KUM...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CIRIL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

CIRIL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MALİ CIRIL
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
slm arkadaşlar kuşlarım sürekli toprak yemek için başka bahceye gidiyordu şimdi kümesin içine tabana kum döktüm kumuda tuzla karıştırıp nemlendirdim çok şükür kuşlar başka bahceye gitmediler kıtlıktan çıkmış gibi kumu yıyorlar :) fakat bu başka problemlere sebep olurmu bilmiyorum bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim.

kuslar en degerli vitaminleri toprakdan alır sizin önlerine koydugunuzla kendilerinin arayıp buldugu ve yedigi farklıdır kuşlar secicidir ne aradıgını ne yiyecegini daha iyi bilirler tuza da fazla yüklenmeyiniz belirli günlerde veriniz anladıgım kadarıyla yeriniz müsait kuşlarınız toprakla iç içe bırakın kendileri yayılsın kendileri bulup yesin senin yapmaya çalıstıgın teraslarda yada toprak olmayan yerlerdeki kişilerin yaptıgıdır kusun en iyi ilacı yayılmasıdır hallerine bırakınız kolay gelsin topragım

saygılar

saol abicim teşekkür ederim verdiğin bilği için bu arada hemşeri oldugumuzada sevindim :)

abimizin dedigi gibi en iyi ilaç kusların yayılmasıdır senin elinde bu imkan varken sen elinin tersiyle itiyorsun abicim:)ben terasda beslerken 2-3 günde bir 2-3 kürek toprak döküyordum fayda saglasın diye
tuz ise dengeli verildigi sürece sorun yok ama sürekli önlerinde bulunursa çeşitli sindirim hastalıklarına yol açabilecegine inanıyorum sonucta herşeyin fazlası zarar eger genede yaayılmaları istemiyorsan sende 1-2 kürek atabilirsin abi :)

ben sureklı onlerınde demız kumu bulunduruyorum.cok faydasını gördüm

SAOLUN ABİLER DOSTLAR ASLINDA TOPRAK PEK YOK KOMSU EVDE VAR ORDADA KUŞLAR YERE İNİYORLAR KEDİ FALAN YİYECEK DİYE KORKUYORUM EN İYİSİ BENDE KUMUN ÜSTÜNE BİRAZ TOPRAK ATIYIM ARADA BİR..

Geri