Kumes Yapımı hakkında bılgı / öneri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkdaslar, cıflıktekı ucacak kusların bır kısmı ıcın, ıs yerımde ufak bır kumes yapmak ıstıyorum sabah aksam ucurmak amacıyla, kafamda planladıgım OSB 3 kullanarak 3 m kare cıvarında (122*244 ebatlarında yukseklıgı 122 cm) bır kumes yapmak, kumes olculerını OSB plakasının boy ve enıne gore karar verdım, osb 3 denılen plaka suya dayanıklıymıs, yaparken uzerıne catılarda kullanılan zıftlı musambalardan kaplamayı dusunuyorum ama gunes vurunca onlarda asırı ısınıyor, bu osb plaka yerıne onerebılecegınız bır malzeme varmıdır?

assagıdakı cızıme benzer bırsey olucak

iso_4x3_shelter_explodedlogo.jpg

Osb yerine 10luk 15 lik tahtalarda kullanabilirsin hem aralarındaki boşluklar havalandırma gibi olur. Ben osb den 1 kümes yaptım dışını naylon la su geçirmez hale getirdim ancak kış boyunca havalandırma olmasına rağmen kümesten nem ve koku eksik olmadı. Yani dışını kaplarsanız çok nem yapar kış aylarında.

Diğer kümesim tahtadan aralarında hafif boşluk var ve kümeste nem oluşmasını engelliyor. Sadece çatısı osbden.

resimdeki gibi osb den yapıcaksan kumes tamamlandıktan sonra dışına naylon muşamba ıle kapla yanlız yukarıda arkadasında söylediği gibi nem olmaması ve dıskıları daha cabuk kuruması için kumesin duvar kısımlarından bı alt köşeye yere sıfır havalandırma yap. 20cm ye 10cm yukseklık olsun muhabbet kusu kafesındekı kalın telden montele oraya dışkılar cabuk kurur hastalık yapmaz. yazında sıcaktan sıkılmazlar. Sen o camı yıne tellı yap kışın oraya gore cam kestık içten camı montele gitsin alt havalandırma acık kalsın yeter.

daha oncedende kendım aynı sekılde yapmıstım zaten de, osb ye alternatıf bır malzeme varmı bıldıgınız yıne plaka gıbı olan.

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
daha oncedende kendım aynı sekılde yapmıstım zaten de, osb ye alternatıf bır malzeme varmı bıldıgınız yıne plaka gıbı olan.
Mehaba Özgür Bey,
Yan cephelerde osb yerine 2 betopan arasına ısı yalıtımı şeklinde kullanabilirsiniz.
Hava şartlarından daha az etkilenir ve boyanabilir.
Tabanda ise tercihe bağlı ahşap döşeme veya beton kaide olabilir.
Kolay gelsin.
Khalid

Bak ben sana örnek bir plan çizdim autocad programı yardımıyla. Böyle yuva çok kullanışlı oluyor + saglıklı ve bol yavru alabılıyorsun. Kullanılan genel malzemeler ve alet edavatlar kısaca : Vidalama matkabı ve bir mıktar vida, Osb 2 plaka yeterlı ( marangozlara sorarsanız plaka olarak satılıt osb. ) , Osb'yi kesmek için dekobaj yeterlı olucaktır. Birde havalandırmalar için metak tel (nalburiyeden alabılırız). Ölçü için kırmızı kurşun kalem ve cep metresi. Bide gönye. :heyo:

Örnek Çizimim;

yardım ve bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar, daha ufak mevcutta olan bır kumesı kullandım, zaten 3 cıft kus getırdım ıs yerıne sadece ucurmak ıcın, ben olmusken buyuk olsun dıye dusunuyordum ancak mevcut olanı kullandıgım ıcın gerek kalmadı :)

Geri