . bu süreçte ölenler oldu . süreçten sonra ölenler oldu .
3 ayı atlatmıs gençlerde tüy sıkıntısı dediler kalsiyum takviyesiyle tüy programı yemleri verdim . iki gün ısırgan otu suyu verdim haftada iki kez elma sirkesi ilaveli suyla güneşte yıkattım , damızlıklar tüy bozmasına ragmen gençlerde hiç bi canlanma olmadı . sonra kısmı felcler oluştu ve öldüler.
sadece 3 damızlık da sorun oldu , 2 si kafa döndürdü sanırım tamamen stresten . 1 i yumurta felci .

MsbGngr' Alıntı:
Allah kimseye vermesin baska birsey demiyorum insanın emeğinin mahvolması kadar kötüsü yok . Genç kuş hastalığı nedir tam bilmiyorum ama , bu sezonunu tüm yavrularını kaybettim bu öğlen sonuncusu da öldü . 14 yavrunun tamamı 2 haftadır inanın denemediğim sey kalmadı ne yaptıysak yaramadı aynen bahsettiğiniz şekilde intihar gbi öldü gitti hayvanlar . ateş yapmış dediler tüy atamamış dediler veba dediler herbirine ayrı ilac kombinasyonu denedik bizde . hiç bir yararınıda görmedik :\ 3 tane damızılıkta kafasını döndürdü . Bakalım daha ne olacak .
SALMONELLA GİBİ .... :hungur:

Besle büyüt ve ölümüne seyirci kal. GERÇEKTEN ÜZÜNÇ BİR DURUM -

Kursak su topluyor ıse yavru kuşu kurtarmak malesef mumkun olmuyor.Ben kurtaramadım.önemlı olan yayılmasını onlemek.Sabah saglam kuş akşam çöküyor ertesi gun ölüyor.Cok fena hastalık bu salmonella ve veba..Herşeye yenıden başlamak gereklı bence..

turkyilmazerol' Alıntı:
Kursak su topluyor ıse yavru kuşu kurtarmak malesef mumkun olmuyor.Ben kurtaramadım.önemlı olan yayılmasını onlemek.Sabah saglam kuş akşam çöküyor ertesi gun ölüyor.Cok fena hastalık bu salmonella ve veba..Herşeye yenıden başlamak gereklı bence..
aynen oyle oldu üstedım tekini dahi kurtaramadım . ilk kez bu kadar kuş kaybettim :\ nasıl olacak şimdi geri kalan damızlıklar ne olacak ? herhangi bi sorum görünmmüyor onlarda .

[email protected]' Alıntı:
MsbGngr' Alıntı:
SALMONELLA GİBİ .... :hungur:

ne yapabiliriz bu noktatan sonra türker abi .

YEME DÜŞEN YAVRUYA AŞI.. :slm:

KURT İLACI
E-COLİ İLACI
RONIDOZOL (PAMUCUK)
KÜMES CEREYAN YAPMAYACAK NEZLEDEN KORUYACAĞIZ.. DEZENFEKTAN KULLANACAĞIZ..TEMİZLİK ÖN PLANDA..

KÜMESE YABANCI KUŞ SOKMAYACAĞIZ..
YEMLER TAZE VE İLAÇSIZ OLMALI............................................

[email protected]' Alıntı:
YEME DÜŞEN YAVRUYA AŞI.. :slm:

KURT İLACI
E-COLİ İLACI
RONIDOZOL (PAMUCUK)
KÜMES CEREYAN YAPMAYACAK NEZLEDEN KORUYACAĞIZ.. DEZENFEKTAN KULLANACAĞIZ..TEMİZLİK ÖN PLANDA..

KÜMESE YABANCI KUŞ SOKMAYACAĞIZ..
YEMLER TAZE VE İLAÇSIZ OLMALI............................................

bu tedavi programımı yoksa bundan sonra ki durum için mi türker abi ,
yani artık sıfırdan başla ilerde yine patlak verir diyenler oluyor ne yapmalıyım .

EVET MUSAB BUNDAN SONRASI ; AVRUPA KÜMESİ KALDIRIP -YAKIYORMUŞ.. YENİDEN SIFIRDAN BAŞLADIĞI SÖYLENDİ..ALLAH HEPİMİZE KOLAYLIK VERSİN..

BEN BAŞARILI OLDUM SİZLERLE PAYLAŞMAKTAYIM..FAYDAM OLURSA NE MUTLU BANA ...

Geri