Kümes projesi, fikirleriniz önemli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kol-paçino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gürkan ÖZEL
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yeni bir kümes yapmaya karar verdim, yapmaya çalıştığım kümes aşağıdaki şekilde ve ölçülerde, yuvalar da 6X6=36 adet olmak üzere dizayn edeyim diyorum, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim, ayrıca kümesi bahçeye yapmayı düşünüyorum, var mıdır tavsiyeleriniz?

Sağ, sol ve çatı 1cmlik osebe ile yapıacak, ön ve arka duvarı ise lambiri tahtadan yapılacak

Ekli dosyalar

• kümes.webp
    kümes.webp
    41.5 KB · Görüntüleme: 2,054
ayrıca içten köpük kaplamayı, dıştan muşamba kaplamayı düşünüyorum, taban ise şimdilik yarısı beton yarısı toprak üzerine düşünülmekte, fakat tavsiyeleriniz üzerine tahta da inşa edilebilir. Toplam kaç güvercin besleyebilirim burada? gerektiğinde yuva da ilave edilebilir olduğunu düşünüyorum, yorumlarını bekliyorum, perşembe akşamı tüm fikirler değerlendirilip cuma günü yapılacaktır tamamı

Abi bence altını tahta falan yapma komple beton yap.Benim çok başım ağrıdı.Kedi ya da sansar vb. girebilir.Sonra çok üzülürsün.

selamunaleykum
insallah gonlunuzce olur olculer benim kullandigim kumesi andiriyor genislik bende 180cm uzunluk 240 cm boy 200cm 30 kus esliyorum ortalama fazla yavru almiyorum cok memnun olmasamda yersikintisi yuzunden simdilik yetiyor yanliz bende kapi diyer tarafda birde tavanda havalandirma kullanirsaniz cok faydasini goreceksiniz
tabanda ben izgara kullaniyorum cok memnunum
saygilarla

osb kullanmayın ucuz oldugu için tercih ediliyor ama yılda vereceginiz bit pire ilacları daha çok zarara ugratıcakdır sizi en iyisi hertarafı lambiri yapın herşey gönlünüzce olsun

projenizde havalandırma göremiyorum havalandırma cok önemlidir kışın kuşlarım üşür diye düşünmeyin havasızlık üşümelerinden daha zararlıdır zira kuşların üşüme hissi yoktur eger önunde yeriniz varsa salma yapmanızı öneririm ,bence her kumeste salma şart
havalandırma için şapkalı küçük bir baca tavsiye ederim

yer konusuna gelince anladıgım kadarıyla yerde besliyeceksiniz yerin toprak veya tahta olması fare ve diger kemirici hayvanların girmesine olanak veriyor bende yerde besliyorum ,mutlaka zemin beton olmalı diyorum yanlız kuşların ayakları betone degmemeli bu yuzden ben plastık ızgara kullanıyorum ,sizde zemini beton yaptıktan sonra üzerini kucuk takozlarla biraz boşluk bırakıp tahta döseyebilirsiniz yada hazır satılan birbirine gecmeli plastık ızgara kullanabilirsiniz
plastık ızgaranın bir diger avantajı yem artıkları dışkıya karışmaz ve hayvanlar ızgaranın altına dusen yemlerı yiyemez dışkılarlada direk teması olmaz

kümesiniz hayırlı olsun gönlünüzce kuşlar yetiştirip bol yavru almanız dilegiyle

Geri