kümes yaptırıcam yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmethabil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmethabil
Meslek
takı tasarım
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar evin altında bodrumda güvercin besliyorum ama son zamanlar hastalıklarda artış oldu içerisi güneş almadığı içi 60 şa yakın güvercin var bahçeye şu ölçülerde bi kümes yaptırmayı düşünüyorum 2 metre yükseklik 2 metre eni 4 metrede uzunluğu tuğladan olucak sizce işçilikde dahil fiyatı aşşağı yukarı nekadardır?

Bence boyu 2,5 - 3m arası bir şey yap.Uzunluğu aynı kalsın.Tuğla bir yapı güvenlik için iyi fakat fiyatı biraz artar.Senin kümesin nereden baksan en aşağı bana göre 350 Tl ama en aşağı bundan aşağı olmaz.Ama osb yapamayı dene görüntü olarak da güzel kalite olarak ta.Bence osb kullan

teşekkürler ben 500'ü gözden çıkarmışdım fazla tutar diye düşünüyodum

o yapmak istediğin kümese 1.000 e yakın tugla gider. tuglanın tane fiyatını öğrenirseniz hesaplamak kolay olur. malum altınada beton dökülmeli buranın 1 m çakıl alırsanız o çakıla 3-4 torba çimento duvar örmek içinde 1 m ince kum ve 4 çimento daha daha sonrada kapı+ pencere + bana+üstünü kapatmak için kremit yada osb üstüne şıngıl. ve bu osb yada kremitleri sağlam durmaları için altta destekler için 10x10 yada 5x10 kalaslar. kalasları koyucak olduğunuz sıklığa bağlı olarak sayısı artıp azalabilir. kısacası size bu kümes en az 500 tl en fazlada 800 tl gibi bir fiyat çıkartacaktır.

çatı kaplaması osb üstüne şıngıl olursa 4 osb 1 boy 10m lik şıngız 10m de şıngılın altına koyulması gereken şiyah zivtli naylon var ( düz şıngılalr daha uçuz) 5x10 kalas kullanırsanız. onlarında tanesi 5 tl desek 6 boy da onlardan alınsa. daha snra tuglanın tane fiyatı 20 kr desek toplam 200 tl tuğla çimentoalrın tanesi 7 t ldesek 8-10 çimento çakıl ve kumun toplam fiyatı da 40-60 tl arası tutabilir ve kümesinize takıcak olduğunuz kapı vepencere fiyatı ister demir ister tahta orasını siz hesaplayın. ve bunuda bir usta 1 gün zemine beton dökücek 2 günde tuğla örüp çatıyı kapatıcak desek 3-4 gün usta işi var günlük 50 tl gibi bir ücret talep edebilir çünkü küçük ve kısa işler başka yerde yapıcak olduğu işleri etkiliyor.

yani lafın kısası ortalama fiyat 700 tl ve kapı pencere fiyatı olarak 700 tl küsüründe çıkıyor. belki daha az çıkabilir.

Geri