Kümes Bakım Temizliği Kokusu Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drtaydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

drtaydin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aydın Aydın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba sevgili güvercin severler. Havalandırma önerisi haricinde başka öneriler tavsiyeler arıyorum. Kümesi belli periyotlarda temizliyorum yuvalarının alt tabanını bile seyyar yaptım yavrular biraz büyüdükten sonra dışkıları haliyle yuva içinde kalıyor seyyar yaptığım için onlarıda temizliyorum fakat koku bir iki gün sonra tekrarlamaya başlıyor. Bu kokuya karşı kullanabileceğim bir öneriniz ne olurdu. Benim aklıma tuvalteler konulan naftaline benzer koku giderici maddeler geliyor fakat güvercinlerin zarar görmesinden endişhe ediyorum. Önerileriniz için şimdiden tşk ederim...

kokudan rahatsız oluyorsan besleme,yada büyük kümes yap..bolşans

Mangal Kömürü işini görücektir.

"kokudan rahatsız oluyorsan besleme,yada büyük kümes yap..bolşans "
Arkadaşım rahatsız olsam zaten böyle bir soru sormak yerine beslemeyi bırakırdım. Kuşlarım için sordum kendim rahatsız olduğum için değil her gün içlerindeyim yazdım gördüysen temizliklerine dikkat ediyorumki sonuçta onlarında canı var...

Ayrıca mangal kömürü demişsiniz uygulama konusuna biraz açıklık getirirseniz sevinirim. Tşk ederim...

acıklıcak bısey yok hocam bıldıgın mangal komurunu kumesın ıcıne atıcan bır ıkı byuk parça

Kümes tabanındaki dışkı ıslaksa kuru değilse demekki havalandırmanda sorun var, içerde hava akımı yok demektir bu sorunu cözmen için kumesin tavanına soba borusu gibi baca yapmanız lazım bu baca hem içerdeki tabandan yükselen kokuları çekecek hemde kumes içinde ucuşan tozları.

Yuvalıklarda dışkılar kurur ve koku kalmaz genelde eğer devamlı yaşsa ve çok kötü kokuyorsa o yuvalıkta kuşlardasorun vardır ishal ve yaş altlık ta denir öyle bir sorun ilaçla geçirmeye çalış.
kümesi havalandırayım derken kuşları da ceryanda bırakma hasta edersin.

Konuda mangal kömürü geciyor.

aciklik getiren olacakmi?
bu kömürler ne kadar süre ile degistirilmeli

Geri