KÜMES YAPTIM İÇİ NASIL OLMALI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 55emre55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

55emre55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre kılıçoğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
ABİLERİM KÜMES YAPTIM İÇİ NASIL OLMALI KÜMESİM BİRAZ KÜÇÜK AMA BEN İÇİNE RAHATLIKLA GİREBİLİYORUM (:
SİZCE KÜMESİM KÜÇÜKMÜ :ne: HANGİ GÜVERCİNLERDEN BESLEMEYE BAŞLAMALIYIM :ne: ŞİMDİDEN HERKESE TŞKKÜRLER

Kardeş öncelikle hayırlı olsun...
Bence herşeyden önce kümesinin içini düzenle kuşları zamanla çoğaltırsın o önemli değil birde kümes küçük demişsin ama kendin girebiliyormuşsun, sıkma kendini kümesin küçük değildir o zaman ben ilk başladığımda 1m X 1m X 1m kümesle başladım
BEsliyeceğin kuşlara gelince ilk baska,bango,dönek gibi düz kuşlarla başlamanı tavsiye ederim ayrıca kuşları alırken yavru kuş alırsan alıştırmak senin için kolay olacaktır... Eğer büyük yani normal yaşta kuş alırsan ilk başladığın için kanatlarını çekmeni tavsiye ederim...

Kolay gelsin, umarım istediğin gibi kuş besliyebilirsin...

SİNAN ÖZTEKİN

Kuş pazarını dolaş genç gördüğün ucuz kargalardan en az iki çift (4 adet) al eş olmaları şart değil sende eş tutarlar zaten.
Önce o kargaları alıştır uçmaya başlasınlar daha sonra kuş kalitesini kuşlar çoğaldıkça yavaş yavaş arttırırsın.
Kuşlarını hergün salarsan kümesin küçük olması o kadar rahatsız etmez kanaatindeyim . Birde kuşları alıştırırken kendileri uçmadıkça kaldırma şimdi onlar kümesten dışarı çıkmazlar yabancılar + dışlarıda kuş yok vede senin merakın sürekli eline alman sevmen vs.. olursa onları çok rahatsız eder. Kapılarını aç eline çeresini al onlar dışarı çıkmadıkça çıkmaları için zorlama ne bileyim dışarıda yemle falan kendileri çıksınlar banyo suyu koy vs.. ilk zamanlar böyle ondan sonra zaten birkaç güne kendileri alışır girip çıkmaya başlarlar daha sonra kuşların alışma durumuna göre 1 hafta veya 2 hafta olabilir kanatlarını çöz onlar duvara çıkıp inmeye başlarlar böylelikle kuşların alışır duruma gelmiş olurlar.
Önemli bir tavsiyede daha bulunucam kuşlar artık alıştı geri geliyolar nasılsa diyip zorlama en az aradan 1 ay geçtikten sonra istediğin gibi uçurabilirsin. Bu süre zarfında kuşlar çevreyi tanırlar havalandıklarında inecekleri yeri bellerler eğer daha önce kaldırırsan yerlerini kaybedebilirler.

Geri