Kümes Hakkında Yardım..!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Onu®
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Onu®

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Balık
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşalar yeni kümes yapacam aslında güvercin beslemedede yeniyim yani alayacağınız sizi belli bir süre sorulara boğacam Umarım hor görmezsiniz Şimdi gelelim soruya ilk başta dediğim gibi yeni kümes yapacam ama tahtadan yapmayacam neden diye soracak olursanız yaşadığım bölgede hırsızlık diz boyu.
PerdeBetondan 6metre genişliğinde 2.5metre uzunluğunda sizce böyle bir kümese nasıl bir havalandırma lazım ilk başta herhangi bir ilaçlama falan gerekirmi ? yorumlarınızı bekliyorum ... Şmdiden Çok Teşekkürler..

kuşlarların çalınmasın diye yanlarına bir yatak koyup sende orada yatmayacaksan 6metre genişlik çok fazla :)bizim salondan bile büyük oluyor o dediğin kümes.maximum 3m uzunluk 2m genişlik 2 m de yükseklik yapsan yter. havalandırmaya gelince eğer kümesi düz bir çatının üstüne yapacaksan büyük bir havalandırmaya gerek yok yine de bir insanın içinden geçemeyeceği kadar bir havalandırma yapsan iyi olur.ve gelelim zemin kısmına eğer kümesin yerde değilse bence plastik kümes altlıklarından kullanma kümesin zeminine ince bir kat kum ser hem kuşlar betona basmamış olur hem istedikleri zaman kum yiyebilir hem temizliği kolay.ve soylemeden edemicem ben kümeslerdeki yemlik anlayışına karşıyım bence doğal olandan uzaklaştırmamamız gerekiyor kuşları zemini benim dediğim gibi yaparsan kuşlarının yiyebilecceği kadar yemi eline al ve zemine serp böylece kuşların mücadele gücü artsın biraz daha dogal olsun.

erdemekshi arkadasim ayrintilariyla anlatmis katiliyorum ama kümesin icerisinde yem vermeye karsiyim..neden dersen yerdeki yem hayvanin pisligine bulasiyor hasta olani ishal olani düsün sonra kus bu yemi yiyor.onun icin sahsen ben önermem.ben kuslari disarida yedirdikten sonra icerde tane yem vermem sadece suluklari yaninda olur böyle daha saglikli olur.insallah basarili olursun..

slm ister dağ başına at uğrama ister dağbaşında kuşlarımla yatacam diyorsan sana kümes

Geri