KÜMES ECZA DOLABI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khalid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Khalid

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Halit
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba,
Kümeste olmazsa olmaz ilaçlar ve kürler konusunda bilgili ağabey ve kardeşlerimizin katkılarıyla bir ecza dolabı listesi hazırlayıp bu başlık altında bulundurmak, gerektiğinde başvurulabilecek bir kaynak oluşturmak istiyorum.
Kürler, vitaminler, doğal yem katkıları, ilaçlar, aşılar vb....
Sizce neler kümesin olmazsa olmazlarıdır?

1- b vit
2-teramısın ,panteramısın
3-FERTIMIX (e vitamını)
4-SARIMSAK (DOLU BIR KAP)
5-SIRKE
6-KIREÇ,TUZ,ŞEKER,ÇAY POSASI KURUMUS AMA KARISIMI KAP
7-LIMON SUYU
8-KENEVİR ,FİG, FASULYE (KIRINTI SEKLINDE) KARISTIRIP ARADA VERilir yemlerıne
9-COLOMBOVAC (SALLABAŞ VE ÇİÇEK HASTALIGI ASISI)
aşagıdakıler eger maddıyattan kacmayan saglam kuslarım olsu ıstıyorsanız ek olarak soyledım

COCCIMIX
SALMOMIX
COMBIMIX
COLIMIX
OXIMIX-C
ELEKTROMIX (MINERAL EKSIKLIGI ICIN KESINLIKLE HER YUVADA OLMALI)
LEVAMIX
BEFOREMIX ( STESI GIDERIR)
AMINOMIX SIVI

EN ÖNEMLİSİ ;BUNLARI BUZDOLABI KAPAĞINDA MUHAFAZA EDERİM.

her an el altında olması gerekenler,
vitamin güçlendirici ve katkı maddeleri
balya balık yağı tableti, polivit veya muadili vitamin şurubu , bira mayası , bemiks vitamin , colvit hap , bunlar bitkin kırılmış kuşun kan dolaşımını hızlandırıcı bilincini açıcı ve hayata dönmesine yardım eden besinler içerir,

acil müdehaleler için ;
tetra 250,500 antibiyotik , monodoks antibiyotik ,

genel rahatsızlıklar için
ishal : cocmix
solunum nezle grip vs : ornimix
kurt için : levamiks
ani pusma tehlikeli durumlar : colimix
çiçek pamukcuk iç bakteri : trikomix (rondizole)
bi de antibiyotik iğne kullanıyorum başka da ilacım yok, şükür bu güne kadar acil müdehale hayata döndürme ve takviye işlemlerimde sıkıntı yaşamadım, ,,,

s a kadir güzel bir baslık açmıssın tesekkürler

benim ecza dolabım da su sekildir

1havadar hijyenik baca sistemli kümes
2düzenli temizlik
3düzenli yemlik suluk dezenfektesi
4bol yayılım
5 düzenli banyo
6düzenli ve zamanlı antreman
7karantina
8kümes ziyaretleri gelinen gidilen yerleden gelebilecek hastalıga önlem
9elle temaslarda kuslardan tasınan hastalıgın önlemi
10yıllık düzenli koruyucu asılar bu asılar dısında ilaç kullanımı havadan gelen hastalıklar VİRAL harici kuslarını
kişi kendi hastalandırır benim kusu kusculugu anlayıs seklimdir bu söylemlerim beni baglar benimle alakalıdır benim bakıs açımdır

SAYGILAR

KÜMES ECZA DOLABI VE İLAÇLARI OLMAZSA OLMAZ.. TENTÜRDİOT , YARA BANTI, DEZENFEKTAN,....DA OLMAZ MI?

kuscu_marik' Alıntı:

2düzenli temizlik
4bol yayılım
5 düzenli banyo
7karantina
10yıllık düzenli koruyucu asılar bu asılar dısında ilaç kullanımı havadan gelen hastalıklar VİRAL harici kuslarını
kişi kendi hastalandırır benim kusu kusculugu anlayıs seklimdir bu söylemlerim beni baglar benimle alakalıdır benim bakıs açımdır

SAYGILAR
s.a. muharrem abinin bu yazdıkları bahçelerde, arsalarda, tarlalarda beslenen kuşlar için yeterli kuşlar yayıldıkları için vitamini minareli antibiyotiği kendileri temin ediyor.bu tarzda beslenen kuşların bağışıklık sistemi oldukca güçlü olduğu için kolay kolay da hasta olmaz zaten..
asıl mesele malesef teraslarda balkonlarda bodrumlarda beslenen kuşlar için 2 ecza dolabı ilaçta doldursan hastalığı bitiremezsin
kümes hayvanları için en iyi tedavi hastalığa yakalanmadan önce yapılan önleyici tedavidir.

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

2düzenli temizlik
4bol yayılım
5 düzenli banyo
7karantina

SAYGILAR
s.a. muharrem abinin bu yazdıkları bahçelerde, arsalarda, tarlalarda beslenen kuşlar için yeterli kuşlar yayıldıkları için vitamini minareli antibiyotiği kendileri temin ediyor.bu tarzda beslenen kuşların bağışıklık sistemi oldukca güçlü olduğu için kolay kolay da hasta olmaz zaten..
asıl mesele malesef teraslarda balkonlarda bodrumlarda beslenen kuşlar için 2 ecza dolabı ilaçta doldursan hastalığı bitiremezsin
kümes hayvanları için en iyi tedavi hastalığa yakalanmadan önce yapılan önleyici tedavidir.

a s evet osman kardesim ben söylemeyi unutmusum yukarda yazdıklarım kusculugum bitene kadar hep bahçeli ve müstakil evde oldugundan dolayı tabiki teraslarda bu olay çok zor
saygılar

Geri