kumes yapım asamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
sonunda demir kumesim geldi ve tel orgusunu yapmaya basladım

kumes ebatları 2*2*1.5 kafes 3*1.5*1.5

Kolay gelsin...Maaliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

kumes hediye yapıldı.ama malzeme bildigim kadarı ile 600-800 arası birsey diye tahmın ediyorum.uzerine işcıligi filan kaca yaparlar bilmiyorum arkadas sadece nakliye ucretini verdirdi 250 tl

GÜLE GÜLE KULLANIN..İNŞ..H HAYIRLI OLSUN. MAŞALLAH..GÜZEL..

Sonunda yerleştik

Ekli dosyalar

• Görüntü0523.webp
    Görüntü0523.webp
    364.7 KB · Görüntüleme: 2,740
masallah da özgür bu sekilde orada kus bırakırlarmı emeklerine saglık güzel olmus ama güvenlik sorunu olmazmı bu durumda
saygılar

masallah da özgür bu sekilde orada kus bırakırlarmı emeklerine saglık güzel olmus ama güvenlik sorunu olmazmı bu durumda
saygılar

Elinize Emeğinize sağlık Hastalıksız Keyifli kümesler

kuscu_marik' Alıntı:
saygılar
abı o tel kafes havalandırma ve cevreyi görebilmeleri icin resim ekleyebilirsem bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• Görüntü0528.webp
    Görüntü0528.webp
    186.6 KB · Görüntüleme: 2,631
Maşallah kuşlar da kümes de güzelmiş ama fotoğraf yan olunca pek seçemedim (:
Güzel günlerde beslemeniz temennisiyle...
Khalid

Ekli dosyalar

• Görüntü0528.webp
    Görüntü0528.webp
    186.8 KB · Görüntüleme: 2,734
  • Görüntü0523.jpg
    Görüntü0523.jpg
    488.4 KB · Görüntüleme: 2,700
Düzenleme için teşekkürler telefondan uğraşanadım yan çevirmeye. ama sıcaktan tek yavrum kırgın gibi ne yapacağım bilmiyorum geri kalanı yer kavgasında

Selam birader kümesin güzel olmuş. Yalnız o kümesin içi tahta değil gördüğüm kadarıyla kuşları pişirirsin kümesin üstünü kiremit yada türevi bir malzemeyle ört.Havalandırmasıda yok ve saç kümeslerde daha fazla olması gerekir.Bu arada ığdırdan gelen külün eşi yok mu ?

soylemez18' Alıntı:
Selam birader kümesin güzel olmuş. Yalnız o kümesin içi tahta değil gördüğüm kadarıyla kuşları pişirirsin kümesin üstünü kiremit yada türevi bir malzemeyle ört.Havalandırmasıda yok ve saç kümeslerde daha fazla olması gerekir.Bu arada ığdırdan gelen külün eşi yok mu ?

kumesin disi mantolama olacak içide tahta ile dosenecek acıl oldugu için bu sekilde koydum kusları.
havalandırma tepede 2 tane delik var 1*5 su sişesinin eninde birini kapattım işık koydum gunes enerjili diğerinede su ruzgarda kendiliginden dönen bacalardan takacagım.

ıgdırdan gelen kuslarım 1 takım portakal sarı var. digeride gokbenekli ( yada sinekli deniliyor galiba) ve dişiside percemli arap. kül dediğin hangisi anlamadım

eksik yazmısım ayrıca kumesin yan tarafındada defter sayfası buyuklugunde 2 yan tarafda 2 ser adet pencere bulunuyor resimlerde celik ızgara takılmamıs halleri var izgarada eklendi. ve ayrıca su ansa kumesin nerede ise tamamı gunes almayacak kadar muhtelif esyalar ile kapatıldı
ekledigim resimdeki yavrum ise kumes e geldıkten sonra bi halsizlesti sıcakdan olma ihtimali varmı var ise ne verebilirim

abi güle güle kullan hayırlı yavrular dilerim fakat boyun fıtıgı ettin bizi :D

Resimler için üzgünüm nete telefondan giriyorum çoğu zaman

maşallah güzel olmuş .. güle güle kullanın.. :slm:

ozgur06' Alıntı:
eksik yazmısım ayrıca kumesin yan tarafındada defter sayfası buyuklugunde 2 yan tarafda 2 ser adet pencere bulunuyor resimlerde celik ızgara takılmamıs halleri var izgarada eklendi. ve ayrıca su ansa kumesin nerede ise tamamı gunes almayacak kadar muhtelif esyalar ile kapatıldı
ekledigim resimdeki yavrum ise kumes e geldıkten sonra bi halsizlesti sıcakdan olma ihtimali varmı var ise ne verebilirim

Sadece keyifsizlik varsa kümes değişimi ve sıcaktan stres yapmış olabilir.Sen yine de 3 gün tedavi maksatlı günlük sularına neo terramycin ver haftada 1 koruyucu olarak'da sularına katarsın.He doğru o kuşa bizim burda kül derler.

Başarılı buldum gayet güzel.

Zemin e tahta döşeme bitti ama yan tarafları yaşamadım matkap ın şarj ı bitti o ısde yarın e kaldı 2 dişiyi makasladım dışarı attım eşleri kovalıyorum 1 tur atıp iniyorlar

Ekli dosyalar

• Görüntü0538.webp
    Görüntü0538.webp
    46.8 KB · Görüntüleme: 1,177
haayırlı olsun ama sanki yalıtımı zayıf gibi demir kışın cok soguk olur biraz yalıtım yapsanız iyi olur

Geri