kumes değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaslar bir sorum olacak 3-4 gun içinde var olan kumesimi baska bir yerde almıs oldugum demir kumesime tasıyacagım. ama benim 1-2 sorunum var.
1 haftalık yumurtadan cıkmıs 2 yawrum var ayrıca 1hafta -10 gunluk 2 tanede yumurtaya var. kumes değişikligini mecburen yapmak durumundayım.
sorum su mevcut ufak yavrular vede yumurtalar ziyan olmadan buyutebilirmiyim. yanı tasıma sırasında sıkıntı olmaz sanırım ama. kumes degiştigi için yeni malzemeler filan olcak kumeste. yawruları buyutebilirmiyim yumurtalar ile bakarlarmı yanı kuslar yer değiştikten sonra.

ozgur06' Alıntı:
s.a arkadaslar bir sorum olacak 3-4 gun içinde var olan kumesimi baska bir yerde almıs oldugum demir kumesime tasıyacagım. ama benim 1-2 sorunum var.
1 haftalık yumurtadan cıkmıs 2 yawrum var ayrıca 1hafta -10 gunluk 2 tanede yumurtaya var. kumes değişikligini mecburen yapmak durumundayım.
sorum su mevcut ufak yavrular vede yumurtalar ziyan olmadan buyutebilirmiyim. yanı tasıma sırasında sıkıntı olmaz sanırım ama. kumes degiştigi için yeni malzemeler filan olcak kumeste. yawruları buyutebilirmiyim yumurtalar ile bakarlarmı yanı kuslar yer değiştikten sonra.
Güzel kardeşim o hediye gelen kuşların mı (1) bahsettiğin kuşlarda onlar gibiyse (2) sen bu işi yeni yapmıyorsan (3) yada aklıma kuşların çalıntı olabileceği geliyor ne yalan söyleyim.

yumurtalara yatmazlar yavrular büyürmü bilemem

soylemez18' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:
Güzel kardeşim o hediye gelen kuşların mı (1) bahsettiğin kuşlarda onlar gibiyse (2) sen bu işi yeni yapmıyorsan (3) yada aklıma kuşların çalıntı olabileceği geliyor ne yalan söyleyim.

arkadasım kusların faturaları mevcut
alınan sahis ın tc si telefonu banka dekontları yazısmalar filan malatya 2 takım ücreti karsılıgında 2 partıde alınmıstır ocak ayımda vede 5 adet yeme dusmus yavruları vede 1 haftalık yumurtalar ve yawrular var malatyaların.
hediye gelen 2 takımda kardesimin hediyesi onunda satın aldıgı vatandas ile telde görüsüyoruz sıkıntı yok

ha malatya kusuna ihtiyac varsa satın aldıgım abinin telini vereyim sizlerede yardımcı olur

acmıs oldugum baslıklara bakarsan anlarsın zaten

guvercin-almak-isteyenler/malatya-taklacilari-t15546.html

ozgur06' Alıntı:
soylemez18' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:

arkadasım kusların faturaları mevcut
alınan sahis ın tc si telefonu banka dekontları yazısmalar filan malatya 2 takım ücreti karsılıgında 2 partıde alınmıstır ocak ayımda vede 5 adet yeme dusmus yavruları vede 1 haftalık yumurtalar ve yawrular var malatyaların.
hediye gelen 2 takımda kardesimin hediyesi onunda satın aldıgı vatandas ile telde görüsüyoruz sıkıntı yok

ha malatya kusuna ihtiyac varsa satın aldıgım abinin telini vereyim sizlerede yardımcı olur

acmıs oldugum baslıklara bakarsan anlarsın zaten

guvercin-almak-isteyenler/malatya-taklacilari-t15546.html
Ne bileyim birader yaşın itibariyle ilk sorduğun soru bile eğer yeni kuş beslemiyorsan yanlış. Malatya kuşuna ihtayaç yok diğerlerini satarsan alalım.

yas evt ama bu hastalık kusculuk 15 yasında 8-9 ay bakıp bırakmak zorunda kaldım
17 sene sonra fırsatını buldum tekrar beslemeye merak sardım emanet kumeste 2 cift diye basladım 15 e cıkınca sıkıntı oldu bende koydeki meyve bahcesin e kumes kurmak zorunda kaldım. kusculukdan cok fazlada anlamıyorum. buradan bilgi alıyorum aklıma yatmayan bi sorun olunca.
malatyaları ben aldım diger arap gok ve portakal kardesimin hediyesi ıgdırdan geldi.
sanada bi soru sorayım arapta hırıltı var 18 saat filan kolide sıcakta susuz kalmıs gelirken nasıl duzeltirim

Abi büyük bir ihtimal yumurtalara yatmıyacaklardır.Ama yavrulara bi ihtimal bakabilirler yavrulu kuş olduğunda bi yerden alıp kümesime getirdiğimde coğu zaman bakmışlardı kuşlar inşallah seninkilerde bakar.

Saygılarımla

ozgur06' Alıntı:
yas evt ama bu hastalık kusculuk 15 yasında 8-9 ay bakıp bırakmak zorunda kaldım
17 sene sonra fırsatını buldum tekrar beslemeye merak sardım emanet kumeste 2 cift diye basladım 15 e cıkınca sıkıntı oldu bende koydeki meyve bahcesin e kumes kurmak zorunda kaldım. kusculukdan cok fazlada anlamıyorum. buradan bilgi alıyorum aklıma yatmayan bi sorun olunca.
malatyaları ben aldım diger arap gok ve portakal kardesimin hediyesi ıgdırdan geldi.
sanada bi soru sorayım arapta hırıltı var 18 saat filan kolide sıcakta susuz kalmıs gelirken nasıl duzeltirim
Onları satmıyorsun yani.O zaman onlara iyi bak yavrularını hediye edersin. sadece hırıltı mı var yoksa ishal halsislik mi havalar çok sıcak gidiyor balık yağı yada zeytin yağı damlat boğazına.Ornitab var tek kuş için tablet şeklinde olanı ilk gün iki adet diğer günler bir adet olmak üzere verilir. 1.gün 2 adet, 2,gün 1 adet, 3 gün 1 adet, 4 gün 1 adet olmak üzere %99 kesiyor) ve ya kuş sayısı fazla ise ornimix olarak suya karıştırılan var onuda 4 gün kuşların önünden eksik etmezsen kesiyor. Yanlız bunları yaparken kuşların önünden vitamin, mineral ve grit taşlarını kaldırman gerekiyor.solunum yolu düzelir kümes nemli değildir inş.
geçmiş olsun

ornımix i deneyecegim 15 cıvarı kus var

ozgur06' Alıntı:
ornımix i deneyecegim 15 cıvarı kus var
Birader kümesini de toz ve nem den de uzak tutarsan havalandırmasıda iyi olursa solunum yollu hastalıklarla karşılaşmazsın.Kuşlara iyi bakman dileğiyle sağlıcakla kalın.

kendi bulunduğu kümes içinde bile yer değiştirince kuş yatmıyor kaldı ki sen bir kümesten başka kümese diyorsun, yumurtalara imkanı yok bakmayacaklar ama yavrular ile aynı anda anne babayı alıp diğer kümeste kapalı bir bölmeye koyarsan bakarlar büyük ihtimalle

tesekkur ederim verdiginiz bilgiler

Geri