Kümes önerileriniz nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alican_1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alican çekmez
Meslek
Kot (SilVeR)
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle merhba yerde besliyicektim ama artık kararımı deyiştrdim balkonda besliyicem ve 4 tane beselemek istiyorum balkona alışrmı bide nasıl bi kümes yapayım ayıptır sorması abilerim annem fazlasına kızıyo
anca 4 tane besleye bilirim onun icin bana kuşların rahat etmesi icin nasıl bi kümes yapabiliriz

balkon ve cevresi aşşagıda bakıp yorum yaparsanız sevnirim acil lütfen...

f821e5ab.jpg

b124c6c7.jpg

3779b9bd.jpg

152b3487.jpg

90dead9e.jpg

LÜTFEN ACİL YARDIM KÜMES ÖRNEKLERİ İCİN RESİM KOYARSANIZ SEVNİRİM :hungur: :hungur:

Re: Saygın Deger Kuscular.org Üyeleri İçeri lütfen '

Kendi kümesimin bir kaç resmini koydum.

Resimdeki gibi kümesinin üstüne küçük bi tel kafes yaparsan oldukça kolay alıştırırsın kuşlarını..

Birde böyle uzun bir tahta yerleştirirsen kuşların daha rahat iner...

Ekli dosyalar

• Görüntü0562.webp
    Görüntü0562.webp
    200.5 KB · Görüntüleme: 2,333
  • Görüntü0564.webp
    Görüntü0564.webp
    130.4 KB · Görüntüleme: 2,348

sağoL teşekkür Ederİm dahada YorumLarınızı BeKLiyoRum

melihdnr' Alıntı:
Kendi kümesimin bir kaç resmini koydum.

Resimdeki gibi kümesinin üstüne küçük bi tel kafes yaparsan oldukça kolay alıştırırsın kuşlarını..

Birde böyle uzun bir tahta yerleştirirsen kuşların daha rahat iner...

SELAM
Sevgili Melih benim çocuğum bu şekilde bir kümes yapsa balkonuma hemen aşağı atarım.Bu nasıl bir kümes birde üzerindeki telden salma tüylerimi diken diken etti.Balkonda güvercin yetiştiriyorsak kümes çok muntazam olmalı.Görenler imrenmeli.Güvercinlerin güzel O kümese yakışmıyorlar.Bence kuşlardan daha önemli lütfen düzelt o kümesi :tamam:

İyi Güzel diosun abide bn o kümesi yaklaşık 2 sene önce yaptım.15 yaşındaydım yani.Tavan arasında,bahçede falan buldugum tahtalardan yaptım..Bende isterim tabikide güzel kümeste kuş besliyeyim...

bana göre bi palet al tabanına koy.4 kuş için zaten fazla büyük yere gerek yok.paletin aralarını incebi levha ile kapa.kontraplak ucuz al gitsin.sonra da 4 tane kasa bul istediğin gibi diz.sonra da üstünü kapatçak büyüklükte tahta bul koy.ve kendine küçük kapı yap ön tarafa.hem fazla masrafın olmas hemde kuşlar biraz daha rahat eder.

bu açıklamam karşı duvarı kafamda canladırarak yaptım.balkonda 4 kuşla idare eder.sonra üstüne kafes koy.yeni kuşları sabahları kafese koyarsın akşamları alırsın

saygılar...

Selamlar Alican,

Bu balkonda ne tür kuş besleyeceksin. Annen 4 kuşa izin vermiş yavrular ise ne yapacaksın. Bana bu konularda bilgi verirmisin..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abi şuan var ya kafam allak bullak :D 4 dyil şuan ne oldusysa 2 kuşa bırakmıyor ama sebebini bilmiyorum ama kafama koydugumu yaparım annem iyi biliR :=) aaykut abi sen bana bi cagre bul be lütfen güvercinlerden vaz gecemem ben yavrulasa keşkeee öbür evde yavru olmuştu 2tane annem bakıyodu kuşlara :=)

kelebek tipi şeylerde olabilir aykut abi

kuşlar iyi eğer seninse.bunlar balkona çok rahat iner sen beni dinle tek çift için tek kasa ve onları yağmurdan koruyacak küçük bi yer yapman yeterli.ama kuşları sürekli salman lazım.yavrularına gelince artık ya anne ve babalarını ya da yavruları elinden çıkartıcaksın.

sen en iyisi annenden kesin olarak izin almadan başlama.işini garantiye al.

saygılar...

