Kümes satın alma - yaptırma yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bellathys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Bellathys

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Elagöz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Herkese iyi akşamlar.

Çatımızda güvercin beslemek istiyorum kümes için 150 ytl kadar bütçem var.

Bu paraya nasıl bir kümes yaptırta bilirim yada hazır yapılmış satın alabilirim ?

İzmir içi satan bir yer varsa yada intternet üzeri satın alabilirim.

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

kümes konusu oldukça geniş seçenekleri olan bir konu. yerin güvenlikli ise (çalınmaya karşı ) en uygun ve ucuz malzeme OSB dir. bir marangoz ile irtibata geçip 140x280 cm olan tabakalardan istediğin ölçülerde kestirip montajınıda kendin yapabilirsin. sıcak ve soğuktan korumak için de içten yada dıştan strafor ile kaplarsın. havalandırma için üstüne baca planlamayı unutma. kapısınıda çıta çerçeve içine tel gererek yapabilir yada malzemeyi kestirdiğin marangoza kapıyı yaptırabilirsin. kümes ebatlarını büyük tutmadığın sürece 150 tl lik bütçenle bu bahsettiklerimi yapabilirsin. içine tünek taban ızgarası alacak para bile kalır. ama güvenlik konusu önemli bahsettiğim kümesi hırsız kolayca açar ve kuşlarını çalar.

Erdem abi güvenlik konusunda sıkıntım yok apartmanda bızım o yonden rahatım.

Buyukluk konusuna gelınce en fazla 5 çift beslerim diye dusunuyorum

10 Tane kusun rahatca sıgabılıcegı bır ortam ıyı olur.

Bu arada osb yerine tuğla ile yapsak saglamlık acısından daha ıyı olmazmı ?

Birde havalandırma ıcın pencere dusunuyordum baca dahamı ıyı olur yenıyımde

Kusura bakmayın fazla soru soruyorum yapmısken guzel bişi yapalım istiyorum.

imkan varsa baca daha iyi olur ön tarafta havanın gireceği bir açıklık olmalı birde baca olmalı hava çıkışı için sirkülasyon açısından baca mutlaka gerekli. kümes büyüklüğünü hesaplarken yapacağın kümesin en X boy x yükseklik / güvercin ağırlığı formülünü kullanırsan kuşların yaşayabileceği ideal bir ortam yaratmış olursun. örneğin 1,5 m en 1,5 m boy 1,5 m yükseklikteki bir kümesi ele alalım. 1,5x1,5x1,5/0,300( tahmini kuş ağırlığı) 11 tane kuş besleyebilirsin yani kısaca 10 kuş beslemek istiyorsan 1,5x1,5x1,5 m lik bir kümes planlamalısın. hastalıkların baş sorumlusu kümes ortamıdır. stresten uzak, geniş ferah havalandırması iyi bir kümes yapabilirsen ilaca para vermezsin.

Eskilerden' Alıntı:
Merhaba Enes kardeşim

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kumesimiz-t14120.html Bu Kümes Benim kümesim 200 tl civarı tuttu 20 çift kuş kapasiteli sen daha Ufak istersen Bu kümesn biraz ufağı sana 150 tl den az tutar derim bi bak istersen :)

Vayy güselmiş kardeşim seninkide bende buna benzer bir şey yaptırıcam . Ucuzda tutmus benım yaptırıcagım 5 cıft kusumun rahat bır sekılde yasıyabılıcegı bır kumes ıstıyorum bende. Kumesın fotorafını kaydettım hafta sonu ustaya gostereyım buna benzer bısı yaptırıcaz ıns.

erdem22' Alıntı:
imkan varsa baca daha iyi olur ön tarafta havanın gireceği bir açıklık olmalı birde baca olmalı hava çıkışı için sirkülasyon açısından baca mutlaka gerekli. kümes büyüklüğünü hesaplarken yapacağın kümesin en X boy x yükseklik / güvercin ağırlığı formülünü kullanırsan kuşların yaşayabileceği ideal bir ortam yaratmış olursun. örneğin 1,5 m en 1,5 m boy 1,5 m yükseklikteki bir kümesi ele alalım. 1,5x1,5x1,5/0,300( tahmini kuş ağırlığı) 11 tane kuş besleyebilirsin yani kısaca 10 kuş beslemek istiyorsan 1,5x1,5x1,5 m lik bir kümes planlamalısın. hastalıkların baş sorumlusu kümes ortamıdır. stresten uzak, geniş ferah havalandırması iyi bir kümes yapabilirsen ilaca para vermezsin.

Çok teşekkür ederim abi yardımların için

Kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana inşallah herşey gönlünce olur

Geri