kumes yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Degerli abilerim kardeşlerim bir sorum olacak yaza dogru 20 güvercinlik bi kumes yapmayı planlıyorum ama neden yapsam nasıl yapsam bi türlü karar kılamadım bana nekadara maal olur bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

1 tugladan
2 tahtadan
3 kontra plaktan
4 suntadan
5 demirden felan filan vs... gibi

aklıma gelnler bunlar 20 guvercinlik kaça kaç olmalı felan maliyeti nekadar olur bu konudaki bilgileri benimle paylaşırsanız sevinirim

arkadaş maliyeti her yere göre değişir sen en iyisi bi ustayla konuş malzemeleri o sana fiyat söler ama bnden tavsiye yuvalıkları limon kasasından yap çok ucuza gelir o zaman ..... (teneke de olabilir).... :slm:

Merhaba Utkan kardeşim,kümes yapımı gerçektende yetiştircilerin kafasını yapmadan önce çokça karıştıran bir mevzu.Acaba şunumu yapsaydım bunumu yapsaydım diye yaptıktan sonra bir çok pişmanlık akla gelmektedir.
Öncelikle bu işe başlamadan önce bir kere ne yapmaya karar verdiğini iyice kafandan geçirmeni isterim.Burada maddelemiş olduğun kümeslerin öncelikle hepsinin avantaj ve dez avanatajlarını önce bir aklından geçir.Gerek sağlamlık,hırsızlık,sağlık vs.
Ben yaklaşık üç ay önce demirden 2 katlı kümes yaptım.Bir katı 20 adet kuşu alıyor.İki katlı yapmamın sebebi,bir katında damızlıklarımı yetiştirmek,diğer bölmede ise yavru ve genç kuşları uçurmak.Yada bir bölümde başak,diğer bölümde başka bir ırk yetiştirmek.
Kümesim ayrıca tekerlekli seyyar araba niteliğinde.İstediğin yere rahatlıkla taşıma için,özellikle bahçe ortamında,benim kümesimde bahçede.Bunun yanı sıra kümesin demirden olması ve sağlam bir kilit sisteminin bulunmasından dolayı,hem sansar gibi yırtıcıların,kapıyı açık bırakmadıkça kümese neredeyse hiç girme şansı olmaması,hemde İKİ AYAKLI HAYVANLARIN herhangi bir hırsızlık girişimlerinde başarısız olmaları gibi :heyo: .
Kümesimin ebatları genişlik 1.5 ,yükseklik 2 m.
Maliyetine geldiğimizde,kümesin kalıp kısmı kendime ait olup,diğer kısımlarına giden masraflar ve işçilik tutarı 400 tl ye mal oldu bana.
Demirden bir kümesi olan birisi olarak sana yardımcı olmaya çalıştım kardeşim,işallah yararlı olur senin için.

SELAMLAR yanlış anlama ama gökhan bey kardeşim çalmaya kalkarsalar en kolay kümes senin kümesin olmuş bir kançayla kaldır havaya komple al git kümesi olmuş :=( istanbulda bu şekilde olsa bence coktan kuşların kümesinle beraber gitmişti iyiyse değilse sorun yok :=)

tengelli' Alıntı:
SELAMLAR yanlış anlama ama gökhan bey kardeşim çalmaya kalkarsalar en kolay kümes senin kümesin olmuş bir kançayla kaldır havaya komple al git kümesi olmuş :=( istanbulda bu şekilde olsa bence coktan kuşların kümesinle beraber gitmişti iyiyse değilse sorun yok :=)
Kenan abi,benim kümesimi çalabilmeleri için öncelikle giriş kapısından güvenlikleri geçmeleri lazım.Ha geçtiler diyelim ki çok zor,çevre 24 saat güvenlikler tarafından vardiyalı olarak kameralarla izleniyor.Bu bahsettiğim yer iş yerimin bulunduğu yer.
Açıkçası kuşlarım, evimden bile güvenli bir yerde duruyorlar.Bu şansımın kıymetinide iyi biliyorum.Herkezin keşke böyle avantajları olsa.

Bende kumesimi tahdadan yaptım.Kumesimin boyu iyi ama dar.Yaklasık 15 kus rahat edebilir.Gerisi sıkışır (: Bende onun için yeni demirden bir kumes yaptırmayı dusunuyorum.Boyu 1.30 m olsa yeter ama biraz geniş olmasını istiyorum.İnşallah en kısa zamanda yaptırırım.Boylece 2 kumesim olacak.Tahta olanda 4 çift felan mardin.Demir kumeste kelebek ve baska türü kuslar besleyeceğim.

Fiyat olayı tamamen kümesin boyutuna ve kullanılan malzeme, işçilige baglı bısey. Dergısır yani.

Benım kümesim 3 tarafı duvar. Önünü ve ustunu kapadım. fotosu da var forumda.

Ön bölüm tel. çatısı tahta ustune şıngıl kaplama. Zemin oldugu gibi ızgaralı. Şu an yuvalıkları ve tunekler eksik. Onlar da olunca iyi olucak.

Boyutları 3.50 genıslık. 1.10 yukseklık. Derınlık 1 m . Yerde bi kumes.

bence boyu degilde eni genis bi kümes yap ve yuvaları hepsi yerde olsun cünkü yüksekteki yuvadan atlayan yavrular sakatlanabılıo kanat tutulması ur vb. calma felan gibi bi sıkıntı yok diyorsan telden yap derim ben boyle kalın teller var kaynak makınasıyla guzel bısı olabilir.

alper ben mobilyacıyım ist avrupa yakasında salma kümes v.s imalat yapıyoruz msn adresimden ulaşmak istersen [email protected] adresim yardımcı olurum

Geri