Kümes İç Tasarım(yardım lütfen)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Demonturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Demonturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Günay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Cümletten Hayırlı Günler S.a
Arkadaşlar bir kümes yaptım 2.5 a 2.5 ama içine nasıl bir dizayn yapabilirim lütfen yardım istiorum kümesimi bilerek büyük yaptım çünkü kuşların kümes kapalı oldugu zaman içeride rahat bir şekilde hareket etmelerini sağlamak istedim lütfen beni iç tasarım ile bilgilendirirmisiniz? Şimdiden Teşekkür Eder Saygılarımı Sunarım ...

Selamlar kümesinizin içini limon kasasından veya özel raflardan yapabilirsiniz. kümesin içine ızgara lar yerleştirirseniz güzel olur

S.a

Hasan kardeşim öncelikle hayırlı olsun. İç dizayn konusunda ırk a görede dizayn yapılıyor ama ginede normal olarak anlatayım.
Öncelikle kümesi hangi malzemeden yaptın bilmiyorum ama Kireçle bir badana yap içini sonra folluk dediğimiz (limon kasası ideal) rafları düzgün şekilde diz. 2,5 m. lik bir kümeste sadece karşı duvara dizmen yeterli olur. Diğer duvarlara sadece beşon veya başka tahtalardan tünekler yapabilirsin. Yerden 5 cm yüksekten başla dizmeye. Tabana da ince kum dök 1-2 parmak. Yada ızgaralar yapıyolar. Ama mutlaka baca sistemi olsun. Yeni kümeste kolay olur. Çünki bir çok kümeste baca sistemi yok benimkide dahil. Kuşlar çok hastalanır. Kümesin bir köşesinede eşleştirme kafesi yap önü telle kapalı olsun.40*40 olabilir. üstüste yaparsan 5 tane boyuna göre sığar. Onlarada eş yapmak istediğin kuşları kapatırsın. Benim bildiğim kadarı ile bu şekil bir kümes çok güzel olur.
Atladığım biyer varsa arkadaşlar tamamlasın lütfen...

Merhaba arkadaşım bu biraz sana kalmış birşey masrafına acımazsan özel tek gözlü kapaklı raf sistemi olabilir.Aynı zamanda altları rafların sürgülü olabilir.Temizlik kolaylığı açısından söyledim.Ama masrafsız olsun diyorsan limon kasasıda olur.Düzenli bir şekilde yerleştirirsen baya bir limon kasası alır senin kümesin.Sana bir tavsiye daha salma ve kümes formuna bakarsan değişik fikir edinebilirsin saygılar.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim herkeze ben kümesi kavak ağacından yaptım nerdeyse hiç bi masraftan kaçmadım çünkü yarın öbür gün başıma tekrar masraf açmasını engellemek için limon kasası koyma taraftarı değilim sizlerinde dediğiniz gibi raf biçiminde yapmak istiyorum.Tekrar yorumlarınız ve görüşleriniz beni çok mutlu etti tekrar bir sorum olursa sizlerden yardım etmenizi rca ediyorum Saygılarımla..

Selam
Kümesi 2.5 genişliği 50 genişlik 35-40 derinlik olarak eşit şekilde bölmeniz en sağlıklısı olur.Tavsiyem yerden ölçüye göre 50-60 cm kaldırarak başlatırsanız yere düşen yavruların yerde yuva olmadığı için dövülme ihtimali azalıyor.yuvanın önüne çıta çakılmazsa temizlemeside kolay oluyor bir faraş bir ıspatula iki dakikada tertemiz.Yere göre kümes içinde bir takım kuş sığacak gibi 2 veya 3 katlı salma yapmanız yavru aldığınız damızlıklarıdan emin olmanızı sağlayacaktır.Bunlar benim deneyimlerimden ve gezdiğim kümeslerden kendime uyguladığım yöntemlerdir.2.5x2.5 çok güzelbir kümes hayırlı olsun...

Ekli dosyalar

• 100_0570.webp
    100_0570.webp
    541 KB · Görüntüleme: 5,256
Nasıl kümesini kuşların rahat etmesi için büyük yaptıysan kuşların yuvalıklarınıda çiftlerin içinde rahatça yaşayabilecekleri "çiftleşebilecekleri" gibi geniş yapmalısın...sitede salma yapımıyla ilgili bilgiler var orada yuvalık ölçüleri yazıyor onlardan bir fikir alabilirsin....ama benden size bir tavsiye limon kasasıyla hiç uğraşmayın içini doldurana kadar pazarlarda hal'lerde geçer zamanınız :) zaten yuvalıklar geniş olsun 10 tane olsun az olsun temiz olsun misali....saygılar

Selam
Kümesi 2.5 genişliği 50 genişlik 35-40 derinlik olarak eşit şekilde bölmeniz en sağlıklısı olur.Tavsiyem yerden ölçüye göre 50-60 cm kaldırarak başlatırsanız yere düşen yavruların yerde yuva olmadığı için dövülme ihtimali azalıyor.yuvanın önüne çıta çakılmazsa temizlemeside kolay oluyor bir faraş bir ıspatula iki dakikada tertemiz.Yere göre kümes içinde bir takım kuş sığacak gibi 2 veya 3 katlı salma yapmanız yavru aldığınız damızlıklarıdan emin olmanızı sağlayacaktır.Bunlar benim deneyimlerimden ve gezdiğim kümeslerden kendime uyguladığım yöntemlerdir.2.5x2.5 çok güzelbir kümes hayırlı olsun...

Selamlar Emre bende Hasan arkadaşımızın düşüncelerine katılıyorum. En sağlıklısı o olur. Yuvalıkların boyutunu genişlik 60, yükseklik 40 , derinlik 40 yaparsan her yuvalığa 2 folluk koyabilir ve ana babanın hem yavrularına bakmasını hemde yumurtaya yatmasını sağlayabilirsin. Bence ölçüler en az 60*40*40 yap. ( ben bu ölçülerde yapmadım benimkiler 40*40*35 ve çok pişmanım mdf den yaptığım içinde değiştirme yapmam demek içini yeniden yapmam demek olduğu için şimdilik idare ediyorum. ama mutlaka düzelteceğim.) Saygılarımla.

mavigalaca76' Alıntı:
Selam

Yuva önune cıta cakmassak şayet ustteki yuvalardan yavru kuşların dusme ıhtımali olur mu?

Ben yuvalık yapıyorum. Bu konu temızlıgını dusununce kafama takılmıstı. Olmassa çıtayı 1-2 santim yuksege cakarım alttan temızlerım dıye dusunmustum ama yavru konusunda vs zararı yoksa hiç çakmamayı tercıh ederim. O yuzden sordum.

Oncelikle hayirli olsun yere izgara dose boylelikle kuslari pisliklerinden arindirirsin daha sonra yerden 20 yada 25 cm yuksekte birtarafa folluklarini diz ve sagli sollu olarak bekar tunekleri yapabilirsin yemlik ve suluk ile kuslarinin bakimini yap yabanci kus kumesine sokmadan once karantina yap kendine bir salma orada yabanci kusu gozlemle (polgly serum metronidaz icerikli litreye 5mg enjektor ile.Mikostatin surup litreye 1 mg.Sanasol multivitamin litreye 1mg.Ercefuryl kapsul litreya 1 kapsul bu ilaclarida ayda 5 gun verirsen hastaliklardan kurtulmus olursun .

Geri