Kümes İçine Yuva Yapmıyorlar !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pckolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

pckolik

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ender uyar
Meslek
güvercinci :D
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar 2 tane sorunum var.

1.
Bi gök mavi bide dumanlı güvercinlerim var. Bunlar çiftleşti. Ve bizim çatıya giriş kısmındaki merdivenlere yuva yapmışlardı çalı filan toplamışlardı (Normalde çatı kapısını açık bırakırım) Bende aldım çalıları kümese koydum ve kapıyı kapatmaya başladım. 1 Gün önce gene kapıyı açık unutmuştum bi baktım çalı çırpı toplamışlar dişi yatıyor, Sizce ben bu yuvayı bozuyum mu ? uzun süre geçmesine rağmen hemen yapmışlar.

2.
1 Tane kırmızı kelebek güvercinim var. Kuş kahvesinden aldım. Hayvan Hamileymiş. Aldıktan bir süre sonra yumurtladı. Ama eşi yok her nese 1 tanesini yumurtladı ve yumurta köşede duruyor (Sandığın içinde) O da öbür tarafa yatarak 2. yi Çıkartıcak sanrım. ilk yumurtaya yatmıyor diye bozulur mı? (Bazı arkadaşlar güvercin iki yumurtaya aynı anda yatar bozulmaması için diyor) 2 Side çıkarsa yatar mı ? (Bazı arkadaşlarda eşi yok diye yatmaz diyor)

Saygılar...

Söylemeyi unutmuşum. Kümesde her çift güvercinin kendine özel sandıkları filan var. Yani yuva yapmaya müsahit.

kus alismis merdiven bosluguna yuva yapmaya devamli oraya gidecektir saten yumurtlamasi yakindir salma disari..bendede ayni dert var folluga yuva yapmayan bir kusum var hep kiyiya köseye cali cirpi toplar...kelebegin icinse daha önceden esi varmi demek yumurtayi yapmis sahibide saolsun satmis..cikan yumurtaya tek bakmaz disi olsun erkek olsun..yumurtladiktan sonra ikinciiyide.al yumurtalari biraz aradan sonra tak diger bir kusa..

Başka yorum var mı ?

Benım kuslar ılk yumurta cıktıgı zaman yatmaya baslıor 2 cıyı yumurtluor onada aynı anda yatıor

abi yumurtaları yavruya iyi bakan başka kuşların altına sür o kelebeğide başka bir kuşla eşle ben böyle bir şey duymuştum başka kuşun altına sürüyorlar yumurtayı

Geri