Kümes Güvenliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Antis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Antis

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan cemal
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar. Kümesleri hayvan saldırılarına karşı bir şekilde koruyabiliyoruz ancak söz konusu insan olunca durdurmak olcukça zor. Bunun için kilit seçimi ve diğer alınabilecek önlemler konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Kümesimi osb gibi ahşap malzemelerden yapmak zorunda kalıcam ve kümesim kolayca ulaşılabilcek bir yerde olucak. Maddi olarak çok değerli kuş beslemeyi düşünmesemde besliyeceğim hiç bir kuşu kaybetmek istemem. Kümesimi ve kuşlarımı korumak için ne tür önlemler alabilirim. Şimdiden teşekkürler...

Duruma göre güvenlik kamerası ya da bekçi köpeği çözüm olabilir.

dış çepheyi saç ile kapatıp gömme kilit ve asma kilit tak bir sorun olmayacaktır

artık kimse ne gömme nede asma kilitle güvenlik sağlıya biliyor köpek konusunda ise bi ekmek atarlar yuvasına sokar kapatırlar en iyi çözüm kümesinin çevresini betonla kapatıp bide bijonlu demir kapı yaptırın tek çözüm bu bana göre.

sağlam bir kümes en az 1.000 tl ye mal oluyor. eğer okadar verecek paran yoksa kümesin çevresini 2 m kadar bir malzemeyle çevirmelisin ve içiriye 1-2 köpek koyarsan bu sana zaman kazandırır. bu kazanmış olduğun zanda kuşlarını çoğaltıp çoğaltıp satarsan kümesi sağlamlaştırman için gerekli parayı toplarsın ve sağlam bire kümes yapıp istediğin kuşu rahat rahat beslersin. yoksa ne asma nede göme kilit iş yapar. evlerden uzam bir yerde açık alanda yapıcaksın kümesini e naz 3 mm saçla kaplamalısın yada variller var onlarda 3 mm saç onlardan al canavarla kes kümesini kapla.

''kümesim kolayca ulaşılabilcek bir yerde olucak'' demişsin ne yaparsan yap girerler o zaman ne yapman lazım kimseye güvenmemen lazım..

ALARMLI ASMA KİLİTLER VARMIŞ İNTERNETTEN SATIŞI YAPILIYIOR BİR ARAŞTIR BBENCE

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bir de forumda gizli kilit gizli sürgü şeyler okudum bilgisi olan payşalabilir mi?

Antis' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bir de forumda gizli kilit gizli sürgü şeyler okudum bilgisi olan payşalabilir mi?

sürmeli kilit de denebilir uzun bir dişli demir buluyorsun 1 ucuna alyan anahtarlarına uygun bir kafalık yada bir şekil belirleyip kayantıyorsun. birde onu döndüre bilmek için anahtara ihtiyacın var ona göre dişli demirin kafasına kaynat. sonra kümesin kapısında 1-2 tane pararlel somun ve kümesin duvarında ve kapının percevesinin somun koyuyorsun tabi bu koyduğun sonumlar paralel olucaklar hepsi aralardaki mesafeler fark etmez ama köseden döndürerek o deliklerden gecirmen gerektiği için 1 mm lık bir oynama dahi seni zor durumda bırakabilir.

--0A------0B--0C-----0D-

şimdi bu yukarıdaki ''0 ve -- '' ler nasıl yapılacağını anlatmak amacı ile yaptım.
uzun bir metal çubuk bu demirde olabilir hırdavatcılardan istediğiniz uzunlukda bulabilirsiniz.ve bunlara tam olucak en az 2 yada 3 tane somun lazım.
kümesimizin sağ tarafından döndürerek açtığımızı düşünür isek bu durumda sağda bulunan D somunu sabit olmalı ve oradan sokulan demir A noktarına dümdüz gitmeli.
eğer A noktasına kadar düz götüremiyor iseniz arada 1-2 mm lik kaymalar oluyor ise A noktasındaki somunu biraz büyük boy alıyoruz. bu B noktası içinde geçerli.ama D ve C noktaları tam gelirse sizin için daha kolay ve rahat olur.
şimdi döndürülerek yapıcak olduğumuz üzerinde dişleri buluna demirin 1 ucuna ( uçlara dikkat vidaların dönme yönünü göz önünde bulundurun ) somun -alyan - gibi bir kafalık kaynatıyoruz ama bu kaynattıgımız kafaya uygun bir anahtarımız olması lazım. bunların ikiside tamam olunca demiriz D somunundan döndürerek başlıyoruz A noktasına kadar düz yollamaya.
burada bir ayrıntı B noktası kümesimizin kapağında olucaktır.A noktasınıda kümesin kapağında yapabilirsiniz ama kümesimizin kapağı levye yardımı ile sağdan soldan açtırılmasını önlemek istiyorsak A noktasını kümesimizin kapısının yanında sağlam bir noktada bulunduruyoruz.D ve C noktasıda kümesimizin duvar kısmında olmalıdır. özelikle D noktası kümesimizin sağ duvarına olmalı.( bu özellikle demir kümeslerde daha güzel oluyor. çatılı kümesler )
eğer kümesiniz tuğla yada betondan ise yandan erişim imkanınız yok ise bu yöntemi uygulıyamazsınız.

anlaşılmayan bir nokta var ise yardımcı olabilirim. resimlerle anlatmak isterdim ama bende de gizli kilit yok xD

Geri