kümes ölçülerim nasıl olabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 958
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömerbulut
Meslek
tesisat
İlgi Alanı
merhaba.
çatıda güvercin besleyeceğim.kümesimde en fazla 20-25 tane güvercin girebilecek bir kümes ölçüsü nasıl olmalıdır.ve bu malzemeler kaç tl ye mal olur.netür bir ahşaptan yaparsam sağlıklı olur.lütfen yardımcı olun

arkadaşım öncelikle 20 - 25 kuş olarak düşünme , bunlar üreyip bir anda 50 olur, tekrar yer sorunun olabilir, onun için metre olayına fazla takılma , yerin müsaitse biraz büyük olsun ve içine girebileceğin büyüklükte olsunki, ki öyle olması gerek içine rahatça girip temizlik yapabilesin, kullanacağın malzeme güneşe ve yağmura maruz kalacakgı için ona göre malzeme seçmelisin yada boyayıp suyla temasını kesmelisin ve tabi fırtınalı havaları düşünüp sağlam bir salma yapmalısınki kuşların fırtınada zarar görmesin ve havalandırmak için baca yapmayı unutma her şeyi yazdım bir ölçü yok :) 1,5 metre yükseklik 1,5genişlik 2 metrede derinlik olursa ideal olur diye düşünüyorum.200-300 lira para harcarsın diye düşünüyorum yanlışım varsa okuyan arkadaşlar düzeltsin maksat kuşcu arkadaşımıza yardımcı olmak .saygılar

eyvallah kardesim allah razı olsun senin gibi kuşculara bide 1 sorum daha olcak ufak.ben kümesi kendim yapacağım ahşap,bacalık,sulu,folluk,ızgara vs. bunları kendim edeceğim zati ama ahşap konusuna henüz karar veremedim bana söle 4-5 sene dayanabilecek bi ahşap türü lazım osb haric ve ucuz olma şartı ile hangi ahşabı önerirsin.

Geri