kümes tabanı temizliği doğru mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari 03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ege deniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ben bugun sönmemiş toz kireç aldım ve 2.5 litrelik pet sişeye su ile beraber karıştırdım ve kümesin tabanına yaptım zararı olur mu? yoksa doğru mu ?etkisi olur mu ?

hünkari 03' Alıntı:
ben bugun sönmemiş toz kireç aldım ve 2.5 litrelik pet sişeye su ile beraber karıştırdım ve kümesin tabanına yaptım zararı olur mu? yoksa doğru mu ?etkisi olur mu ?

Hatan büyük :)

Sadece tabanına değil içine-dışına kümesinin binine kadar heryere sür ve bunu 6 ayda bir tekrarla.+ olarak her hafta suyla karıstırılmamış kireç tozuyla kümesini dezenfekte et(yanı tabanına felan at tozdan iyice hertarafına dök tozdan abartmadan folluklara felanda).Kireç çok onemlidir.Bu dediklerimi yaparsan hastalık payını %85 azaltmış olursun.Hem böcekte olmaz.

Saygılar

Tr-Pasha61' Alıntı:
hünkari 03' Alıntı:

Sadece tabanına değil içine-dışına kümesinin binine kadar heryere sür ve bunu 6 ayda bir tekrarla.+ olarak her hafta suyla karıstırılmamış kireç tozuyla kümesini dezenfekte et(yanı tabanına felan at tozdan iyice hertarafına dök tozdan abartmadan folluklara felanda).Kireç çok onemlidir.Bu dediklerimi yaparsan hastalık payını %85 azaltmış olursun.Hem böcekte olmaz.

Saygılar

ayrıca benim hatam sulandırmak mı ? yoksa sadece kümesin tabnına yapmak mı ?

hünkari 03' Alıntı:
Tr-Pasha61' Alıntı:
hünkari 03' Alıntı:

Saygılar

ayrıca benim hatam sulandırmak mı ? yoksa sadece kümesin tabnına yapmak mı ?

Sadece tabanına yapmak.Boya gibi boyuycaksın kireçle kümesin içini-dışını folluklara felanda tozlarsın dediğim gibi.Haftada bir kireç tozuyla tabanını,folluklarını tozla. Sönmüş-sönmemiş olayınıda senden duyuyorum ne farkı varki ?

abi boya gibi boyadıktan sonra bembeyaz oluyor heryer sonra oraları yıkıcakmıyız öyle kalcakmı

sönmemiş kireç kuşa agız burun göz yoluyla bulaşırsa kuşun ölme riski bile var sönmemiş kireç yakar birde emirin dedği gibi tabanını boya yapar gibi byadıkan sonra yıkamya gerek var mı ?

birde ben dün tüm kümese kireç tozu attım kuşları daha almadığım için 1 gün durdu kireçler sonra yıkadım içerde kireç fln kalmadı tertemiz oldu ama belki böyle etkisi yoktur bilemicem yıkamamız gerekiyor mu gerekmiyormu eyer sulu yaparsak gerekiyormu gerekmiyormu =))şimdiden teşekkür ederim

Olurmu hiç öyle kireç dediğin zaten suyla yıkandıktan sonra gider.Yıkamıycaksınız.Heryeri boyuycaksınız kireçle öyle kalıcak o zaten 6 ayda bır gider sizde yenilersiniz.Kireç tozu dedıgımde ben normal kırec tozu atıyorum yanma veya ölme rıskı yok hatta kus ondan yerse daha ıyı yumurtalarına yarar saglar.

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kumesimin-son-hali-t11075.html

Bakın bu benim kümesim belki örnek olur size.Yaptıgım işlemleri felanda yazmıştım aynılarını tekrarlayın bide blotic le ilaçlayın kumesinizi ben size kumesinizde bitane böcek olmuyacagına dair garanti veriyorum.At sineğide olmasın dıyosunuz bloticle ılaclayın kuslarınızı kumesinizde bi tane bile haşerat olmuycaktır.

çok teşekkürler yarın kireç ile kümesin içini dışını boyayacağım :) peki bu sırda 18 20 günlük yavrum var ona zararı olur mu? yoksa dışarı çıkarayım mı ? birde son olarak kuşlar içerideyken yapsam bu işi kuşlara bir zararı olur mu ?

Bütün kuşları çıkart ve mumkunse sabah yap çünkü kirecin kuruması lazım kusların ıceri girmesi için.1-2 saate kurur 1-2 günede kokusu gider.

hmm abi peki ne kadar kirece ne kadar su lazım yada kıvamı boya gibi felan mı olması lazım

Kümesinin ölçüsüne göre nalburdan al işte normal kireç artık 1 kg mi 2 kg mi onu sen ayarla suyuda cok katma su gıbı olmasın boya kıvamında olsun kümesin heryerini boya işte anlattıgım gibi.

Kuşları kümese 1-2 saat sonra koyabılırsınız. Ama imkanınız varsa 5-6 saat sonra koyun.Ben 1 saat sonra felan koymustum sorun olmamıştı.

Saygılar

teşekkürler :)

Kümesinin içine toz kireç atarken dikkat et bence çünkü bi arkadaşım yaptı ve ertesi gün 3 çift yavru kuşu öldü

(Annesi kireç kustu herhalde)

abı ben sımdı bısey anlamadım kumese kırecı toz halındemı atalım yoksa kumesı boyuyalımmı ben yenıyım ve sorularım sacma gelırse kusura bakmayın kumesın heryerını boyayalım kırecle boyayalımda hayvanlar bı yerde gezınıyor bıde yuvalıkta yuvalıklara kırec tozu fln atsak yada onlarıdamı boyasak yuvalıklara ne yapmamız gerek kırec tozu atsak boyamakla ugrasmadan nasıl olur bı farkı varmı kuslara bı zararı varmı sımdıden tesekurler

her temizlikte elnizin altında bir malzeme olcak

Geri