Kümes yapmak için neler gerekli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Atakan_Okyay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Atakan Okyay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkese selamlar.1 senedir terasta güvercin besliyorum ama kümesim yetersiz olduğu için yavru alamıyorum.Ahşap malzemeden yeni kümes yapmayı düşünüyorum.Kümesin iskeleti için ne tür bir malzeme gerekir ve maliyeti nedir bilmiyorum.Ayrıca dış kaplamada neler kullanabilirm?Yuvalıkları kasadan yapmayı düşünüyorum.Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

S.a Öncelikle hoş gelsin atakan kardeşim siteye umarım hoş vakit geçirirsin bence sen koy cebine 200 lira git bi mobilyacıya o sana yapsın ortalama 200 yatırırsın bi kümes mdf veya suntadanyaparlar dışınıda kaplatırsın on numaraq olur

bende terasta beslıyorum ve kumesım tahtadan ama yıkıp tugladan yapıcam cunku kısın butun yavrular oluyor ve cok uzuluyorum.. eger imkanın var ise tugladan yap.. en fazla 300tl olur.. tabi içi hariç..

Teşekkür ederim Serkan abi başkasına yaptırmak banada mantıklı geldi.Yapacak birini bulup yaptırmayı düşünüyorum.

Cevap için teşekkürler Cem kardeş bende ilk başta tuğla düşündüm ama ailemden izin çıkmayınca tahta yapmak zorunda kaldım.

Atakan_Okyay' Alıntı:
Cevap için teşekkürler Cem kardeş bende ilk başta tuğla düşündüm ama ailemden izin çıkmayınca tahta yapmak zorunda kaldım.

Bana kalırsada en saglıklısı tugla kendinden yola çık tahta evde üşümezmisin onlarda öyle ama imkan yoksa tahtada olabilir içini köpük yaparsın hiç bişey olmaz

merhaba kardeşim bence en sağlıklısı tahtadan yapmak önce 5*5 kalasları alıp ebatlarına göre kestirip iskelet yaptıktan sonra dıs tarafını osblerle kaplarsan daha saglıklı olur ustune ondulıne yada shıngle o senın tercihin yağmurdan korumak için ise osb leri verniklersen daha sağlam ve kalıcı olur başkasına yaptırym dersen daha fazla ücret ödemek zorunda kalırsın ve daha sonradan keske soyle yapsaydım falan dıyebılırsın bence en mantıklı olan kendın yapman hem daha zevklı olur hemde aklında bısey kalmamıs olur ama en onemlı nokta kumesı yapıcagın yerı onceden ölç ona gore ağaçları kestır daha sonra terasda bırlestırmek daha kolay olur kanısındayım follukları ise bence yıne osbden yap lımon sandıgı ılerkı zamanlarda bıtlenme boceklenme yapıyor bunlar benım fıkrım karar senın selamlar

evet limon kasası iyi olmuyor onun yerine bu sebze kasaları var siyah plastik onlar daha iyi oluyor bide üst üste koyup deliklerinden çaprazlama inşaat demiri saldınmı sabitleniyorlar

Bence EN Ucuz Kümes Paletlerden yapılarak eldde ediliyor ... Ben Simdi Kendime Yapıcam 1 Tane 6 Tane Paleti Birlestiricem Daha Sonra Etrafını Naylon İle Kaplıcam İceridende Strafor Yapıstırıcam Tamamdır ... Suanki Hesaplamalarıma Göre 50 Ytl Filan Tutuo Hemde Hiçde Küçük Bir Kümes olmuo Yani Boyu 120Cm - ENi 100Cm - Yükseklik 120 Olucak İsallah Bitince Fotolarını Atıcam Foruma ...

palet çok güzel oluo ama hırsızlara karşı naylon olmaz osb alıp maliyeti biraz artırıp çakmanız lazım

merhaba arkadaşlar terasta yapacağınız uzun vadeli bir yuva istiyorsanız ,çıtalardan bir küp yapın arduazlı (üstü renkli taşlı isterseniz taşsız sihahıda vardır o daha ucuzdur )membran izolasyonculardan sorun 1 rulosu 10mx1m işinizi görür markaya göre fiyatları var hem çatıya hem cepheye uygularsınız hemde uygulamanız kolaydırçivileyip üstüne mastik sıkın,ondülin marka kauçuk açısından yoğun olduğundan kışın çatlamaz tecrübe edilmiştir :haha: altına ister strafor ister foamboard (daha iyisi )yaparsanız kışın kuşlar rahat eder:slm:

Geri