Kümes yapıcam mekanım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semihpinar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

semihpinar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
semih pınar
Meslek
end. kalıpçı
İlgi Alanı
Kediler
sizle aşagıda paylaştıgım fotolarla sizden yorumlar bekliyorum nasıl bir kümes yapmalıyım arkadaşlar deneyimli abilerim senelerdin hep hevesim var güvercin beslemeye hep ortam musade etmedi bu sefer yapıcam en üst katta oturuyoruz catıya arada bi cıkıolar oda uydulara bakmaya felan kimseye engel olmıcak bi kümes yapmak istiyorum bizim buralarda lodosta oluyor. ona gore tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merdiven kısmının oldugu yerin ustu düz yapılmış apartmanda

Bu kısma kümes yapmak istiyorum üsteki düz alana herkez cıkıyor uydular felanda var kimseden şikayet almak istemiyorum o yuzden buraya yapmayı düşünüorum

burasıda gordunuz gibi catımız 6 katlı bina düşme ihtimalim felan olabilir :D

çıkış yapıcam yer yazı var kışı var.

altaki tokazlar kremitlgin eğimi var ondan onları koydum kümesi duvara monte etmeyi düşünüyorum lodostan ötürü yana salma yapmamın sebebi çatıda kanatları bantlayım gezdirsem düşerler veya ben düşerim ne yapmamı tavsiye edersiniz nasıl yapayım 1 haftadır hep kafamda

lodos var ise ki soguk ruzgar kusların kolay kırılmasına neden olur yuvayı yaptıktan sonra içine sunger(kapı kenarlarına altlarına soguk gırmesın dıye yapıstırdıkları sunger) hertarafına kopukle yapıstır ustune sera laylonu ıle ıyıce sar ...ruzgar almayan yerlere ıkı tane oval havalandırma delıgı ac ince telli süzgecle kapat ..yuvanın cıkısını ruzgar almayan bır yere ver..eger kar felan yagıyorsa yuvanın ustunu sacdan yap belkı laylon su gecırebılır eskıyınce..yemlıgı sulugu yuvanın onune koy kusların dişisi varsa yanı esi sadece onları bantla ocutmadan yemlet kusları yuvalarına gırmesını sagla sonra alısırlar ama kusu saldıktan sonra dısarda yakalamayı deneme dusersın Allah korusun..

Gündüz biraz geriden çeksene mekanı, nasıl bir kümes yapılacağı çevre ile çok alakalıdır. Hasan' ın da söylediği gibi rüzgar vs. gibi faktörler önemlidir. Hava almazsa sıkıntı tersten hava alırsa sıkıntı, çevreyi de göster bence.

kiremite nasıl sabitlemeyi düşünüyorsun kümesi?şiddetli rüzgarda uçmasın.

yap kümesi, sonrasında 2-3 çift ucuz kuş al 5-6 ay en azından 1 mevsim geçecek kadar bu kuşları besle ve gözlemle, böylelikle kümesin eksisini artısını daha rahat anlarsın ve kaçırsan da kuşlara üzülmezsin, alıştırırsan da, arkadan aldığın saf kan kuşlarını alıştırman çok daha pratik olur. Bu forumda üye olup karton kutu ile çevirlmiş kümesler de bile kuş besleyen uçurabilen yavru alanları gördükten sonra, senin kümesin çizimin villa gibi kalır :)

En dikkat edeceğin şeyler, 1. Kümesin içi sabah veya akşam güneşini direk görsün. 2. Rüzgarın yönü sizin oralarda aşağı yukarı bellidir, rüzgarı direk havalandırma yapacağın yerden almasın, tek yönden alsın, o kısmı da daha sağlam yaparsın, çatısına 5 çivi fazla atarsın rüzgar kaldırıp atmaz zaten. gerisi yaptıkça çıkar.

Kiremitlerin üzerine kümes yapmak pek doğru değil. Eğim var ve yağmurda karda çok tehlikeli olur. Yaparken de birçok kiremitin kırılmasına sebep olursun. Çatının sızdırmazlığını bozarsın. Apartmandakilerin buna izin vereceklerini sanmam. Bence her açıdan tehlikeli olur. Başka bir yer bulmanı tavsiye ederim.

cok haklı demıssın abı..bencede en guzel boyle ezıyet cekecegıne ya baska yer bul yada besleme kuslarada sanada ezıyet olur zevk alamazsın

boyle kiremitli çtının üreinde kuş bakmak çok zordur ben tavan arasında bakıyorum zorluklarını çok yaşıyorum, sana tavsiye Semih kardeşim 6 resimde çamaşırların olduğu bir yer görünüyor orası olabilir oradaki delikten girer çıkar ederler o zaman olur ama kiremitlerin üstüne kümes zor olur.

