Kümes yapımı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cemal200200
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cemal Aşık
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleykum,
Ben foruma yeni üye oldum eskiden güvercin beslemiştim sansar saldırınca taklacı postacı vs. hepsi gitti malesef şimdi evim müstakil evde bahçe var evimizin yanında yüksekçe bir yer var bize ait fakat 5 - 6 aya apartmana taşınacağımız için iki evede uyumlu olması gerek apartmanın birinci katı olacak balkonda besleyecegim yeni evde yani ona göre bir kuş türü olacak ve paintten bir çizim yaparak veya başka bir programdan bana gösterirseniz yapımını çok makbule geçer.

Not : Ev 1. katta oldugu için ev korkuluklarla çevrili aralıkları 10cm kadar var demirlerin (eskiden hırsızlık çok oldugu için öyle yapmışlar)
Not 2 : Çok fazla beslemek istemiyorum birde güvercinlerin ürememesi daha iyi olur 6 tane güvercin alsam ürerler çoğalır bakamam ürememeleri için ne yapılabilir.

--------Cemal Aşık----------

eger balkonda 1. katta besliceksen taklacılardan uzak duracaksın o zaman, diger kus türlerini besliceksin mesela posta olur saya olur bunun gibi ırklar. üremesini istemiyorsan o zaman dişi almıcaksın hepsi erkek olcak o zamanda alıstıramazsın ucuramazsın hıc bırını, ucurdugun an giderler. yada kısır kus alıcaksın dişi kısır olucak yumurta vermicek.

üremeyi göz önüne alırsak o zaman büyük kümes olacak ama 2 çift olacak ? birde nasıl kümes yapabilirim? Babam demirci (soguk demirci) marangoz arkadaşı çok var kaça patlar ortalama bir kümes

Bilen biri anlatabilirmi?

tahtadan yaparsan 1m3 lük bir kümes 150-200 lira demir kümes de 200-300 liralara mal olur.

Benim sana önerim, madem balkonda besleyeceksin, tuğladan kümes yapman.. Balkon olduğu için balkon duvarı hizasına kadar zaten 3 duvarın mevcut (bina duvarı, bina dış duvarı, bina yan duvarı) balkonun da yerden yüksekliği 1 mt falansa, sana sadece kapı koyacağın kısıma duvar örmek kalıyor, bu yükseklikteki bir duvar içinde takribi 15 tuğla (8.5 luk ince tuğla) yeterli olur. bu tuğlaların fiyatı tanesi 40-50 kuruş arası 0,50 x 15 = 7,50 TL
Kapı kısmını, hurdacılardan çıkma demir kapı alıp takabilirsin, küçük çıkma kapılar (genelde zemin kat bodrum odunluk kapılarının çıkmalarını bu ebatlara yakındır) 15-20 liraya hurdacıdan alırsın. Balkonda bakacağın ve balkonda demir parmaklıkların mevcut olduğundan ekstra bir kilit sistemine gerek yok.
Kümesin tavan kısmı içinde çıkma palet tahtalarını balkon duvarı hizasından ön kapı ördüğün duvara doğru paralel döşeyip sabitledikten sonra, üstüne kalın bir naylon gerip, naylonun üzerine paralel veya çapraz bir tur daha tahta çakınca çatı da halledilmiş olur, bu da muhtemelen 20 liraları geçmez.
Kümesin içine de en ucuz yollu olan limon kasalarından (bizim burada 1 TL tanesi) Bu ebattaki bir kümese 10 tane falan sığdırsan 10 TL
Taban ızgarası da 1m3 ü 10-12 lira arasında + yemlik ve suluk da iyilerinden 10 lira tutsa 22 TL

Ortalama Toplam = 80 lira

Anlamamışssınız galiba ben şuan müstakil evdeyim evin yanları müsait bahçe felanda var fakat taşınacağımız için yeni evede uyumlu olmasını istiyorum

Kardes senin yeni evinin nasıl oldgunu nerden bilelim? at fotograf ona gore herkes yorum yapsın. sen kendin anlatamıyorsun ki bizden anlamamızı beklesen?

Geri