Kümes ışıgı hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selamlar

geçende kümese gece lambası takdım. yumurtada yavruda filan sorun yaşamamak için. normal ampul degil normal insanlarin kullandıgı gece lambalarından olur ya ondan kırmızı bir şey. ışık folluklara filan çok yakın ben bile takarken birkaç saniye de rahatsız oldum. acaba bu ışık gece boyu önlerinde yandıgı için kuşların gözünde de her hangi bir sorun yaratır mı? teşekkürler

selam dogada hiç bir hayvan geçe aydınlatması yada ısıtma kullanmıyor kümese koyulan lambalar genelde geçe kuşçunun kümeste rahat hareket etmesi içindir. sen rahatsız olduysan hayvanda rahatsız olur ve gece kümes aydınlatması bence yanlış bir bilgi.

Bende tengelli abimize katılıorum ..Lamba takcaksan birde normal lamba tak mesala ben 15 wolt uk tasaruuf lambası kulllanıorum ama geceleri yakmıorum ..Bazı arkadaşlar saten şöle düşünüorlar kuşlar üşemesin die lamba yakıorum sabaha kadar filan die bunlar aslında gereksiz önemli olan kümesin bir yerden ceyran yapmaması bu önemlidir kuş saten o kadar cabuk üşemez yavru kuşlarda işüme olabilir ama o başka bir konu neyse konuyu saptırmayalım bildiklerimi sadece paylaştım sizlere teşşekkürler ...

bence lambayı gece sadece kuşları beslemek için kullanırsan daha faydalı olacaktır gece sabaha kadar lambayı yanık bırakmak yanlış bir bilgi saygılarımla

Ozdemir59' Alıntı:
bence lambayı gece sadece kuşları beslemek için kullanırsan daha faydalı olacaktır gece sabaha kadar lambayı yanık bırakmak yanlış bir bilgi saygılarımla
:evet: :tamam:

ÖNCELERİ KÜMESİMDE SÜREKLİ SABAHA KADAR IŞIKLARI AÇIK BIRAKIRDIM YAVRULARI DAHA İYİ BESLESİNLER DİYE YAVRU PEK ALAMAZ OLMUŞTUM ŞİMDİ KÜMESTE IŞIKLARI KALDIRDIM IŞIKTANMIDIR NEDİR MAAŞALLAH BU SENE BOL BOL YAVRU ALIYORUM VEDE KUŞLARIN PERFORMANSI DAHADA BİR BAŞKA OLDU ZORLA SOPA SALLAYARAK UÇURMAYA ÇALIŞTIĞIM KUŞLARIM ŞİMDİ KÜMESİN KAPISINI AÇAR AÇMAZ KENDİLERİ UÇUYOR

Bende taktım işimi görmek için, ilk taktığımda 1-2 gün açmıştım bi sıkıntı olurmu beyler?

Geri