Flood yapıyorsun, arama özelliğini kullanmıyorsun, aynı konuları farklı başlıklarla tekrar tekrar açıyorsun, Türkçeyi düzgün kullanmıyorsun, ayrıca kendinden büyük kişilerle konuşma ve yazma kısmına gelindiğinde "be, ya" gibi anlamsız ifadeler kullanıyorsun. Bunlara dikkat etmeni rica edeceğim !

Selamlar Alican,

Baskaların çok güzelmiş arkadaşlarımızın dediği gibi baska cinsi güvercini balkonda besleyebilirsin. Sana sıkıntı çıkarmazlar. Madem 2 ile 4 adet güvercin besleyeceksin o balkona yüksekliği 1 mt. genişli 1 mt bir kümes yeterli olacaktır. Ayrıca çok gençsin ve güvercin besleme konusunda çok güzel heyecanların var bunu hissediyorum. Senden ricam böyle kafana takılan her konuda başlık açma, siteden araştırıp bulmaya çalış bulamadığın bir konuda bana özelden mesaj atıp sorabilirsin. Seve, seve her mesajına bilgim doğrultusunda cevap verebilirim. Bu sitedeki görevim sizin gibi heyecanları yoğun ve bu işe gönül vermiş kardeşlerimize, arkadaşlarımıza destek olabilmektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

alican sen balkonu boş ver kardeşim balkonda sadece anne sorunu olmaz komşularda kızar. ahanda önümüz yaz komşun çayını demler balkonda 2 nefesleneyim der.cayını doldurur balkon mermerine koyar şekeri atıp karıştırır:)bu arada senin bi heycanla kümesten çıkarttığın kuşların sizin balkon mermerine konar ve aşagıdan bi haykırış kopar komşunun çay içtiği mermere kuş yukarıdan pislemiştir hemen kadın annenin yanına koşar ufak çaplı yada komşuya bağlı büyük çaplıda olabilir bir tartışma yaşanır tabi annen bi sinirle kapıyı kapatıp eline terliği alır bu senin için ii olmaz:) tecrübelerle sabittir:)

saygılar

ben kafama koydugum şeyi yaparım abicim sonucu ne olursa olsun yaparım =) isterse beni öldürsünler ama güvercinlerden asLaa ama AsLAa vazceçmem geçemem Geçmicem (!)

Balkonunuz çok küçük, para biriktirip demir kümes yaptır. Taklacı beslemiyorsan çalmaya gelmezler.

Gebetto' Alıntı:
Balkonunuz çok küçük, para biriktirip demir kümes yaptır. Taklacı beslemiyorsan çalmaya gelmezler.

Demir kümese gerek yokki.Balkondaki kuşların çalınması oldukça zor..

Gebetto' Alıntı:
sadece taklacıları mı çalıyolar.kuş hırsızı ırk ayrımı mı yapar.hangi ırk olursa olsun fırsatını bulurlarsa götürüyorlar

hırsızlar öyle her kuşu çalmıolar abi değerlilerini alıp götürüolar bizim bi abinin kümesine girip sadece bi tane kuş çalmışlardı:)ama aralarındaki en değerli kuşta oydu.

yani güvercinleri

Canım kardeşim kuş besleyeceksin gönlün özgürlüğün yılmaz bekçisi ama evinizin bekçi başının gönlünü al bu şekil de bir kümes ile beslemene gönlüm razı olmadı şimdilik bu sevdadan vaz geç bu işler kafana takmakla olmuyor sen kendi özgürlüğünü kazandığın zaman bu işlere başla anneni de karşına alıp kuşlara eziyet etme diğer kuş besliyen arkadaşlarına kötü örnek olma selamlarımla.

Geri