Kum bitleri ile mücadele?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan neshat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

neshat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nihat Hoca
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamun aleyküm değerli yetiştirici arkadaşlar.Kuşlarımın bir bölümünü bu yıl balkona getirdim.pimapenle kapatıp eş kafesleri yaptırdım ve kışın güzel yavru alıyorum.Dışarıdaki soğuklardan etkilenmiyorlar.Kafeslerin içinin temizzliği iyi olması için ince kum koydum, her gün de temizzliyorum.Bok namına bir şey iki gün durmuyyor.Lakin yavruların üzerlerinde ufak ufak kırmızı,gri ve siyah kum biti dediğimiz bitlerden görmeye başladım.Küççükleri kırmızzı ama büyüdükçe ssiyaha dönüşüyor.Kan emiyorlar çünkü öldürdüğümde küçük kırmızı kan izleri gözüküyor.Yavruyu elime aldığımda elimde, herhangi bir yere koyduğumda koyduğum yere düşüp gezindiklerini görebbiliyorum.Avromec kullandım enselerinden.İnce kuş bitlerine karşı etkili fakat bunlara etki etmediğini test ettim.Bana kullanımı kolay ve yavrulara olumusuz etki etmeyecek bir ilaç önermenizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

böyle parazitler için blotic isimli ilaç birebir ama yawrulara ne yapar bilemem ben kendim ucan kuslara geceden camsil ile puskurttum başarılı bi sonuç almıstım..

s.a ben biyodust die bi toz ilaç kullanıyorum etkisini uzun süre koruyo güzel bi ilaç kuşlara uyguladıktan sonra bir miktar toz kireçle karıştırıp kümes tabanınına 2 hafta arayla bir daha uygularsanız sanırım uzun bir süre bit görmezsiniz

sayın abim ben neguvan diye toz ilaç kullanıyorum çok etkili ister toz olarak kullan istersen yıkandıkları suya 1 çay kaşığı koy hiç bir yan etkisi yok gönül rahatlığıyla kullaanbilirsin.iyi günler

Arkadaşlara teşekkür ediyorum.Balotik diye satılan sıvı ilacı alıp denedim.% 100 sonuç aldım.Hepsinin anasını belledi.Kuşları çıkartarak yemliklere yuvalıklara ve de kafeslerin cephelerine sıktım.USB nin içinden hepsi kendilerini dışarı attı bitlerin hepsi kısa zamanda mort oldu.Bir saat kadar havalandırıp tekrar eş kafeslerine koydum.Kapalı alanda fazla kullanmayın.Sıktıktan sonra muhakkak havalandırın.Çok etkili olduğundan dozajını iyi ayarlayın...

Geri