Merhaba Utkan kardeşim,kümes yapımı gerçektende yetiştircilerin kafasını yapmadan önce çokça karıştıran bir mevzu.Acaba şunumu yapsaydım bunumu yapsaydım diye yaptıktan sonra bir çok pişmanlık akla gelmektedir.
Öncelikle bu işe başlamadan önce bir kere ne yapmaya karar verdiğini iyice kafandan geçirmeni isterim.Burada maddelemiş olduğun kümeslerin öncelikle hepsinin avantaj ve dez avanatajlarını önce bir aklından geçir.Gerek sağlamlık,hırsızlık,sağlık vs.
Ben yaklaşık üç ay önce demirden 2 katlı kümes yaptım.Bir katı 20 adet kuşu alıyor.İki katlı yapmamın sebebi,bir katında damızlıklarımı yetiştirmek,diğer bölmede ise yavru ve genç kuşları uçurmak.Yada bir bölümde başak,diğer bölümde başka bir ırk yetiştirmek.
Kümesim ayrıca tekerlekli seyyar araba niteliğinde.İstediğin yere rahatlıkla taşıma için,özellikle bahçe ortamında,benim kümesimde bahçede.Bunun yanı sıra kümesin demirden olması ve sağlam bir kilit sisteminin bulunmasından dolayı,hem sansar gibi yırtıcıların,kapıyı açık bırakmadıkça kümese neredeyse hiç girme şansı olmaması,hemde İKİ AYAKLI HAYVANLARIN herhangi bir hırsızlık girişimlerinde başarısız olmaları gibi :heyo: .
Kümesimin ebatları genişlik 1.5 ,yükseklik 2 m.
Maliyetine geldiğimizde,kümesin kalıp kısmı kendime ait olup,diğer kısımlarına giden masraflar ve işçilik tutarı 400 tl ye mal oldu bana.
Demirden bir kümesi olan birisi olarak sana yardımcı olmaya çalıştım kardeşim,işallah yararlı olur senin için.