kümes içi ızgaramı...yoksa kummu olmalı sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa_21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mustafa_21

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa can
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ben şebabp kuşu beslemeye karar verdim tek soy sizce kümes için ızgaramı yoksa kummu daha sağlıklı olur
bide genişlik 2m yükseklik1,50 m uzunluk 150 mtre bir kümes yapacağım sizce maliyeti ne kadar olur saygılar:)

Şebap besliyorsan paçalarının temiz olması lazım yani ızgara benim tercihim olurdu.

Hem paça temizliği hemde kuşların sağlığı bakımından ızgara daha iyi..Kum koyarsan kuşlar kum ihtiyacını ordan karşılayacaktır fakat kuşların dışkıları kuma karışacağı için kuşlar dışkılarından yemiş olur bu durum kuşların sağlığını olumsuz etkiler (:

Bu konudaki yaşanmış tecrübelerime dayanarak söylüyorum eğer kümesinin periyodik temizliğini aylık olarak ızgaraları üşenmeden çıkartıp güzelce yapıcaksan plastik ızgara...ama yok ben işimden gücümden vakit bulamıyorum veyahutta üşeniyorum dersen kum daha iyi...Plastik ızgara ilk başlarda çok güzel ama aradan bir 6-7 ay geçtimi altta biriken dışkı üste çıkıyor ve ızgaranın bir esprisi kalmıyor....

bence yazın en guzel kum ama kıs ayları ıcınkesınlıke ızgara...

ben de senin gibi ilk başta terettüdte kaldım ama gittim kıydım paraya aldım iyiki de yamışım bu sene zerre hastalık görmedi kümes çünkü yem pisliğe karlşmadı ayrıca altına gazete serdim sonra ızgaraları döşedim temizlik kolay nem yok süper bi şey oldu ...

kum kullandığım zamanlarda 2 kuşumun gozunde ur tarzı et benı olustu ve gıderemedım rahtsızlığı ayrıca goz nezlelerını saymıyorum kus kanat çırpmaya başladığı anda göze kaçan 1 zerre tozu ayakları ıle kasımaya başlıyor ve hastalık kaçınılaz o yuzden ızgara 2-3 haftada bır temızledınmıde daha ıı olur saygılar

Yazın kum kışın ızgara en güzeli

Usta bende bu konuyu açtım zamanında her ikisininde olumlu yönleri var. Yerde kum olsa çok sık temizlik yapmana gerek yok gibi görünüyor. Ama kuşlar o kuma pisleyip sonra o kumdan yedikleri için pek sağlıklı olduğu söylenemez. Izgara da bu durum ortadan kalkıyor. Ama ızgaranın da temizliği zor. Söküp takmak çok uğraştırıyor. Bu durumda karşına 2 seçenek çıkıyor. Ya kuşların sağlığını riske atacaksın, ya da kendi rahatından feragat edeceksin. Ben kendi rahatımdan vazgeçtim. Izgara kullandım.

ikisini bir koysan daha güzel olmaz mı (: koku yapmaz kum olunca belli zaman da temizlersin daha sağlıklı olur gibi

benim kümeste orta kısım kum, kenar kısımlar ızgara. ızgara en çok dışkının olduğu yeri kamufle ediyor. temizlemesi sökmeside çok basit oluyor. komple ızgara olduğunda en gözüme çarpan kötü yönü yavrular yeme vurmayı çok zor öğreniyorlardı. tavsiye ederim. ikisi bir arada.

Plastik ızgara koymadan, altına gazete ser. Yada karton sert aydan aya değiştir kartonları sürekli tertemiz kalmış olur. Ben sürekli böyle yapıyorum. Sağlık açısından ızgara daha iyi

Kesinlikle ızgara yazın kışın hiç fark etmez .Her şartta her türlü kolaylığı var.Sağlık temizlik vs.Altınada kum ser kolay temizlenir .Ele kumu tekrar ser.

bence ızgara daha sağlıklı.Çünkü kum koyarsan kuma pisler ve kumu da yediği için aradada kendi pisliğini yemiş olur.Bu da herhangi bir hastalığa yol açar.Ben ızgara ve altına gazate koymanı söylerim ama gerisi sana kalmış. :slm:

Geri