Kuluçkadaki Kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar kuluçkadaki kuş uçurulur mu?

Yumurtaya basan kuşu kaldırıp uçurmak pek sağlıklı olmaz gündüz dişiyi akşamüstüde erkeği uçurabilirsiniz...

bence kuluçkadaki kuşu uçurma doğru değil. Çünkü yumurtaya yatan kuş hem biraz saflaşıyor hemde fazla uçmak istemiyor. başkasına inme ihtimali veya şahin kapma ihtimali artıyor. Zaten hem yavru bakan hemde uçan kuşlarda bir taraf hep eksik kalıyor. Ya fazla uçmuyorlar ya da yavruya iyi bakamıyorlar. Bence yavrulu yumurtalı kuşları yazın sıcakta fazla yormamak lazım, uçurmak için yavru kızması kuşları veya eşi olmayan boştaki kuşları kullanabilirsiniz.

hangisi yatmadıgı zaman kus ucuruyorsan o zaman ucur yatanı elleme

ben şahsen ikiside oyunluysa haftada bir yumurtada yatmayanı randımandan düşmesin diye kaldırırım

AŞIRIYA KAÇMAMAK ŞARTIYLA UÇURABİLİRSİN;

Sadece başıma gelen bir olayı söyleyeyim..17 günlük yumurtaları olan kuşların erkegi salardım gezip gelerdi ama birde dişiyi salayım dedim bi saldım arkasına bile bakmadı kaçtı gitti yumurtalarada yazık oldu erkek bakmadı..Her kuş aynı olur mu bilmem ama ..Sadece uyarayım dedm !

Bence kuluçkadaki kuşu uçurmak doğru değil.Kuşlar çok sersem oluyor ne yapacakları hiç belli olmuyor.Birde kuşu yrtıcı felan bir şey kaparsa iyi olmaz.

''Kağan Kaplan''

erkeği salmak sakıncalı değil ama dişi yavru çıktıktan sonra kesinlikle tek salınmamalıdır yavru bakan dişi aptallaşıyor.giderse en yakınınızdaki yetiştiriciye bakın

Geri