yorumlarınız ve fikirleriniz için çok sa olun kümesin arka kısmını sabitlemeyi düşünüyorum alttaki resimde gördüğünüz gibi de takozlar la eğimi düzelteceğim . bazı arkadaşlarında dedi gibi yağmurda karda sıkıntı olacak ama gülü seven dikenine de katlanır derler ya o hesap olacak benim kide bir arkadaşımız da demiş ya apartmandakiler sorun olabilir en üst katta oturan biziz uyduya bakmaya diye çıkıyorlar sonrada kiremitler kırıldı mı biz yapmadık deyip sıyrılıyorlar çatı aktı mı altına biz leğenleri koyuyoruz o nasıl olacak...
şimdi gelelim rüzgar ve güneş konusuna o konuda bu koyacağım yer şiddetli rüzgar almayacak bir yer ama bu lodos nereden vuracağı belli olmaz zaten genel bu aylarda en fazla 1 2 gün lodos olur geçer her şeyi düşünmek adına sizinle paylaştım. gördüğünüz duvara da kümesi monta etmek istiyorum. güneşse sabah ve akşam mutlaka vurur tabi güneşli havalarda :)

Acaba altı boş olacağı için kümesin altına kar yağdığında kar gelip altını nemlendirir mi diye düşünmüyor değilim altına köpük filan döşeyip bu sorundan kurtulabiliyorum diye düşünüyorum sizce kümesin iskeletini profilden mi yapayım uçar kaçar gider kümes üzülürüm :D emeğe bide içindeki kuşlara En az maliyetle güzel bir şey yapmak istiyorum.

senol1981' Alıntı:
boyle kiremitli çtının üreinde kuş bakmak çok zordur ben tavan arasında bakıyorum zorluklarını çok yaşıyorum, sana tavsiye Semih kardeşim 6 resimde çamaşırların olduğu bir yer görünüyor orası olabilir oradaki delikten girer çıkar ederler o zaman olur ama kiremitlerin üstüne kümes zor olur.
Dediğini düşündüm ama apartmanda oturuyoruz sonuçta kokarsa kavga ederim ne kadar temizlesen de kokar bence. Ama orda her şey hazır dolapları gör bizim eski dolaplarımız var onlardan hemen kümes yap bide sıcak oluyor görmen lazım yat üşümessin

semihpinar' Alıntı:
senol1981' Alıntı:
Dediğini düşündüm ama apartmanda oturuyoruz sonuçta kokarsa kavga ederim ne kadar temizlesen de kokar bence. Ama orda her şey hazır dolapları gör bizim eski dolaplarımız var onlardan hemen kümes yap bide sıcak oluyor görmen lazım yat üşümessin

daha güzel işte yaz kış yavru alırsın :) şaka bir yana eğer merdiven veya havalandırma boşluğuysa evet ne olursa olsun koku yapar ama eğer bağımsız sa sanmam koku yapacağını, ama işin zor boyle yerlerde kuş beslemek kolay değil köşeye bir yere gider kaldırmaya çalışırsın edersin kuşu, ama ne olursa olsun vazgeçemiyor insan yer olsun en azından bakayım diyor. İnşallah gönlünce güvercinlerini beslersin
saygılar

senol1981' Alıntı:
semihpinar' Alıntı:
senol1981' Alıntı:

daha güzel işte yaz kış yavru alırsın :) şaka bir yana eğer merdiven veya havalandırma boşluğuysa evet ne olursa olsun koku yapar ama eğer bağımsız sa sanmam koku yapacağını, ama işin zor boyle yerlerde kuş beslemek kolay değil köşeye bir yere gider kaldırmaya çalışırsın edersin kuşu, ama ne olursa olsun vazgeçemiyor insan yer olsun en azından bakayım diyor. İnşallah gönlünce güvercinlerini beslersin
saygılar
aynen alınır kesin yaz kış yawru alırızda bu seferde kuşlarıda özgürlügünden mahrum etmiş olucaz allah herkeze kirada oturanlara ev nasip etsin bizim kendi evimiz ama yani apartman olucana keşke bi mustakil ev olsaymış diorum bunada şükür ama etliye sütlüye karışanın olmasın istediğini yap ya takıl geniş rahat :D hastalık bu bendeki kuş bakma isteği neden hiç bir zaman ortamlar müsayit olmadı kiracıydık felan olmadı olmadı şimdide böyle bir çatı tehlikeli bi alan

Geri